Malzemeler:
- 6 çorba kaşığı un
- 1 fiske tuz
- 4 çorba kaşığı hellim rendesi
- Biraz kırmızı pul biber
- 3 tatlı kaşığı margarin
- 2 yumurta sarısı (biri üstüne sürülecek)
- susam, çörekotu
- biraz su
Yapılışı:
- Un, tuz ve biber elenir.
- Sonra içine margarini koyup havalandırarak ekmek kırıntısı şekline getirilir.
- İçine hellim rendesi eklenir ve karıştırılır.
- Yumurtaların beyazları bu karışıma eklenir, bir tanesinin sarısı da eklenir ve birini de üzeri için ayırırız.
- Tahta kaşıkla 3-4 kaşık su ilave edilir ve karıştırılır.Elimizle toparlayarak sert bir hamur haline getiririz.
- Sonra istediğimiz şekli vererek yağlanmış tepsiye dizilir.
- Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürülür susam ve çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
- Afiyetle yenilir.