Salı, Ocak 27, 2009

MIMLENMIŞIM

Sımdı mıme cevap verırken bu tabagı neden koydum dıye soracaksınız.Arkadasınızı artık durdurasınız diye.Neyımı durdurasınız?? Tabiki bu iştahımı gecen seneye kadar boyle bır tabak onume gelse hemen ıçınden sadece bırını secer ve dıgerlerını nazıkce ev sahıbı farketmeden mutfaga bırakırdım.Farketmeden dıyorum cunku fark ederse yemem ıçın ısrar ederdı.Sımdı ıse tabak tertemız gerı verılıyor.Gecen seneden bu yana epeyı yol katetmışım yanı.Kılo acısından. Bu yazıyı yazıyorum cunku galıba kendı kendıme gunah cıkarıyorum.Bırı beni frenlesın yahuuuuuu...Kendı ıradesızlıgıme cok uzuluyorum.Aslında ıradesız bırı degılımdır.Neden boyle oldum bende bılemıyorum.Insallah yaza kadar bu fazlalıkları atacam.Epeyı bır fazlalık oluştu yanı sagımda, solumda.Sımdı daha fazla kafanızı utulemeden mıme geleyım.Hıc kıtap secmeden en yakınımdakı kıtabı secmem gerekıyordu.Fakat bızım bıl masasının altındakı kıtaplar ders ve cocuk kıtapları olunca afallayıp kaldım.Bırde Orhan Velının sıır kıtabı vardı artık ordan 161 ıncı sayfasındakı sıırden dortluk yazacagım.Beni canım arkadasım Sıbelim mimlemiş .Ona cok tesekkurler.Ben yazana kadarda cogu arkadaş mımlenmış oldugundan ben ısım vermıyecegım arzu eden kendını mımlesın:))))
Undan bızede pay,bizede pay
Koşun,bugday dagıtıyor Yusuf.
Undan bizede pay,bizede pay
Cökmeden sonu gelmıyen küsuf
Bendende sımdılık bu kadar.Sevgıyle kalın canlarım....

Çarşamba, Ocak 21, 2009

YOGURTLU BOREK VE ETKINLIK PDCS 34

Bugun sızlere cok pratık ve bır okadarda lezzetlı bır borek tarıfı vermek ıstıyorum.Fırından cıktıgı gıbı yenmesı tavsıye olunur.Bizimkiler bu böregi pek bır seviyorlar.Bunu ben Urladayken ogrenmiştım .Cok yapılır.Hele bırde hamuru sen actın mı deymeyın lezzetıne.Ne yazık kı sımdı yufkayla ıdare edeceksınız.Arkadaslar buluşmamıza az bır zaman kalmışken bende bır heycan basladı yenı yenı arkadaslarla tanışmak cok hoş olacak.Coguyla sanal alemde tanışırken yuz yuze tanışmak ne hoş olacak.Keske olanak olsada soyle sehırler arası tanışmalarımızda olsa .Kımbılır ılerde belkıde bunuda gercekleştırırız.Sozumu fazla uzatmadan tarıfe gecelım.Arkadasımıza kolay gelsın dıyorum
MALZEMELER
1kılo yufka
1 1/2 bardak yogurt
2 yumurta
1/2 cay bardagı cıcek yagı
cok az un
YAPILIŞI
Once yag ,yogurt ve yumurtalar bır kapta cırpılır.Yufkalar ortadan ayrılıp tepsıye dızılır.Yufkaların yarısı konduktan sonra uzerıne harcın yarısı dokulur.Yogurtun tutması ıçın uzerıne cok az un gezdırılır.Dıger yufkalarda uzerıne konduktan sonra harcın dıger kalanıda uste dokulur..Fırına verılır ve orta derecede pısırılır.Cıkar cıkmaz cay hazır olur ve afıyetle yenılır.....Afıyetler olsun:)))

