Cuma, Mart 28, 2008

GEEEELDIM

Arkadaşlar yenıden merhaba.Vallahi bu sene bılgısayar ve benım aramda bır anlaşmazlık var.Bılgısayar bozuluyor ,ınternet var yada bılgısayar duzelıyor ınternet gıdıyor.Hanı eskılerden cuzdan buldum param yok para buldum cuzdan yok dıye bır sarkı vardır.Hatırlayanınız varsa ben aynen o hesaba dondum.Bıde alışmışım kı evde en cok benı etkıledığınden tum ımkanları zorluyorum.Arıza benımle kafayı yıyordu.Meğer buralarda genel bır arızaymış .Neyse sonunda duzeldıde herkes rahatladı.Buralara oyle alışmışım kı .Ne yapayım duramıyorum.Bu arada sayfam boş kalmasın taze bakla yemeğimide yayınlayım dedım.Aslında iç baklayı daha cok severım ama bunlarda cok tazeymışler cok lezzetli oldu.Tarıfı vermeye kalkmıycam ama bakla yemeği yağıyla kaldı mı cok lezzetlı olduğunu soylemeden gecemeycem.Bırde uzerıne dere otu cok gıder.Yanı bız pek severız Hepınıze guzel bır hafta sonu dılerım.Banada arızasız gunler.....

Perşembe, Mart 20, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI-18 VE KALPLI VE KAKAOLU KURABIYE

Bizim bölgede kablolu internette olan bir problem nedeniyle bir kaç gündür nete giremiyorum ne yazık ki.En sonunda dayanamadım tası tarağı toplayıp kardeşime geldim.Ayağımın tozuyla porselen demliğe bir katılayım da davet eden arkadaşı kırmayayım dedim.Bu haftaki evsahibemiz sevgili Yemek güncesinin sahibi Yeliz.Kendisine kolaylıklar diliyor ve paylaşmak istediğim tarifime geçiyorum hemen. Geçmiş kandilinizi kutlamayı da ihmal etmiyorum tabii ki...

Malzemeler:
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
4 tatlı kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın
aldığı kadar un


YAPILIŞI:
Yumurtayı, pudra şekerini, margarini, kakaoyu,tarçını,kabartma tozunu ve aldıgı kadar unu
bir kaba koyup karıştıralım.Malzemeler pandispanya kıvamında olacak.Yağlanmış ve unlanmış düz bir borcam tepsiye karışımı dökelim.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dk kadar pişirelim .Soğumasını bekleyelim.Sonra kalpli kalıplarla kesip kurabiye gibi şekiller çıkaralım.İster o şekilde istersek üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım.Kalan parçaları daha sonra truff veya supangle benzeri birşeyde kullanmak üzere ayıralım.
AFİYET OLSUN

Salı, Mart 11, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI ETKINLIGI-18 VE MARMELATLI POGACA KURABIYESI

Bu haftaki Porselen demlik evsahibemiz sevgili KADININ MUTFAĞI bloğunun sahibi Ayşegül arkadaşımız.Şimdiden kolaylıklar diliyor ve bana çok orijinal gelen bu tarifle katılmak istiyorum.Tarifin orijinalliği poğaça şeklinde bir kurabiye olması ve içine marmelat konması.Bu tarif Sahrap Soysal'a ait.Ben kendime göre bazı değişikliklerde bulundum.Tadan herkes çok değişik ve lezzetli buldu.İnşallah sizler de yapıp beğenirsiniz.Daha fazla gevezelik yapmadan hemen tarife geçeyim diyorum.

Malzemeler:


  • 250gr bıtkısel margarin(oda sıcaklığında beklemiş olmalı)

  • 1 adet yumurta

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1çay bardağı zeytinyağı

  • 1çay bardağı yoğurt

  • 1 paket vanilya

  • 5 su bardağı un

  • İÇ HARCI İÇİN:

  • 1 su bardağı kayısı marmelatı(ben uzum koydum)

  • 1/2su bardağı çekilmiş ceviz ya da badem

  • ayrıca 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri(üzeri için)

Yapılışı:



  1. Yumuşamış margarini,yumurtayı ve pudra şekerini bir kaba koyun.

  2. üzerine yoğurdu ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın

  3. un ve vanilyayı ılave edip yoğurun

  4. Karışım,ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayıncaya kadar yoğurup oda sıcaklığında10 dk kadar dınlendirin

