Pazartesi, Mart 25, 2013

SEBZELİ SALAM

Arkadaşlar bu ara kara bulutlar kafamda .Bir haftadır yatıyorum yan baglarda sedelenme.Merdivenlerde düşmemek için hamle yaparken baglar sedelendi.Aman allahım bu ne acıymış.Kırılma kadar hukmetti.Çok fazla hareket edemiyorum.Acı olmasa daha dayanacam ama.Neyse biraz olsun buralarda oyalanayım dedim.Çok sevdigimiz bu lezzetide sizlerle paylaşayım dedim.Hafta sonu kahvaltılarında çok iyi gidecektir.
MALZEMELER
2orta boy domates
2adet çarliston biber
3-4 dilim salam(sosisde kullanılabilir)
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
2 yumurta
2 su bardagı un
yarım çay bardagı sıvı yag
200 gr beyaz peynir
1 su bardagı rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
Domateslerin kabukları soyulup küp küp dogranır.Biberler salamlar minik minik kesilir.Dereotu ve maydanoz ince ince kıyılır.Malzemeleri derin bir kapta karıştır.Üzerine yumurta sıvı yağ un ve beyaz peynir ekleyip iyice karıştırılır.Yaglanmış fırın tepsisine yayılır üzerine kaşar serpilir.Ö nceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20dakika pişirilir afiyetle yenir

Perşembe, Mart 14, 2013

HAVUÇLU TOPLAR

Merhabalar bugun bu havuçlu topları sızlerle paylaşmak istiyorum.Babacıgım çok seviyor bunları.Geçelim tarife
MALZEMELER
3 adet havuç
1 su bardagı su
1 su bardagı toz şeker
1 paket potibör biskuvi
1 paket vanilya
2 çorba kaşıgı margarin
1 çay bay bardagı kırılmış ceviz
hindistan cevizi
YAPILIŞI
Havuçları soyup rendeliyoruz.Bir tencerenin içerisine alıyoruz.Toz şekeri,suyu koyup ocagın altını yakıyoruz.H avuçlar iyice pişene kadar kaynatıyoruz.Kıvamı macun gibi olacak.Ocaktan alıp içine biskuvileri kırıyoruz.Vanilyayı cevizi,margarini koyup tahta kaşıkla agır agır karıştırıyoruz.Kıvamın koyu olması gerekiyor.Hazırladıgımız harc soguyunca ceviz büyuklugunde koparıp elimizle yuvarlıyoruz.Daha sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabagına dizip servis yapıyoruz..

Cumartesi, Mart 09, 2013

TAVUK SULU BOREK

Çok pratik Selcencigimde gordum ve hemen denedim.Çok sevdik.Sizlerinde denemesini tavsiye ederim.
MALZEMELER
3 adet yufka
2 adet tavuk gogsü
yogurt
karabiber kırmızı biber
YAPILIŞI
  • Tavuk göğsü 3 su bardağı su ile haşlanır.
  • Tepsi yağlanır ve 1 tam yufka kenarlarından fazlalığı dışarıya doğru bırakılarak serilir.
  • 1-2 kaşık yağ ile yağlanır.
  • İkinci yufkada ikiye kesilerek tepsiye buruşturularak serilir ve yine 1-2 kaşık yağ ile yağlanır.
  • Tavuk etleri tiftilir, tuz ve karabiber ile karıştırılır ve yufkanın üzerine serilir.
  • 3. yufka da ikiye kesilerek buruşturlarak tavukların üzeri kapatılır ilk yufkanında dışa kalan fazlalıkları toplanarak heryeri yağlanır.
  • 250 derecede pişirilir.
  • Pişen böreğin üzerine tavuk suyu sıcak sıcak her yerine dökülür ve suyunu çekmesi için 5 dakika daha fırında pişirilir.
  • Uzerine yogurt dokulur .(Ben yogurtu bıraz sarmısakladım)Kırmızı biberde tereyagını eritip uzerine doktum.
  • Orjinal tarif için arkadaşımın sayfasına tık tık

Pazar, Mart 03, 2013

ELMALI KURABİYELER

Buralarda yavaş yavaş bahar kendini gostermeye başladı.Bugun mis gibi bir pazar yaşadık.Elmalarda cogunluktayken pek sevilen bu kurabiyeler sık sık  kış boyunca mutfakta yerini aldı.Tarifimize geçelim.
MALZEMELER
1 kahve fincanı pudra şekeri
3 elma
1 küçük paket katı yağ
1 bardak yogurt
1 bardak sıvı yag
1 paket kabartma tozu
tarçın
3 su bardagı un
YAPILIŞI
Bir kabın içine tum malzemeler un dışında konup karıştırılır.Daha sonra yavaş yavaş un eklenir.Hamur yumuşak olmalı kulak memesi kıvamı.
İÇİNİN YAPILIŞI
Elmalar kabukları soyulduktan sonra rendelenir.Ocakta biraz karıştırılır içine pudra şekeri ve tarçın konur.
Hamurdan parçalar koparılır ve istediginiz şekilin ortasına iç konularak kapatılır.Yaglı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırına konur.Uzerleri hafif pembeleşince fırından çıkarılır ve sıcakken uzerlerine pudra şekeri serpilir.