Malzemeler:
- 1 kase kuru fasulye
- 1 kase tahin
- limon suyu
- kimyon, kırmızı biber, karabiber, tuz
Yapılışı:
- hepsini robotta karıştır.
- Arzuya göre süsle.
- Afiyetle ye
Yapılışı:
Yapılışı:
MALZEMELER
YAPILIŞI
Bugün canım eşimin doğum günü.Ona daha nice mutlu yıllar dilerim.Bugün onun çok sevdiği bir tatlı olan kalbura basmayı yaptım ve sizler için tarifini yayınlıyorum.Bu tatlı Ege bölgesinde Bayramlarda sık sık yapılır ve severek yenir.Eskiden özel kalburlar kullanılırmış şekil vermek için ama ben kalbur bulamadığım için rendenin sırtıyla şekil vermeye çalıştım.O da pişince kaybolmuş ne yazık ki.Tadı ama çok nefisti.Tarifini kayınvalidemden almıştım.
Malzemeler:
Şerbeti için:
Yapılışı:
YAPILIŞI
Makarnalar hiç kırılmadan haşlanır.Tepsi yağlanır makarnaların yarısı alta kalan üste dığer makarnalar konur.En üstede kalan krema dokulup fırına verilir.
KREMASI
Malzemenin hepsi karıştırılır mahallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.Hellimin yarısını kremanın içine,dıger yarısınıda kremayı doktukten sonra makarnaların ustune dokulur.Fırında ustu ıyıce kızarana kadar bırakılır.
afıyetle yenilir.