Çarşamba, Şubat 27, 2013

PAZI DOLMASI

Pazı ile aram pek hoş degil.Çok yeyipte sevmememle bir alakası yok ama nedense hiçte almak aklıma gelmez.Geçenlerde arkadaşın bahçesinde varmış toplamış bana getirmiş .Bir taraftanta şoyle yap guzel olur boyle yap guzel olur diye tarif veriyor.Obunları soylerken ben ne yapacam bu yapraklarla diye düşünmeden geçemedim.Neyse lafı pek uzatmıyayım ben dolma yapmaya karar verdim.Hem pirinçle olanı yaptım hemde bulgurla her ikisinide pek sevdik.Kendi kendime neden boyle bazı gıdalara karşı on yargılı davrandıgımada şaşırdım.Gelelim tarife
MALZEME  
2 adet domates
1 tane sogan
1 bardak pirinç
-maydanoz
taze nane
tuz karabiber
kırmızı pulbiber
1 çorba kaşıgı domates salçası
zeytin yagı
su
YAPILIŞI
Kaynamış suya pazı yapraklarını batırıp çıkaralım ki yapraklar yumuşasın.Pazı yaprakları süzüldükten sonra istedigimiz boyutlarda kesiyoruz.Başka bir kapta pirinç sogan baharatlar domates (ince ince kıyılacak) ilave ederek karıştırıyoruz.Kıvamı koyu oluncaya kadar karıştır.Pazıların içine harcı koyup  sarıyoruz.Tenceremize dizip  suyumuzu ekleyip pişiriyoruz.Daha sonra yogurtla servis yapıyoruz..Arzu edrseniz kıymalıda yapabilirsiniz.
-
-

Cumartesi, Şubat 23, 2013

TAHINLI KURABIYE

Guzel bir cumartesi akşamı dileyerek hemen tarifime geçmek istiyorum..
MALZEMELER
4su bardagı un
1 su bardagı pudra şekeri
1 su bardagısıvı yağ
1 su bardagı tahin
1 paket kabartma tozu
uzeri için ceviz
YAPILIŞI
Malzemeler hep birlikte karıştırılıp,yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan parçalar kesilip yuvarlanır.Ortasına parmagınızla bir çukur acın .Uzerine cevizle süsleyip onceden ısıtılmış fırına verin.180 derecelik fırın olacak..

Cuma, Şubat 22, 2013

ZEYTINLI ÇOREKLER

Zeytinli yapmayı çok seviyorum.Yalnız yapmayı mı yemeyide tabiikide.Hele sabahları kahvemin yanında pek bir guzel gidiyor.Bu sefer tepsiye degilde boyle minik minik yapmayı denedim.Çokta ıyı etmişim.Kesme derdide yok.Geçelim mi yapıma
MALZEMELER
1bardak zeytin yagı
1 bardak süt
1bardak ılık su
maya bir paket
1 bardak çekirdekleri çıkarılmış zeytin
2 adet sogan
aldıgı kadar un (cok yumuşak olmasın)
tuz
nane
uzeri için susam
YAPILIŞI
Yagımızı sütümüzü ılık suyumuzu ve mayamızı karışrırıp unumuzuda ekleyip hamurumuzu ıyıce yogurduktan sonra mayalanmaya bırakalım.Ortamın ısısına gore mayalanma işi degişkenlik gosterebiliyor.Mayalanan hamura zeytin ve soganı ekleyin ayrıca bol nane ve ıyıce yogurup minik minik toplar seklınde koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.Uzerine susam ve çorek otuda serpebiliriz.Birazda boyle bekletip fırına verelim.180 dereceli fırında pişirelim.

Perşembe, Şubat 14, 2013

MILFOYLU BEŞAMEL SOSLU TAVUK

TUM SEVENLERIN SEVILENLERİN GUNU KUTLU OLSUN.SEVGISIZ KALMAYIN....

