Salı, Mayıs 29, 2012
KAŞARLI KIYMALI PIDE
Havalar bır turlu ısınamadı.Yani anlaycagınız yaz moduna gıremedım.Hala uzerımde ceket var desem.Bilmem ne dersiniz.Okullarında kapanmasına kısa bır sure kalmışken karne heyecanı cocuklarımızı sarmışken bir pıde tarıfı vereyim dedim.Ne oldu baglama ıyı olmadı mı?Neyse olsada bagladım olmasada :)) Havalar beni boyle yaptı suçu tamamen havaya bagladım Sozu uzatmadan gecelim tarifimize.
MALZEMELER
3.5 su bardagı un
yarım paket yaş maya
yarım çay bardagı zeytinyagı
1 corba kasıgı tuz
Uzeri için malzemeler
300gr kıyma
1paket mantar
1 tutam maydanoz
100gr kaşar peyniri
sıvıyağ
1 sogan
1 kırmızı biber
YAPILIŞI
Tavamıza yagımızı koyalım .Yemeklık dogradıgımız soganları daha sonra kıymaları koyalım.Onları ıyıce karıştıralım .Daha sonra mınık mınık dogradıgımız mantarları maydanozu ve kırmızı bıberı ekliyelim.Baharatlarıda ekleyıp ıyıce harcı pişirelim.Kıymamız az yaglı ıse bırazda zeytın yagı ekle kı hamurumuzun uzerıne rahat yayılsın.Hamurumuzu tum malzemeleri karıştırıp mayalanmaya bırakalım.Mayalandıktan sonra ınce bır hamur acalım tepsımızın boyuna denk getırelım.Harcımızı ıyıce uzerıne yayıp fırına verelim.180 derecede pişirelim.Cıkacagına yakın rendelenmiş kasarlarıda uzerine yaydırıp bıraz daha pişirip fırından cıkarıp sıcak sıcak servis yapalım
Salı, Mayıs 22, 2012
KABAK SIYIRMA
Bu lezzeti 2. blog buluşmamızda sevgili Serapcıgımızdan tattık.Çok hoşuma gıdınce hemen bende denemek istedim.Oglum tadat tadmaz ilk soyledıgı /Anne bunu hep yap / olunca lezzetını artık tahmın edebılırsınız .Orji nal tarif için Lezzetli Somunları ziyaret edebilirsiniz.Kabaklar julyen kesilecekti bendede julyen kesme aleti olmayınca dogrudan kabak dograyıcı ıle yaptım ama goruntu hiçte fena olmadı.Bırazcık geniş oluverdiler.Oda baska bir hoşluk verdı diye düşünuyorum.Gelelim tarife..
MALZEMELER
6 adet kabak 2 adet sogan
2-3 diş sarmısak
2 kahve fincanı pirinç
1 demet dere otu
1 bardak limon suyu
sıvı yag;tuz
YAPILIŞI
Kabaklar cekırdek kısmına kadar kabak soyucu veya julyen kesme aletıyle dogranır.Bunları limon suyunun içine dograyın.Diger taraftan sogan ve sarmısaklar yemeklık dogranıp tavada hafıfce cevrilir.Daha sonra limon suyunda olan kabaklar lımon suyuyla bırlıkte tavaya dokulur Agız tadımıza gore tuz ılave edilir..Onlarda cevrılmeye devam edilir.Pırınçlerde ılave edılıp karıştırmaya devam edılır .Pırınçlerın pişmesi için cok az su ılave edılır.Ekledıgınız su ıyıce cekene kadar ocakta pışırılır .Ocagı kapatmadan hemen once dereotumuzuda ekleyıp.Bır cevırdıkten sonra servıs tabagımıza alınır.
MALZEMELER
6 adet kabak 2 adet sogan
2-3 diş sarmısak
2 kahve fincanı pirinç
1 demet dere otu
1 bardak limon suyu
sıvı yag;tuz
YAPILIŞI
Kabaklar cekırdek kısmına kadar kabak soyucu veya julyen kesme aletıyle dogranır.Bunları limon suyunun içine dograyın.Diger taraftan sogan ve sarmısaklar yemeklık dogranıp tavada hafıfce cevrilir.Daha sonra limon suyunda olan kabaklar lımon suyuyla bırlıkte tavaya dokulur Agız tadımıza gore tuz ılave edilir..Onlarda cevrılmeye devam edilir.Pırınçlerde ılave edılıp karıştırmaya devam edılır .Pırınçlerın pişmesi için cok az su ılave edılır.Ekledıgınız su ıyıce cekene kadar ocakta pışırılır .Ocagı kapatmadan hemen once dereotumuzuda ekleyıp.Bır cevırdıkten sonra servıs tabagımıza alınır.
