Perşembe, Aralık 27, 2007

FASULYE VE TAHIN KARDESLIGI

Sevgili arkadaşlar bu tarifi Derya Baykal'dan almıştım.Ama adını hatırlamıyorum.Bilen varsa bana yazabilir.Yılbaşı için değişik bir meze tarifi olacağaını düşünerek sizlerle paylaşmak istedim.Üstelik oldukça kolay ve lezzetli bir tarif.Siz isterseniz kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürerek de yiyebilirsiniz.Minik kanepeler şeklinde de servis yapmanız mümkün.Ben oğluma öyle yedirdim.Aldığım tarifte bu bir gün önceden kalmış kuru fasulye yemeğinden yapılıyordu.Ben de öyle yaptım ama siz haşlanmış fasulyeyle de yapabilirsiniz.Tarifi şöyle:
Malzemeler:
  • 1 kase kuru fasulye
  • 1 kase tahin
  • limon suyu
  • kimyon, kırmızı biber, karabiber, tuz

Yapılışı:

  • hepsini robotta karıştır.
  • Arzuya göre süsle.
  • Afiyetle ye

Pazartesi, Aralık 24, 2007

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -8 VE PIRASALI BOREK

Bu haftaki Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini sevgili ikizlerinannesi düzenliyor. Ben de etkinliğe bu çok lezzetli börek tarifimle katılmak istedim.Bu böreği bayramda kızım için yapmıştım.Herkes çok beğenerek yedi.
Malzemeler:
  • 1 kg. yufka
içi için:
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 2 adet pırasa
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 adet soğan
Kreması için:
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta (Bir kasede bütün malzemeleri iyice çırp kremanız hazır)

Yapılışı:
  1. Önce soğanı ince dilimler halinde doğrayıp tavada pembeleşinceye kadar 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile kavurun.
  2. Sonra ince kıyılmış pırasayış rendelnmiş kabak ve havucu da ekleyip 2 dk. kadar daha kavurun.
  3. Maydanozları ve baharatları ekleyin karıştırıp tavanın altını kapatıp soğumaya bırakın.
  4. Fırın tepsisini yağlayıp 1 adet yufkayı tepsiye yayın.Üzerine fırça yardımıyla hazırladığınız kremayı sürün.
  5. Yufkaları sırayla tepsiye döşeyin her yufkaya krema sürün ve içten yerleştirin.
  6. En son kalan kremayı en üste sürün.
  7. 170-180 derecelik fırında pişirin.
  8. Afiyetle yiyin.

Çarşamba, Aralık 19, 2007

HEPINIZIN MUBAREK KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN BAYRAMINIZ HUZUR VE MUTLULUKLA GEÇSİN


Pazartesi, Aralık 17, 2007

IYI KI DOGDUN CANIM ARKADASIM!!!






CANIM ARKADAŞIM ALEVIM IYIKI DOĞDUN
IYI KI BENIM ARKADAŞIMSIN
DAHA NICE MUTLU YILLARA TUM SEVDIKLERINLE BIRLIKTE
TUM HERŞEY SENIN ISTEDİĞİN GIBI OLSUN .SENİ ÇOK SEVİYORUM.....

Cuma, Aralık 14, 2007

KIYMALI PATATES YEMEGI

Hep tatlılar arka arkaya olunca hafta sonu ıçın hem lezzetli hem hafıf bır yemek yayınlamaya karar verdim.Her zaman patatesleri kızartarak yapardım bu yemeği ama artık biraz daha sağlıklı bir şekilde yapmaya özen gösterdiğimden dolayı kızartmadan yaptım.Ama lezzeti daha bile güzel oldu.Hem çok kısa bir sürede hazırlanıyor hem de herkes severek yiyor.Gelelim nasıl yaptığıma:
Malzemeler:
  • kişi sayısına göre patates ( herkese 2 adet patates düşecek şekilde)
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 250-300 gr. kadar kıyma
  • 1 adet iri soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çorba kaşığı kadar salça
  • zeytinyağı
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Soğan ve salça hafifçe kavrulur.İçine kıymasını da koyup kıyma kavrulup suyunu salıp çekinceye kadar biraz pişirilir.
  • İri doğranmış biberi de ekleyerek onu da biraz soteleriz.
  • Yuvarlak ve kalın doğranmış patatesler de üzerine ilave edilir.
  • Rendelenmiş domatesler de konarak şöyle bir alt üst edilir ve kapağı kapatılarak domatesin suyuyla biraz pişirilir.
  • Daha sonra çok az sıcak su ileve edilerek tuz, karabiber ve istenilen baharatlar konularak patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Afiyetle Yenilir.