MALZEMELER
6 adet milfoy
3 adet tavuk gogsu
Beşamel sos için
1 bardak sut
1 corba kaşıgı tereyag
4 kaşık un
Ustu için
1 bardak rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
Milfoylerimizi tezgahımızın uzerınde yanyana dızerız ve oklava yardımıyla tepsımızın boyutuna gore buyuturuz.Diktortgen tepsinin ıçine yerleştirilir.Onceden ısıtılmış fırına konur .Hafif pembeleşene kadar fırında bırakılır.Onemli bir nor mılfoyleri fırına vermeden once hepsine çatal batırılır.O pişerken tencereye once yag konup eritilir ve un eklenir ve hafif kavrulduktan sonra yavaş yavaş süt eklenir. Agız tadınıza gorede bıraz tuz ekleyin.Muhallabi kıvamına gelince ocaktan alınır.Tepsimizi fırından alıp haşladıgımız tavuk goguslerini mınık mınık parcalar halınde her tarafı kaplaycak şekilde dagıtılır uzerine beşamel sos onun uzerinede kasar serpilir.Hersey pişik oldugundan kaşarlar erıyene kadar fırında tutmak yeterlidir.Fırın derecesi 180 derece turbo ayarda..

Cuma, Şubat 01, 2013

Dr Oetkerle Sevgililer Gunu Workshop

Bir eczanade başlayıp günümüze kadar gelen bir serüven. Dr oetker ürünleri .Kutuların üzerindekileri uygulayın sizde evdekilere ne hamarat oldugunuzu gosterin.Herşey sizlerin bizlerin onune gelmeden once kaç kere deneniyor.Politikaları:Kalite en iyi reçetedir.Daha fazla bilgi için tık tık.
Sevdigim kalitenin mutfagında çalışma yapacagımı duydugumda hem çok heycenlanmış hemde çok mutlu olmuştum.Herşey ne kadarda en ince ayrıntısına kadar düşünülmüştü.Servis bizi alıp Torbalı tesislerine getirdi.Kapıda kameralar ve Dr oetker yetkilileri tarafından  karşılandık.Kameralar eşliginde yukarı kadar çıktık.Once droetker pogaça ve wolke eşliginde kahvelerimizi yudumladık.Daha sonra içeriye geçtik.Mutfakta herşey bizlerin rahat çalışması için çok guzel hazırlanmıştı.Boyle bir mutfakta harikalar yaratılmadan çıkılmazdı.Çalışma temamız sevgililer günüydü  Ayrıca Dr oetkerin sanal magazasına bir ugrayın derin çok guzel ekipmanlar karşınızda olacak..Eroslu çok şahana pandispanyalı bir pasta yaptık Emine Hanımın eşliginde.Içını herkes kendi damak zevkine gore döşedi.Ben vanilyalı dr oetker pasta kreması uzerine çilek antep fıstıgı ve krokan koydum.Ayrıca kremenın içine dr oetker badem aroması damlattım.Ben bu lezzete bayılıyorum.Biz mutfakta çalışırkende etrafımızda bizlerin işlerini kolaylaştırmak için bulunan dr oetker çalışanları.Her anımız kaydedildi.Pandispanyalarımızın pişmesini beklerken Emine Hanım bizlere Dr oetkerin tarihçesiyle ilgili sunum yaptı.Buyuk bir titizlilikle çalışmanın ornegi Dr oetker.
 Muffinlerimizi yapmak için mutfaga geçtik.Muffinler için Dr oetkerin sade ununu kullandık .Yaptıklarımızın tariflerini ayrıca sizlerle paylaşacagım.Muffinlerimiz pişerken Dr oetkerin pizzası bizlere ikram edildi.Herşey o kadar guzeldi ki nasıl geçtigini anlayamadık.Gunun sonbunda bizlere sertifikalar verildi.Diploma almış ogrenciler gibi hepimiz çok mutlu olduk.Ordan ayrılırken hiç birimiz bu guzel etkinligin bitmesini istemedi..
Teşekkurler DR.OETKER
Teşekkurler EMİNE ÖZDEN HANIMA



Teşekkurler ARZU BİLİCİ HANIMA.....