Uzun bir aradan sonra demeye utanarak yazıma başlamak istiyorum.Kokoreç hiç hayatımda yemedim desem.Annem Kıbrısa gittigimde Oktay ustadan yeni bır tarif ogrendim sanada yapacam bakalım ne diyeceksin deyince once ismi duydugumda ırın kırın yaptıktan sonra aman dedim hepinizin ellerini baglıyım..Cok hoşuma gitti .Eve dönünce bizimkilerede hemen denedim ve bir aferini kaptım.Ben hamsiyle yaptım sizlere dogrudan Oktay ustanın tarıfını verecegım.Sızlerde kendı dogrultunuzda istediginiz balıgı kullanın.Geçelim tarife
MALZEMELER
4 levrek
6 kokteyl domates
10 yeşil biber
2 paket lavaş
roka
tuz,kekik,pul biber,sıvıyağ,kırmızı sogan
GARNİTUR
Alabaş
turp
kıvırcık
YAPILIŞI
Balıklar temizlenip kızgın yağda kızartılır.Balıklar dograma tahtasına alınıp derileri temizlenir.Biber vedomatesler ince bir sekılde dogranır.Tavada kızartılırlar daha sonra ince ince dogradıgımızbalık eklenır.Baharatlarıda ekleyıp kavurma işlemine devam edilir.Kırmızı sogan ve rokada dograyıp dıger tarafta karıştırılır.Lavaşların içine balık kokoreçler konur.Karıştırdıgımız kırmızı sogan ve rokada içine koyulup lavaşı sarıyoruz.Arzuya gore servıs tabagına aldıgımız kokoreç kıvırcık ,turpve alabaşla servis yapıyoruz.
Afiyet bal şeker olsun.Cok guzel bir hafta sonu diliyorum...