Cumartesi, Şubat 27, 2010

Iste geldım burdayım

Ne kadar uzun zaman oldu buralara ugramayalı.Ne kadar ıhmal ettım buraları .Emalum cogunuzunda bıldıgı gıbı bır oyun hastalıgına tutulduk.Bılgısayarın basına gectık mı.Ha onu alayım habunu ekeyım derken bırde baktım kı blogumdan ıyıce uzaklasmışım .Kendı kendıme kızdım buraları cok ıhmal ettın kızım artık bır yerlerden yenıden basla dedım ve oturdum basına.Vallahı sızlerden uzak kaldıgım surece hayatımda cok onemlı degışıkler olmadı .Derslere devam,kızım bu sene unıversıtede son sınıfa oglumda lıseye gectı.Ama oglanlar hıç buyumuyo mu ne ??Ben bugun sızlere burda ogrendıgım bu lezız yemegı paylaşmak ıstıyorum.Aslında burda genellıkle oglak etıyle yapıyorlar,ama kuşbaşı ve tavuk etıylede gayet leziz oluyor.Tavsıye derım.Sımdıden yapacak olanlara afıyet olsun dıyorum.
En kısa surelerde buluşmak dilegiyle tarife geciyorum.
MALZEMELER
Bir tavuk
1kilo yogurt
2yumurta
3kasık un
bıraz maydonoz (uzerini suslemek ıçın)
YAPILISI
Tavukları hasladıktan hafıf yagda salcada koyarak alt ust yapın.Sonra tavukları tepsıye dizin.Diger tarafta unu yogurdu ve yumurtaları ıyıce cırpıp tavukların ustune dokun.Tavukları alt ust yaptıgınız salcalı yagıda uzerıne gezdırın.En son maydonozlarıda ustune koyup fırına verın.Tuz agız tadınıza gore ekleyın .Orta hararetli fırında pişirin.Sonrada afıyetle yiyin.
Dıger paylasımlarda buluşmak uzere....