2bardak pirinç
2yemek kaşıgı Tat dogranmış domates
dereotu
3 kaşık Tat domates suyu
tuz
3 bardak et veya tavuk suyu
sıvı yag
YAPILIŞI
Pirinçler bir guzel yıkanıp ılık suda bır muddet bekletilir .Tencereye yagımızı tat domates suyumuzu koyup bıraz karıştırdıktan sonra tat dogranmış domateslerımızı ekledık.Daha sonra pırınçimizide ekleyıpsoyle bir karıştırıp su ve tuzumuzu ılave edıp önce hararetli ısıda hafıf kaynayınca az ateşte pişirmeye devam ettik.Pilavımız pişince ocagın altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye aldıkDereotlarımızı ılave ettikten sonra soyle bir karıştırıp servise hazıtlıyoruz.Kullanılan tat urunlerıyle pılavım tazecık yaz domateslerıyle pişirmişim gibi cok lezzetli oldugunu soylemeden gecemiyecegım..