Salı, Mart 27, 2012

TAT DOMATESLI DEREOTLU PILAV

MALZEMELER
2bardak pirinç
2yemek kaşıgı Tat dogranmış domates
dereotu
3 kaşık Tat domates suyu
tuz
3 bardak et veya tavuk suyu
sıvı yag



YAPILIŞI


Pirinçler bir guzel yıkanıp ılık suda bır muddet bekletilir .Tencereye yagımızı tat domates suyumuzu koyup bıraz karıştırdıktan sonra tat dogranmış domateslerımızı ekledık.Daha sonra pırınçimizide ekleyıpsoyle bir karıştırıp su ve tuzumuzu ılave edıp önce hararetli ısıda hafıf kaynayınca az ateşte pişirmeye devam ettik.Pilavımız pişince ocagın altını kapatıp 10 dakika dinlenmeye aldıkDereotlarımızı ılave ettikten sonra soyle bir karıştırıp servise hazıtlıyoruz.Kullanılan tat urunlerıyle pılavım tazecık yaz domateslerıyle pişirmişim gibi cok lezzetli oldugunu soylemeden gecemiyecegım..


Pazartesi, Mart 19, 2012

NOHUTLU TARHANA ÇORBASI



MALZEMELER
6 tepeleme kaşık tarhana
1 su bardagı haşlanmış nohut
5 yemek kaşıgı zeytinyagı
3 yemek kaşıgı TAT domates rendesi
2tatlı kaşıgı TAT domates salcası
2 çay kaşıgı tuz, karabiber
2 cay kaşıgı pul biber
12-14 bardak et veya tavuk suyu
Yapılışı
Tarhanayı 2 su bardagı ılık su ıle karıştırdık.Diger taraftan yagı hafifce kızdırdıktan sonra üzerine Tat domates rendesini ve Tat salçayı ekledik .Surekli karıştırmaya devam ederken suyla karıştırdıgımız tarhanayı ekledik.Tuz ve karabiberi ekleyip topaklanmaması için karıştırmaya devam ettik.Çorba kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış nohutları ilave ettik.Çorbayı kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan aldık.Uzerine tereyagda kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirip sıcak sıcak servis yaptık.

Havalar ısındı ama bu corba cok leziz deneyin derim.Ayrıca tat domates rendesi de lezzete lezzet kattı ustelik cok pratık .Miz gibi Izmır havasını hepinize yolluyorum.Sıcacık...



Perşembe, Mart 15, 2012

ARNAVUT MANTISI

Merhabalar bugunlerde oldukca yogun gunler gecırmekteyım bır turlu yaptıklarımı bıle yayınlamaya vaktım olmuyor .Bugun buralarda pek bır yapılan bu mantıyı sızlerle paylaşmak istiyorum .Oldukca lezzetli oluyor.Nevincigimden aldım tarifi.Teşekkurler canım..
MALZEMELER
Yarım kilo lor
bir kılo yufka
1/2bardak sıvı yag
Arzu edilirse kaymak
1/2 kılo yogurt (içi için)
1kilo uzeri için yogurt
birkac diş sarmısak

YAPILIŞI
yogurt sıvı yag ve lor karıştırılır ve yufkanın içine konur.Yufka gevsek gevsek rulo halınde sarılıp yaglanmış tepsıye dızılır.Yufkalar bitene kadar işleme devam edilir.Sonra uzerıde yaglanıp fırına verilir.Piştikten sonra fırından alıp sarmısakladıgımız yogurdu uzerine kaşıkla yaydıra yaydıra dokeriz.Sonra afıyetle yeriz..