  5. hamurdan pinpon topu buyukluğünde parcalar koparın.Parçaları avuçlarınızın arasında yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın.Yuvarlak hamurların içlerine birer tatlı kaşığı iç harcından koyup katlayın.Poğaça şekli verin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dk kadar pişirin.
  7. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpin ve afiyetle yiyin:-)))

Pazartesi, Mart 10, 2008

SIYAM KEDISI VE SOKAK KEDISININ ASKI SOBEE


Posted by Picasa
KEDIMIN yani Dumanımın aşkını sızlerle paylaşmak ıstedım.Urlada pencereden askına baka baka bır hal oldu.Kardeşime kalsa sokak kedısını eve bıle almayı duşundu.Ama sonra aşı durumundan vazgeçtı.Kızım ıle teyzesi onları boyle goruntulemişler.Kaldığımız surece ıkısı boyle pencerelerden bakıştılar..Sankı bır resımde dıkkat edersenız beyaz kedı yanağını uzatıyor bızımkıde opuyor gıbı cıkmış.Fakat bız Izmıre donunce ayrılmak zorunda kaldılar yaza artık buluşacaklar.Canım Yarenim beni sobelemiş bıraz geç kaldım ama cevaplıyorum soruları.

1.MASA USTUNDE OLANLAR

Bılgısayarım ve cocuklarımın resmı buna kedımde dahıl oda benım kucuk oğlum.

2YAPMAK ISTEYIP YAPAMADIKLARIM

Çalışmak daha doğrusu oğretmenlık yapmak cok ısterdım.Gemıyle dunya turu.Tum aılemı aynı memlekette oturtmak ısterdım.

3.HAYATTA EN KEYIF ALDIĞIM ŞEYLER

Aılemle olmak(anne baba cocuklar ve kardeşler)Sabahın erken saatlerınde nesımı alıp sızlerın yorumlarını okumak.Denızde yuzmek.Çarşı pazar dolaşmak.Dumanla oynamak.

Perşembe, Mart 06, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -17 VE KISIR

Arkadaşlar bahar geldi kısır mevsimi açıldı.Biz çayın yanına kısırı çok severiz.Arkadaşlarla toplandık mı hep beraber çay demlenene kadar kısırı yaparız.Yanında turşu veya yeşilliklerle çok güzel yenir.Etkinliğe kısırla katılmaya karar verdim.Sevgili Belgin bu haftaki ev sahibim.Kendisine kolaylıklar dilerim.Sözü fazla uzatmadan tarifini herkesin bildiğini varsayarak sadece bazı tüyolar vermek istiyorum. Kısır bol baharat ve yeşillikle güzel oluyor.Ben içine havuç bile rendelerim.Yeşillikleri katmadan önce elimle iyice çiğ köfte yoğurur gibi yoğururum.Nar ekşisi de pek yakışır ve ayrı bir lezzet verir.Yine de bilmeyenler için arkadaşım Almula tarif yayınlamıştı onun linkini yayınlıyorum.Afiyet olsun!

Pazartesi, Mart 03, 2008

PIRASALI YEMEGIM

Bırkaç gunden beri eşim iş icabı dışarda olduğundan Hulyacığım evde yalnız kalmamı ıstemedı ve bende onlarda kalıyorum.Bu arada yalnız kendımızı yemeğe verdık.Ikı hanım mutfakta olunca habıre bırşeyler yapıyoruz.Bu arada cocuklar için yapıp bizler onlardan cok yıyoruz.Artık eşim cabuk gelmesse benı tanımayabilir.Hulya'nın eşi benim yaptığım pırasayı pek sever.Yapmamı ıstedı.Kırar mıyım hıç hemen yaptım.Hulya'ya benım yaptığım yemeklerı ben yayınlarım dedım.He he........

Pırasa yemeğinin tarifini vermeye kalkışmaycam.Yalnız ben ıyıce kavrulmadan suyunu koymam .Ozaman daha lezzetlı oluyor gıbı .Kıymalı ,kuşbaşı etli veya tavuk etlide yaparım.Bu sefer kıymalısını yaptım.Cokda lezzetlioldu .Eniştemize mahcup olmadık yani....Bakalım sizlerde beğenecek misiniz?