Pazartesi, Mayıs 14, 2012
PIRASALI TAVUKLU DÜRÜM
Bugun sizlerle Oktay ustadan gorup denedıgım bır lezzeti paylaşmak istiyorum.Pırasalı tavuklu dürüm.Çocuklara pırasa yedirme acısındanda iyi bir alternatif diye düşünüyorum.Zaten evdede pişenler genellikle çoçuklarımızın agız lezzetine hitap etmesi oncelikli olmuyor mu.Bizde oyle oluyor kesınlıkle.Buyukler hep ikinci planda.Gecelim tarıfımıze.
MALZEMELER
1/2 kg. tavuk butu
3 pırasa
1 çorba kaşıgı biber salçası
1 çorba kaşıgı domates salcası
ı kase cecil veya kaşar peyniri rendesi
4 diş sarmısak
sıvı yağ
tuz, karabiber ,kimyon
YAPILIŞI
Tavuk butunu küçük küçük dograyıp yagda hafif kavururuz.Pırasa ve sarmısakları ince ince dograyıp tavaya ekleriz.Kavurmaya devam ederken baharatlarıda ekleriz.İçimizi lavaşlara paylaştırdıktan sonrapeynırlerıde uzerlerine ekleyıp .Lavaşlarımızı iyice kızdırdıgımız tost makinesinde pişirip yeşilliklerle birlikte servis yaparız.
MALZEMELER
1/2 kg. tavuk butu
3 pırasa
1 çorba kaşıgı biber salçası
1 çorba kaşıgı domates salcası
ı kase cecil veya kaşar peyniri rendesi
4 diş sarmısak
sıvı yağ
tuz, karabiber ,kimyon
YAPILIŞI
Tavuk butunu küçük küçük dograyıp yagda hafif kavururuz.Pırasa ve sarmısakları ince ince dograyıp tavaya ekleriz.Kavurmaya devam ederken baharatlarıda ekleriz.İçimizi lavaşlara paylaştırdıktan sonrapeynırlerıde uzerlerine ekleyıp .Lavaşlarımızı iyice kızdırdıgımız tost makinesinde pişirip yeşilliklerle birlikte servis yaparız.
Çarşamba, Mayıs 09, 2012
2. İzmirli Yemek blogların buluşması
6mayıs pazar gunu İzmirli yemek blogları olarak yine cok eglenceli bol muhabbetli ve birbirinden leziz mamalarla gune damgamısı vurduk.Oncelıkle bizi evinde agırlayan canım arkadasım Serap' başta olmak uzere Çigdem'e, Elvana ve Esma'ya cok tesekkurler.Hersey okadar mukemmeldi ki.Yine tadı damagımızda kalan gunu istemeye istemeye bıtırdık.Canım İsmetcıgımızıde unutmıyalım o gun bızlerı guzel cekebılmek ıçın her turlu sekıle gırdı.Artık biz İzmirli blogcular olarak kocaman bır aıleyız diyebilirim.Ben içi dolumla eşlık ettım Kıbrısın yoresel tadlarını arkadaşlarımda tatsın istedim.Bu toplantının şanslılarından olan ben Sofra Dergisinin bir yıllık aboneligini kazanmış bulunmaktayım .Şimdiden cok teşekkur ederim..Her zaman oldugu gibi bizleri yalnız bırakmıyan Dr. Oetkere.Yonca Gıdaya vede ilk defa bizlerle olan Yuva Mayaya cok teşekkur ederız.
Ayrıca bizlerle cok cici takılarıyla aramızda olan
*CHICCY (Butijeri) 'ye www.chiccy.com da çok teşekkurler...
34.pembe kekik www.pembekekik.com
Hepleziz, Tülay
www.hepleziz.com
37
Şekerden Düşler, Selda
www.selservis.blogspot.com
ı |
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)