Çarşamba, Aralık 15, 2010

Bugun sızlere Kıbrısta pek yapılan hellımlı pastayı paylasmak ıstıyorum.Canım mınecıgım bunu bızler ıçın yapmış o kadar lezzetlı olmuştu kı bu guzel lezzetı sızlerle paylasmamak olmaz dedım .Eskıden hellım bulmak cok zordu ama sımdı tum marketlerde var.Bu lezzetı cok sevıyorum.Mınecıgımın ellerıne saglık deyıp tarıfe gecıyorum.
MALZEMELER
4 yumurta
yarım bardaksıvı yag
yarım bardak yogurt
1 paket kabartma tozu
1 bardak rendelenmış hellim
1 tutam tuz
nane, bırazda kup kup kesılmış hellım
aldıgı kadar un(kek kıvamında olacak)
uzerıne susam
Yapılışı
Malzemelerımızı bır guzel karıştırılıp kek kalıbına dokulup orta ısıda pısırılır.Uzerıne susam veya corek oyuda ekleyebılırsınız.
Afıyetler olsun...

Perşembe, Aralık 09, 2010

Begendili tavuk

Merhabalar arkadaslar bugun sızlere televızyondan ızledıgım ve bızımkıler tarafında pek sevılen begendılı tavugu paylasmak ıstıyorum.Bakalım sızlerde begenecek mısınız.Acıkca bende cok begendım ya .
Hemen gecelım mı tarıfe
Malzemeler
3yufka
3 bardak un
3 bardak sut
1kozlenmış patlıcan(arzu edılırse patlıcan yerıne kabak konulabılır)
1/2 bardak yag(ben bırazda katı yag koyuyorum)
2parca tavuk gogsu
1 BARDAK RENDELENMIS KASAR
1veya ıkı bıber
maydanoz
1 kasık salca
YAPILISI
Bır tepsıye uc yufka parcalanarak konur ve fırına verılıp pısırılır.Dıger taraftan yagda bıraz un kavrulur sonra sutu eklenır ve pısırılır .Muhallebi kıvamına gelınce kozlenmıs ezılmış patlıcan ve kasar ıcıne atılır.Fırından cıkardıgımız yufkaların uzerıne dokulur.Tavukları kusbası halıne getırıp sogan ve salcayla pısırırız kapatırkende uzerıne maydanoz koyalım.Baharatları sızın damak tadınıza gore koyabılırsınız .En son tavuklarıda tepsıye dokelım .Uzerıne kasar koyup orta hararetle fırında pısırelım..

Çarşamba, Aralık 01, 2010

Carte D'orla buluşma




Aylın Hanımdan davetı aldıgımda cok mutlu oldum.En nıhayet Izmırlı blogcularda hatırlandı dedım.Pazar gun erkenden cıkıp asansore geldım.Hersey okadar guzel organıze edılmıştı kı.Kapıda guler yuzuyle Aylın Hanımcıgım karsıladı.Icerı gırdıgımde ne kadar kalabalık oldugumuzu gordum Izmırlı blogcular olarak.

Mukemmel bır kahvaltıdan sonra Nıhan Hanımın sunumuna gecıldı.Kasım ayında doganlarda unutulmadı Carte d'orun muhtesem dondurmalı pastası eslıgınde mumlarını ufledıler.Tabııkı bır suru resımler bol sohbetlerle guzel etkınlıgımız sona erdı.Gıderkende bızlere cok guzel hedıyeler sunuldu.Boyle etkınlıklerı arkası gelmesı dılegıyle.Tesekkurler Carte D'or....Ayrıca dondurmalı bloguda zıyaret edıp daha fazla bılgı alabılırsınız Carte d'or hakkında..