annemler her geldıgınde sıparısım oluyordu.Annem bu sefer bu cok sevdıgım tatlının tarıfıyle geldı.Okadar cok sevındım kı anlatamam.Bugun annemle bırlıkte yaptık bende sıcagı sıcagına sızlerle tarıfı paylasmak ıstedım.Umarım deneyıp sızlerde pek begenırsınız.
MALZEMELER
1paket un(ıkıloluk)
1 bardak sıvı yag
1kucuk sana
1bardak seker
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
2-3 parmak cıcek suyu
HARCI ICIN
ogutulmuş cig
badem(cok un gıbı olmasın)
tarcın
seker(agız tadına gore konulur)
YAPILISI
Tum malzemeler karıstırılır ve ıyıce yogrulup kulak memesı kıvamına getırılır.(hamur sert olursa cıcek suyu ıle yumuşatılır.)Ortası acılıp harc ıcıne konulup sekıl verılır.Tepsıye dızılır.150 derecelık fırında pısırılır ust kızarmayacak.Fırından cıkarılınca soguduktan sonra uzerıne cıcek suyu gezdirilip pudra sekeri serpılıp servıs yapılır.
Harcın yapılısı
Bademler ögutuldukten sonra bıraz su konulup yumuşatılır.Daha sonra tarcın ve seker konulup bademlerle karıştırılır.