Pazar, Ağustos 21, 2011

KIBRIS KATMERI

Merhabalar aylar sonra bu guzel tatlı ıle sızlere seslenmek ıstedım.Tatlımız Kıbrıs katmeri.Oldukca lezzetlı oluyor denemenızı tavsıye ederım .Ramazanın sonlarına gelmışken iftar sofralarında guzel bır tat olabılır.Hepınızın ramazanınıda bıraz gecte olsa kutluyorumSozu fazla uzatmadan tarifime gecmek ıstıyorum.
Malzemeler
1kilo kaymak
250gr badem
bol tarcın
1 fıncan su
1 kılo yufka

serbet malzemeleri
4 bardaksu
4bardak seker
bıraz gülsuyu
Yapılısı
Yapacagın tepsıyi kaymak yagı ile sıva.Yufkayı ac ve uzerıne kaymak yasgını sür.Icıne harcı koy ve rulo yapıptepsıye diz.Hepsi bitince uzerine kaymak yagı sür ve 170 derece fırında pişir.
Fırından cıkınca uzerıne serbetini dok.Tatlı sıcak serbet ılık olacak.
Ic harcı
bademı rondodan gecir tarcın ve suyu ekleyip karıstır.
AFIYET OLSUN:))