Cumartesi, Temmuz 14, 2012

POGAÇA

Merhabalar bu sıcak temmuz ayının cok sıcak cumartesinden sızlere yuva maya pogaca karışımı ıle yaptıgım pogacalarımla seslenmek ıstıyorum.Bol bereketlı ve yumuşacık pogacalar.
MALZEMELER 
Yuva maya pogaca karışımı
4.5 su bardagı un
7 yemek kaşıgı margarin
2 yumurta(biri içine digeri uzerine)
1su bardagı+1 çay bardagı ılık su
YAPILIŞI
Un ve margarinikarıştırıp harmanla.Yumurtayı ekle.Ilık suda 1 paket yuva  pogaca karışımı çözdür ve unlu karışıma ekle.Yumuşak bir hamur olana kadar yogur.Ceviz buyuklugunde bezeler kopararakl yuvarla.Uzerini bezle ortup bıraz dinlendir.Dinlenen bezelere avuç içi ile bastırıp ve uzerine peynir  koyup bezeleri pogaça şeklinde kapatın.Pogaçaları tepsiye dizip oda sıcaklıgında iki kat kabarana kadar bekletin.Üzerine susam ve çorek otu ekleyin.180-190 derecelik fırında10-15 dakika pişirin.Afiyet olsun......

Salı, Temmuz 10, 2012

KAYISI SUYU

Bu sıcak yaz gunlerınde buz gibi kayısı suyumla geldim sizlere.Bu sene kayısı senesı mı neydı agac kayısından gorunmedi.Hal boyle olunca kayısılardan çeşitli alternatifler yapıldı.Kayısı suyunu şimdiye kadar evde niye yapmadım diyede hayıflandım durdum.Yapım çok kolay içimi çok guzel.Ozellıkle evde içeçek olmadan sofraya oturmayan bir çoçugunuz varsa.Bu kayısı suları bizde çok sevildi .Yapın deneyin tavsıye edıyorum yani.
MALZEMELER
1kg kayısı
Tencerede ustunu kapatacak kadar su
Bır mıktar şeker(1.5 bardagı geçmedı benım koydugum)
YAPILIŞI
Kayısılar bir guzel yıkanır tencereye konur.Ustunu kaplaycak şekilde su doldurulur.Şeker ilave edilip karıştırılır.Kayısılar ıyıce yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Daha sonra suzgeçten geçırılıp şişelere doldurulup buzluga konur..

Pazar, Temmuz 01, 2012

PİZZA


Merhabalar pazar nasıl gıdıyor .Ben bu arada kızıma gıdıp geldım.Istanbulda soyle bır gezıp geldık.Kızımı ne cok ozlemişim.Bırazcıkta olsa hasret gıderdik.Insan doyabılır mı evlatlarına..Pazar gunu sızlerle Dr . Oetker'in pizza unuyla yaptıgım pizzayı paylaşmak istedim.Sonuçtan cok memmnun kaldık .Denemenizi oneririm.Malzemeler tamamen kutuda yazıyor ama ben burdada bır paylaşayım sizlerle.
MALZEMELER
230 gr un karışım
25 gr sos karışım
Hamur için ilave edilecekler
1.5 su bardagına yakın su
1 yemek kaşıgı yag
Sos için
1 su bardagı su
Malzemeleri karıştırıp cok cıvık olmayan bır hamur elde edıyoruz.Hamuru yarım saat dinlendirdıkten sonra tepsımızın boyutuna gore acıyoruz (ben dortgen borcam kullandım).Uzerine kutudan cıkan suyla hazırladıgımız sosu suruyoruz .Sonra uzerıne mantar sosıs zeytın bıber ıle dolduruyoruz en son kaşarımızıda uzerıne koyduktan sonra 190 derece fırında pişiriyoruz.Ustunu sız kendi arzunuza gore  de susleyebilirsınız.