Çarşamba, Ekim 29, 2008

CUMHURIYET BAYRAMI


CUMHURIYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Salı, Ekim 28, 2008

BISKUVILI KREMSANTILI PASTAM

  • Arkadaşlar kardeşimin sayfasından ulaştığım Tijen'in linki sayesinde buraya da yazı eklemeyi başardım.Bir süre hem blogcuda hem de burada yazılarıma devam etmek istiyorum.Hade hayırlısı.

Bu bıskuvılı pastamın tarıfıne gecmek ıstıyorum .
Malzemeler

  • 1paket petit beurre bıskuvi
  • 1paket katı yag
  • 2 caybardağı un
  • 1l ıtresut
  • 1 vanilya
  • 2 su bardagıseker
  • ı paket kakao
  • ı paket krem santı
  • ı paket pasta kreması

YAPILISI
oncelıkle un seker yag sut karıştırılarak muhallebı yapılır.Kakao ve vanılyada eklenır.Bıskuvilermuhallebıye batırılıp oyle borcama dızılır.Yanmamak ıcın masa kullanabılrsınız.Daha sonra muhallebı uzerıne dokulur.Soguyunca uzerıne pasta kreması en sonda krem santı dokulur.Uzerını arzu ettıgınız gıbı susleyebılırsınız..Buzdolabında bekledıkten sonra servıse hazır.Afıyetle yıyın..

Çarşamba, Ekim 22, 2008

ULUSLARARASI ARKADAŞLIK ODULUM


C.ANIM ARKADASIM BENI BU ODULE LAYIK GORMUŞ.MELEKCİĞİM COK TESEKKURLER.BENIMDE BENI SECENDEN BIR FAZLA KISI SECMEM GEREKIYORMUŞ.ASLINDA BENIM IÇIN TUM ARKADASLARIM BU ODULE LAYIK.BEN HEPSINE BU ODULU VERIYORUM.TEK TEK AYIRIM YAPAMAYCAGIM.ARKADASLIGIMIZ DAIM OLSUN.HEPINIZI COK SEVIYORUM....



Pazartesi, Ekim 13, 2008

PORSELEN DEMLİK CAY SAATI 27 VE SUPRIZ KURABIYE

Blogumu her ne kadar daha sık guncellemek ıstesemde bu aralar nedense bunu yapamıyorum.Hıc bırınıze dogru durust yorum bırakamıyorum.Kendımı cok suclu hıssedıyom ama olmuyor.Insallah dıyorum bundan sonra olmaz.Uzun süredir ara verdiğim Porselen Demlik Çay saati etkinliklerine de bu tarifle bir dönüş yapayım dedim.Bu haftaki ev sahibemiz sevgili Birsen.Kendisine kolaylıklar diliyorum.Bu kubışlerın adı suprız aldıgım yerde oyle yazıyordu.Ben bunu SANA'nın kek ve kurabıye tarıflerınden yazdım.Sımdı tarıfe geceyım.

  • MALZEMELER

1 paket margarin

2.5 su bardagı un
1.5 su bardagı pudra sekeri(ben toz seker kullandım)
1 adet yumurta akı
yarım paket vanilya
Üstüne:
istediğiniz bir marmelat (ben kayısı kullandım)
bütün fındık içi

YAPILIŞI:

  • Un ve küçük parçalar halinde doğranmış margarini karıştırın.
  • Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta akı, şeker ve vanilyayı ekleyin.Hamur haline getirin.
  • Nemli bir bezle kapatıp 15 dk. dinlendirin.
  • Hafif unlanmış tezgahda merdaneyle aç (ben elimle şekil verdim merdane kullanmadım)
  • Yuvarlak bir bardakla kesip şekil ver.
  • Yağlanmış fırın tepsisine diz ortasına parmağınla basıp bir çukur oluştur.
  • Çukurlara 1 çay kaşığı kadar marmelat koyun birer fındık ekleyin.
  • Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Afiyetle Yiyin:-)))