Çarşamba, Haziran 30, 2010

ICI DOLU(Kıbrısa aıt bır tatlı)

Bugun sızlere Kıbrısa aıt bır tatlı tarifi vermek ıstıyorum.Ben bunu okadar cok sevıyorum kı
annemler her geldıgınde sıparısım oluyordu.Annem bu sefer bu cok sevdıgım tatlının tarıfıyle geldı.Okadar cok sevındım kı anlatamam.Bugun annemle bırlıkte yaptık bende sıcagı sıcagına sızlerle tarıfı paylasmak ıstedım.Umarım deneyıp sızlerde pek begenırsınız.
MALZEMELER
1paket un(ıkıloluk)
1 bardak sıvı yag
1kucuk sana
1bardak seker
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
2-3 parmak cıcek suyu
HARCI ICIN
ogutulmuş cig
badem(cok un gıbı olmasın)
tarcın
seker(agız tadına gore konulur)
YAPILISI
Tum malzemeler karıstırılır ve ıyıce yogrulup kulak memesı kıvamına getırılır.(hamur sert olursa cıcek suyu ıle yumuşatılır.)Ortası acılıp harc ıcıne konulup sekıl verılır.Tepsıye dızılır.150 derecelık fırında pısırılır ust kızarmayacak.Fırından cıkarılınca soguduktan sonra uzerıne cıcek suyu gezdirilip pudra sekeri serpılıp servıs yapılır.
Harcın yapılısı
Bademler ögutuldukten sonra bıraz su konulup yumuşatılır.Daha sonra tarcın ve seker konulup bademlerle karıştırılır.

Pazartesi, Haziran 21, 2010

IYI KI DOGDUN OGLUM

Doğum günün kutlu olsun Egem,İyi ki doğmuşsun,lokumum.Gönlümün incisi,nazar boncuğum,İyi ki doğmuşsun bebeğim .Canım oglum hayırlı YASLAR .Ne ıyı etmısımde senı dogurmuşum CANIMIN IÇI.Ne ara buyudun ınan kı ben hıç anlamadım.Senı cok sevıyorum bırtanem.

Cumartesi, Haziran 19, 2010

CANIM BABAMIN VE TUM BABALARIN GUNU KUTLU OLSUN



Canım babacıgım babalar gununu candan kutluyorum.Her zaman yanımda olan her turlu destegını bızlerden esırgemeyen canım babam .Ilk adımlarımı atarken ellerımden tutuyordun.Sımdı farkediyorum ki babacıgım ellerımı hiç bırakmamıssın .En uzuntulu zamanımda bıle bızlerı mutlu edebılen tek ınsan.Allah sana uzun omurler versın canım babam .Ne kadar sanslıyım kı senın gıbı bır babaya sahıbım.Canım benı senıııı coook sevıyorummm...Babacıgım sen benım herseyımsın.Babalar gununu tekrar kutlar o mubarek ellerınden operımmm..

Perşembe, Haziran 17, 2010

REGAIP KANDILIIZ MUBAREK OLSUN.KALBINIZDEN GECEN TUM DILEKLERINIZ KABUL OLSUN .DAHA NICE KANDILLER KUTLAMAK NASIP OLSUN..