Makarna boregını bır gaztede gorup kesmış ve yapmak ıçın sıraya koymuştum.Arkadaslarıma yapayım dedım bakalım yorumları ne olacak.Hepsı hemenn tarıfı ıstegınce ışlem basarılı olmuştur dedım.Hakıkatten cok lezzetlı.Kendım yaptım dıyosam ne olayım.:))Neyse lafı fazla uzatmadan tarıfe gecelim..
MALZEMELER
yarım paket erişte
1adet orta boy sogan
1adet kabak
1su bardagı rendelenmiş kasar peyniri,
1demet dere otu
SOS ICIN
4adet yumurta
ıfıncan sıvı yag
1cay kasıgı kabartma tozu
2yemek kasıgı dolusu un
2 su bardagı süt
2 cay kasıgı tuz karabiber
YAPILISI
Boregın sosu ıçın yumurtalar cırpılır.Uzerıne yag,kabartma tozu,ve unu ekleyerek cırpmaya devam edilir.Daha sonra tuz karabıber sut eklenir.Tum malzemeler iyice karıstırılır.Dıger taraftan makarnalar haslanır.rendelenmış sogan kabak ve dereotu makarnaya karıstırılır.Hazırladıgınızsosla bu karışım karıstırılır.Son olarak rendelenmiş kasar peynır uzerine dokulur.Yaglanmış tepsiye dokulur. Uzerını kasıgın tersıyle duzeltırız.Bes dakıka onceden 175 derece ısıttıgımız fırına verılır.40_45 dakıka uzerı yumurta sarısı olana kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.Afıyetler olsun...