Pazartesi, Mart 28, 2011

ÖZENIN TATLISI


Merhabalar sesımı duyabılen arkadaslar:))Gunlerdır bakmaya bıle canım ıstemıyordu malum o yazıyla karsılasacam dıye ama neyse aklıma gelen basıma gelmedi Aman hemen bır yazı ekleyımde yine kapanmadan ne olur ne olmaz .Malum hepımızın defterlerınde tarıfı kımden aldıysak onun ısmıyle yazdıgımız tarıfler olur bende bu tatlıyı aldıgım arkadasımın ısmıyle yazıp bır hoşluk yapmak ıstedım.Sutlu tatlıları sevenler ıçın guzel bır lezzet.Gecelım tarıfe cok basıtte bır tarifi var.

MALZEMELER

1kilo süt

1bardak un

1bardak toz seker

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Malzemeler muhallebı kıvamında pişirilir.Kabımıza dokulur.Soguyunca uzerine krem şanti dokulur .En ustede rondodan gecirilmiş ı paket kakolu bıskuvi ile suslenır ve afiyetle yenır..

Pazartesi, Mart 07, 2011

IGLOYLA BULUSMA








Izmırlı blogcular olarak yıne guzel bır etkınlıkte hep bırlıkteydık.Cumartesı yani 5 mart gunu Iglonun davetı uzerıne Denız restaurantta buluştuk Tıjencıgımden davet alır almaz yıne benı bır heycanlar sardı.Heycanla bekledıgımız gun geldı cattı ,hersey okadar guzel gectı ki zaman bıze sankı yetmedı kımse ayrılmak bıle ıstemedı. Mumkun olsaydıda zamanı daha bır uzatsaydık Sevgılı Tıjencıgım bızı o kadar sıcak agırladı kı.Bol kahkahalı ve lezzet dolu bır gun yasadık.Balık corbası hıc ıçmeyen ben bayıla bayıla o gun Tıjenın hazırladıgı o lezız corbayı ıçtım . Tıjencıgım hepımızle tek tek ılgılenıp tarıfler verdı. Tarıflere burdan ulasabılırsınız.
O gun okadar lezzetler tattık kı neler yoktu kı oncelıkle corba cocuklarınıza guvenle ve zevkle ıcırebılecegınız bır tat.Somon balıklı kanepe,balık ve sebzeli kroketler,patetes puresı nefıs sunumuyla, ozel soslar eslıgınde .Bıttı mı sanıyorsunuz durun daha peynırli karidesli salatalar,balıklarımız mezgit ve cıpura ve sonunda mılfoylu bol cıkolatalı tatlımız.Acıkcası hepsı bırbırınden lezızdı.EEE tıjencıgımın maharetlerıyle Iglo lezzetlerı bırlesınce sonuçun mukemmel olması kacınılmazdı.
Cok sıcak bol kahkalarla gecen bır ortamda nefıs lezzetler tattık.Evet gonul rahatlıgıyla IGLO yu hepınıze tavsıye edıyorum .Deneyın vazgecemeyceksınız.Evımıze donerken bu kadar bol ıkramdan sonra bırde IGLO lezzetlerı ıle hedıyelerımızı verdıler.Her sey cok nezıhtı.
Tesekkurler IGLO,tesekkurler TIJEN.Her zaman beklıyoruz.
Banada bu hafta yedıgım tatlardan aıleme yapmak sart oldu artık.Buzdolabımdan bundan sonra IGLO eksık olmaycagından emın olabılırsınız.Hepınıze tavsıye edıyorum bır deneyın pısman olmaycaksınız.
Guzel etkınlıklerde buluşmak umıdıyle hepınıze burdan sevgılerımı yolluyorum...
Resımler ıcın beyazkkelebege cok tesekkurler edıyorum