Çarşamba, Aralık 21, 2011

Pufidik Pogacalar

Bir Kıbrıs kacamagından sonra buralardayım.Uzun zamandan beri kısın memleketıme gıtmemiştım hep bahar ve yaz aylarını tercıh edıyordum.Bu aylardada oraların ne kadar guzel oldugunu hatırladım.Sansıma bır okadarda sıcaktı kı sormayın.Bundan sonra daha sık gitmeliyim .Eh poğaçalarla bu anlattıklarımın bır ılgısı yok ama paylaşmak ıstedim.Geçelim mı tarife.Çok yumuşacık oluyor bu tarif tavsiye ediyorum.
Malzemeler
Bir buçuk bardak eritilmiş margarin+sıvı yağkarışımı
1 bardak yogurt
1yumurtanın beyazı içine sarısıda uzerine surulecek
1 paket maya
bır tutam tuz
Alabıldıgınce un(hamur kulak memesi yumuşaklıgında olacak)

Icı
lor
Malzemelerın hepsi karıştırılır.Bıraz mayalanmaya bıraktıktan sonra.Istediginiz sekılde yanı ıster yuvarlak ister uzun sekılde yapıp ıcını koyup .Kapattıgınız yer alt tarafa gelecek şekilde yaglanmış tepsiye diz.180 derece fırında pişir.

Cuma, Aralık 16, 2011

NARLI HAVUÇ RUYASI

Merhabalar bu tatlıyı birtutamkekik.blogspot.com da gordugumde rengine hayran kaldım mutlaka bunu denemeliyim dedim.Arkadaslara yaptım hepsı ve bende dahil olmak uzere herkes pek bır begendi.Herkes tarifi isteyince blogumda yayınlayım alın bari dedim.Sozu fazla uzatmadan hemen tarife geceyım meraklılara duyurulur.
MALZEMELER
1kg havuç
2su bardagı şeker
4 tpeleme kaşıgı nişasta
2 paket vanilya
1limon suyu
1 paket kedi dili(etimeklede olur)

YAPILIŞI
Havuçları soyup temizleyip küçük küçük parçalara ayırdıktan sonratencerede 4 su bardagı su ıle haşlıyoruz.Haşlanan havuçları blenderden geçırıyoruz.Tenceredeki havuçları haşladıgımız suya eger su 4 bardaktan az ise 4bardaga tamamla)Nişasta sekervanilya velimon suyunu ve kabuklarını rendeledigimiz limonun kabuklarınıda katıpmuhallebi gibi pişir.Kaynayınca püre haline getirdigimiz havuçlarıda içine at ve bir iki taşım kaynat. Borcama kedi dillerini sırala ve uzerine muhallebiyi dök.Daha sonra bol nar ve hindistan ceviziyle süsle.Istersenız uzerine kremsantide dokebilirsiniz.Dolapta bir gece beklettıkten sonra sevis yapılır..

Yeni yuzleri ve çesıtlerıyle tat ketcap

Mailime gecenlerde birbirinden leziz ketçaplar gelince sizlerle Tatın yeni ketçaplarını paylaşayım istedim.Ustelik evde ketçapsız masaya oturmayan bır cocugum varken.En kısa zamanda deneyıp ozamanda fıkırlerımı sızlerle paylaşmak ısterım.



Türkiye ketçap pazarının lider markası Tat Ketçap, ürünlerinin yüzünü yeniledi ve çeşitlerini arttırdı. Tat Ketçap, yıllardır değişmeyen kalitesi, yeni ambalaj tasarımı ve yoğun domates kıvamlı içeriğiyle raflardaki yerini aldı.

Kendine özgü lezzet ve kokusunu, içinde kullanılan Tat salçadan alan katkısız Tat Ketçap, yeni ambalajıyla sofralara renk katacak. Baharatla zenginleştirilen özel lezzetiyle öne çıkan Tat Premium, Kekikli ve Barbekülü çeşitleri, damak zevkine düşkün olanların vazgeçilmezi olmaya aday.