Salı, Aralık 11, 2007

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -7 VE EBRULI PASTA

Bu haftaki porselen demlik ev sahibimiz BAHAR HABERCİSİYİM .Bende eşim için yapılan bu basit ama çok lezzetli pasta tarifiyle katılmak istedim.Herkese kolay gelsin.
Bu pastayı sevgili kardeşim yaptı aslında.Oğlumda teyzesine oldukça yardım etti.Bunu yapmalarının amacı dun eşimin doğum gunuydu.İkiside pastasız doğum gunu olamaycağını soylediler ve hemen mutfaga gırdiler.Aslında onları yaparken vıdeoya alıp yayınlamalıydım cunku o kadar eğlendiler ki!!Ama bı lezzetlı oldu ki sormayın.Ben daha fazla sozü uzatmadan tarife geçeyim.

MALZEMELER

  • 1 paket çikolata sos
  • 2 paket krem şanti(çikolatalı)
  • 1 paket bıskuvi
  • ceviz içi
  • yarım paket cornflakes(çikolatalı)

YAPILIŞI

  • once bıskuvı ve cornflakes robottan geçir(ıyıce toz haline gelsin)
  • sonra krem santı ıle karıştırılır
  • ceviz içi karıştırılır
  • sonra kare borcama yayılır
  • bıraz buzdolabında bekletılır
  • bu arada cıkolata sos yapılır
  • sos soğuyunca en uste dokulur
  • arzu edilirse hındıstan cevizi ilede suslenır
  • bız yarım lımonla pudra sekerını karıştırıp ustunu susledık(royal icing de denir)
  • bır gun sonra lezzeti daha bı guzel oluyor
  • AFIYET OLSUN

Pazartesi, Aralık 10, 2007

IYI KI DOGDUN CANIM SENIN ICIN KALBURABASMA

Bugün canım eşimin doğum günü.Ona daha nice mutlu yıllar dilerim.Bugün onun çok sevdiği bir tatlı olan kalbura basmayı yaptım ve sizler için tarifini yayınlıyorum.Bu tatlı Ege bölgesinde Bayramlarda sık sık yapılır ve severek yenir.Eskiden özel kalburlar kullanılırmış şekil vermek için ama ben kalbur bulamadığım için rendenin sırtıyla şekil vermeye çalıştım.O da pişince kaybolmuş ne yazık ki.Tadı ama çok nefisti.Tarifini kayınvalidemden almıştım.
Malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 tatlı kaşığından biraz fazla karbonat
  • Aldığı kadar un
  • ceviz içi

Şerbeti için:

  • 3 bardak şeker
  • 2,5 bardak su
  • biraz limon

Yapılışı:

  • Hamur malzemlerini iyice karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  • Sonra içine ceviz konularak oval oval şekil verilir.Rendenin arkası veya benzer bir aletle üzerine bastırılarak şekil verilir.Arzuya göre cevizsiz de yapılabilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizilerek 170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Tatlı soğuk şerbeti sıcak olacak.
  • Afiyetle yenir.

Çarşamba, Aralık 05, 2007

FIRIN MAKARNASI

Merhabalar,bugun ne yapayım diye duşunurken oğlumun cok sevdiği fırın makarnasını yapmak aklıma geldi.Yaptık bı guzel yedik tarifinide sizlerle paylaşmak kaldı.

MALZEMELER


  1. 1paket kalın makarna

  2. 4yumurta

  3. 1 paket hellim

  4. 4bardaksüt

  5. 1dolu kaşıksana

  6. 1kaşık un

YAPILIŞI


Makarnalar hiç kırılmadan haşlanır.Tepsi yağlanır makarnaların yarısı alta kalan üste dığer makarnalar konur.En üstede kalan krema dokulup fırına verilir.


KREMASI


Malzemenin hepsi karıştırılır mahallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Hellimin yarısını kremanın içine,dıger yarısınıda kremayı doktukten sonra makarnaların ustune dokulur.Fırında ustu ıyıce kızarana kadar bırakılır.


afıyetle yenilir.

Pazartesi, Aralık 03, 2007

ESRA ICIN KABAK MUCVER (KEVGIR ARALIK)

KABAK MÜCVER

"Merhabalar;Günlerdir Serpil'ciğimin (Cafegusto) etkinliği için düşünüyorum ne hazırlasam diye. En sonunda buldum... hazırladım fotoları çektim ve seçtim.Nasıl olsa vakit var diye ben gerneşip duruyorum... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa oda ne 15 son günmüş nasıl bozum oldum. Yılmıyorum yine de yollayacağım tarifleri. Serpil isterse yayınlar. Ben boynumu büküp dayanırım kapısına...İki tarifimde çok basit ve lezzetli. Benimde en çok sevdiğim bir konu seçmiş arkadaşım kendisine tşkler ediyorum...."