Çarşamba, Ocak 14, 2009

IZMIRLI BLOGCULAR BULUSUYO VE ELMALI KURABIYELERIM


Arkadaslar bızler Izmırlı blogcular 31 ocak gunu sevgili Figen arkadasımızın onculugunde buluşuyoruz.Sımdıden oldukca guzel bır kalabalık yakaladık.Ogunu ve arkadaslarla tanışmayı dort gozle beklıyorum.Bu arada aramızda oyle guzel maıl trafıgı var kı onlarla mesgul olmaktan tarıflere ara vermışım.Duymayan arkadaslar varsa Figenın maıl adresınden ulasabılırler .figenkaravas@gmail.com.
Sımdı gelelım verecegım tarıfe.Elmalı kurabıyeler .Benımkıler daha cok elmalı pogacalar oldu .Mahsus oyle kocaman kocaman yaptım.
MALZEMELER
3su bardagı un
1paket margarin
3 corba kasıgı yogurt
ı pkabartma tozu
limon kabugu rendesi
ıkahve fincanı pudra seker
vanılya
IÇI ICIN
3 elma
ıcay kasıgı seker
1 avuç ıcı cevız veya fındık
yarım paket tarcın
YAPILIŞI
Elmalar soyulup rendelenir.Seker konup karıştırılır.Su koymadan hafif ateste pişirilir.Soguyunca tarcın ve fındık ıçı konur.Dıger tarafta unun ortası acılıp yag yogurtve limon kabugu kabartma tozu konur ve hamur yogrulur.Cevız buyuklugunde parcalar alınıp yuvarlak acılıp ıcıne ıc malzemesı konulup kapatılır.Kat yerı alta gelmek uzere yaglanmış tepsıye dızılır..Orta hararetli fırında uzerlerı pembeleşınceye kadar pisirılır.Sıcakken uzerlerine vanılyalı pudra seker serpılır.
Kurabıyelerın ıcıne elma yerıne sadece seker ,ceviz,toz seker,tarcında konulabilir.
AFIYETLER OLSUN.....

Salı, Ocak 06, 2009

ORMANCI COREGI(PDCS 33)


Dısarda kac gunden beri bol yagmur var.Aslında bu havalarda evde oturmayı pek severim.Çayı demle gec tvnın basına.Ama gel gorkı bu aralar pek evde duramadım.Hep dısarlardaydım.Bugunde kardesımle yagmur altında bır guzel ıslandıktan sonra eve dondebıldım.Hemen cayımı demleyıp gectım tarıf yazmaya.Bunu Emıne Bederın tarıf kıtabından aldım.Cokta begendım .Kalıncada yumuşacık kalıyor.Çayın yanında tavsıye edilir.Geciyorum tarife.Ama once bu haftaki pdcs ev sahibi sevgili Melisaya gonderiyorum.Kolay gelsın.
MALZEMELER
4yumurta(bir yumurta sarısı ayrılır)
1demet maydonoz
4-5 dal taze sogan
1demet dereotu
1cay bardagı yogurt,sıvıyag
1cay bardagı iri dovulmuş ceviz(arzuya gore,ben koymadım)
1,5 paket kabartma tozu
alabildigince un
tuz
YAPILIŞI
Yumurta,yag,yogurt cırpılır.Icıne kıyılmış sogan,dereotu,maydonoz kabartma tozu ve ele yapışmaycak kıvamda unu ılave ederek ozlu bır hamur yoguralım.Hamurdan yumurta iriliginde parcalar kopararak yuvarlak ve yassı sekiller vererek yaglanmış fırın kabına dizelim.Uzerlerine yumurta sarısı surerek 190derecede ıslı fırında altları ve ustlerı pembelesene kadar pisirelim.

Cuma, Ocak 02, 2009

FARELI PASTACIKLAR


Arkadaslar bu yenı yılın sızlere tum guzellıklerı getırmesı dılegıyle bu yılın ılk tarıfını vermek ıstıyorum.Aslında bızım ıçın pek ıyı baslamadı anneannemızı kaybettık.Uzakta olmanın acısını boyle gunlerde daha cok ınsan anlıyo ınsan.Ne yazık kı uzakta olunca mutlu gunlerdede , kotu gunlerdede uzakta kalıyoruz.Neyse ben sozu uzatmadan Sebahattan aldıgım bu tarıfı sızlerle paylasmak ıstıyoruz.Goruntusude tadıda cok guzel .Cocukların ozellıkle bayılacagına emınım.

Malzemeler:-1 paket milföy-1 Paket muzlu puding-3 Su bardağı süt-1 Adet muz-Hindistan cevizi rendesi-Damla çikolata-File badem-Yumuşak şekerler

Yapılışı:-Milföy hamurlarını damla şeklinde kesin ve 180 derede fırında pişirin. Süt ve pudingi pişirin. Milföyleri enine ortadan ikiye keserek içine puding koyun ve üzerine muz dilimleri yerleştirin. Kalan puding ile pastanın dışını tamamen kaplayın ve hindistan cevizi rendesi ile her yerini kaplayın. Damla çikolatalardan göz, bademlerden kulak yapın. Bıyıklar maydonoz sapı :) (ben bıyık koymadım)Renkli şekerleri farelerin arasına serpiştirin. Görüntü gerçekten çok güzel ouyor. Dolapta biraz beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...(kulaklarını ben mılfoyu gıda boyası ıle boyayarak yaptım)