http://akdenizaksamlari.blogspot.com/

Merhabalar,
Ben sevgili Esra'mız için Onun kabak mücver tarifini uygulamaya çalıştım.Tarif aynen onun anlattığı gibi bu yüzden tekrar yazmıyorum.Onun yerine Esra'mın bana bıraktığı yorumlardan birkaç tanesini buraya yazmak istiyorum.Onunla ilk olarak kedişlerimiz dolayısyla konuşmuştuk.Şimdi hem kedişlerini hem de bizleri bırakıp gitmek zorunda kaldı.
chatboxuma bıraktığı onunla tanışmama neden olan yazısı:27 Mar 07, 11:58esra: "merhaba hayırlı olsun bloğunuz kediye bayıldım benimde kedim var ve kedi gördüm mü yapışıyorum cama o yüzden sevgiler" 27 Mar 07, 11:57 esra: "merhaba hayırlı olsun bloğunuz kediye bayıldım benimde kedim var ve kedi gördüm mü yapışıyorum cama o yüzden sevgiler"
esra(büyüleyenmutfak9 dedi ki... "MERHABAANNEM GÖRMELİYDİ BU ÇİÖEKLERİKESİN BAYILIRDIÇOK GÜZELLERMAŞALLAH :):):)NAZAR DEĞMESİNSEVGİLER"
18 Nisan, 2007 00:26
OZAY dedi ki... Sevgili Esra,seninle birçok ortak yönümüz çıkacak gibiye benziyor.En birincisi kedişlerimiz.Annene çiçeklerimden göndermesem de kucak dolusu sevgiler gönderiyorum tabii sana da.:-)
19 Nisan, 2007 11:29
07 Mayıs, 2007 22:45 OZAY dedi ki... Esracığım benim bayıldığım bı tatlı .üNİVERSİTEDE OKURKEN EŞİM BANA İZMİRDEN TAŞIRDI.ARTIK BEN KENDİM YAPIYORUM.BU SEFERDE YIYEMIYORUZ.ADALETE BAK YANI.OPTUM SENI.
08 Mayıs, 2007 09:57 esra(büyüleyenmutfak) dedi ki... "merhabainanki hiç enginar yemedimama o kadar çok tarifini gördüm kidenemek kaçınılmaz artık diyorumellerine sağlık canımsevgiler"
15 Mayıs, 2007 22:15 OZAY dedi ki... Esra'cığım hemen denemelisin üstelik çiğinide limonla tavsiye edebilirim.SEVGİLERİMLE.İYİHAFTA SONLARI
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...
"merhaba canımyoğunluğumdan dolayı gezemiyordumooooooooooooooooooooooneler neler olmuşaybike size gelmişne de hoş olmuşresimelere bayıldımo bahçeyi gördüjkten sonrabirgün yolum izmire düşerse başının belasıyım haberin olsun canımöptüm kocamanbu arada allah kavuştursun hülyacımlasevgiler"
16 Haziran, 2007 15:45 OZAY dedi ki... Canım Esracım bende beni unuttun sanıyordum.İzmir'e beklerim.Sana güzel bir pazar dilerim.SEVGİLER.
17 Haziran, 2007 01:40
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...
"OHHHHHHH sende kaç bakalım:):):):)
iyi tatiller canımsevgiler"
01 Temmuz 2007
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki... "merhaba; canım öncelikle hoş geldinkabak çiçeği dolmasını bende ilk defa kasabamda gördüö her sabah 6-7 tane oluyor onu hemen dolduruyorlar. dolaba atıyorlar afiyet bal şeker olsun canımsevgiler kocaman öptüm"
22 Eylül, 2007 00:07 OZAY dedi ki... Hoşbulduk canım ,hemen doldurulup dolaba atılmasıda guzel fıkır cunku cıcekler kapanmadan doldurulmalı.Sana guzel bır hafta sonu dılıyorum.Kucak dolusu sevgiler..Opuldunuz.
22 Eylül, 2007 16:47
esra(büyüleyenmutfak) dedi ki... "merhabacanımgerçekten istedi canımellerine sağlıknerden aklına geldieskiden sadece sokakta satılırdı:):):)sevgiler"

MALZEMELER:3 Adet Kabak1 Adet Kuru Soğan1 Çay Bardağı Süt1 Çay Bardağı Ayçiçek YağıBaharatlar ve TuzAlabildiğince UnMaydanozYAPILIŞI:Kabaklar rendelenir.Soğan rendelenir ve suyu süzülür, maydanoz doğranırsüt ve baharatlar eklenirAlabildiğince Un eklenir(kek kıvamında olacak)kızan yağda 1 yemek kaşığı konarak arkalı önlü kızartılır.AFİYET OLSUNNNNNNNN