Salı, Kasım 26, 2013

Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;

http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=US3ITW3MXXR



Bir boomads advertorial içeriğidir.

Pazar, Kasım 24, 2013

BEŞAMEL SOSLU PATATES

Bu pazar gününde nefis bir patates tarifi.Yapmak için daha ne bekliyorsunuz.O zaman daha ben ne bekliyorum geçelim tarife.
MALZEMELER
6-7 patates
1bardak kaşar
Beşamel sos için malzemeler
1çorba kaşığı un
yarım çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt

YAPILIŞI
Patatesler haşlanıp ıyice ezilir.Beşamel sosla patatesler iyice karıştırılıp tepsiye yayılır.Fırına verilir.Fırın 180 derce olmalı.Pişmesine yakın kaşarlar üzerine serilip onlar iyice eriyip yayılana kadar pişirilir.Sıcak sıcak servis yapılır.

BEŞAMEL SOS TARİFİ
Bir tencereye yağ ile un konur.Hafif hararetli ateşte yağ una yedirilir.Devamlı karıştırılıp yavaş yavaş süt ilave edilir.Tuz ve birazda kaşar atılıp muhallebi kıvamında pişirilir.

Çarşamba, Kasım 20, 2013

TAZE İNCİR REÇELİ



Merhabalar şimdi taze incir reçeli nerden çıktı diyeceksiniz ama arşivimizde bulunsun. Ben neden acaba bu kadar yıl denemedim diye kendi kendime hayıflanıp durdum. İncirler birazcık tadları azdı onun için pek rağbet görmedi bizimkiler tarafından. Ee  atacak mıydım bu kadar inciri .Hemen reçele dönüştürdüm .Birde güzel oldu ki sormayın gitsin .Gelelim  tarife...
MALZEMELER
1kg incir
1kilo şeker
yarım limon
tarçın ve karanfil
YAPILIŞI
İncirlerinizi yıkayıp bir bezin üzerinde kurutun. Sonra sapları yukarı gelecek şekilde tencereye dizin ve üzerini kapatacak sekilde  şekeri dokun. Bir gece bekletin .Ertesi  gün kısık ateşte pişirmeye başlayın. İçine tarçın ve karanfilleride atın.Eger tarçın ve karanfil sevmiyorsanız komayın ama çok ayrı bir lezzet katıyor. Ocaktan almadan önce limonu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Ister sıcak ister soğuduktan sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklayın..

Salı, Kasım 19, 2013

MEYVENİN EN LEZZETLİ REÇEL HALİ RİGONİ DI ASIAGO İLE HAYATIMIZD​A


Rigoni Ailesi'nin hikayesi 1920 yıllarda büyükanne Elisa'nın çocuklarına, torunlarına ve sevdiklerine büyük bir aşkla leziz reçeller yapmasıyla başladı. Halen aynı aile hiç ayrılmadıkları Asiago'nun yüksek tepelerinde, dağlar ve vadiler içerisinde büyük bir aşkla aşkın en lezzetli reçel halini üreterek dünyayla paylaşmaktadır.

MEYVENİN EN LEZZETLİ HALİ RİGONİ DI ASIAGO İLE HAYATIMIZDA

Dalından henüz koparılmış kadar lezzetli yüzde yüz meyvenin sadece meyvesinden üretilen organik sertifikalı Rigoni di Asiago'nun Fior di Frutta reçelleri Ekofit güvencesi ile sofralarımıza geldi…

Rigoni di Asiago'nun Fior di Frutta reçellerinin 250 gramlık kavanozlarında toplam 1,5 kg organik meyve ve tatlandırmak içinde 1,4 kg elma bulunuyor. Fior di Frutta, İtalyanca'da sözlük anlamı meyvelerin çiçeği anlamına gelse de "en iyisinin en iyisi" demektir.

Rigoni Ailesi'nin hikayesi 1920 yıllarda büyükanne Elisa'nın çocuklarına, torunlarına ve sevdiklerine büyük bir aşkla leziz reçeller yapmasıyla başladı. Halen aynı aile hiç ayrılmadıkları Asiago'nun yüksek tepelerinde, dağlar ve vadiler içerisinde büyük bir aşkla aşkın en lezzetli reçel halini üreterek dünyayla paylaşmaktadır.

İtalya'nın 7 yıldır üstü üste Pazar lideri olan (Nielsen ) Rigano di Asiago 1992 yılından beri İtalya'nın ilk organik tarım üreticileri arasında yer almaktadır. Fiordifrutta reçel üretim tekniği Rigoni ailesi tarafından geliştirilip patenti alınmış çok özel bir tekniktir. Yıllar süren araştırmalar sonucunda keşfedilen düşük ısı pişirme tekniği ile üretimde kullanılan organik meyvelerin vitamin ve mineral değeri, koku ve aroması korunmaktadır. Tatlandırma işlemi organik elma suyu ile yapılır. Şeker yerine elma suyu kullanıldığı için benzeri reçel ve marmelatlardan çok daha az şeker içerir.Kayısı, çilek ve dağ çilekleri, kırmızı orman meyveleri ve yaban mersini çeşitlerine yakında yeni reçel çeşitleri de eklenecektir. Ürünler %100 organik sertifikalıdır.

YENILIKÇI VE ORGANIK ÜRETIMIN AVANTAJLARI:

_ÇÜNKÜ ÇOK LEZZETLI : _ Sadece ve sadece en taze organik meyvelerden gelen taze ve yoğun lezzetin,doğal tatlandırıcı elma suyu ile birleşimindeki tam lezzet ve olağanüstü aromaya sahiptir. Patentli pişirme metodundan dolayı aroma, lezzet, vitamin kaybı yoktur. Renklendirici ve koruyucu maddeler içermez.

_ÇÜNKÜ ÇOK SAĞLIKLI_: Düşük- Sıcaklık ile pişirme teknolojisi yaratıldı; ve bu sayede tüm besini korumakta, aroma kaybı olmamakta ve meyvedeki lifleri bolca kalmaktadır. Normal reçel-marmelat yapma yöntemlerinde yüksek ısı doğadan gelen faydalara zarar vermektedir. 250 gr kavanoza tam 1,5 kilo meyve sığdırıyoruz ve de şeker yerine 1,4 kg elma kullanıyoruz.

Fior di frutta ürünleri diğer reçel veya marmelatlara göre ortalama da % 50 daha düşük GI (glisemik indeks) içerir. Bunun sebebi Fiordifrutta ürünlerinin ortalama %30 daha az şeker içermesi ve aynı zamanda yüksek meyve lifi içermesidir. Diğer reçellerden ortalama 5 kat fazla meyve içerir. Doğal olarak glutensizdir.
EKOFIT HAKKINDA :


Ekofit Organik Ürünler, lezzetli premium ürünleri sertifikalı organik güvencesiyle tüketicilerle buluşturmak amacıyla 2009 yılında Yüksek Gıda Mühendisi Ferda Oran tarafından kurulmuştur. Bünyesinde Simon Levelt, Rigoni di Asiago'nun Fior di Frutta ve Nocciolatta markaları, Le Pain des Fleurs ürünlerinin Türkiye temsilciliği ve dağıtımını yapmaktadır.
 
     Reçelin en güzel hali bence ekmeğe sürüp yemek ne dersiniz.Bu güzel urunler elime ulaşınca hemen ekmeğimize sürüp yedik bizim çocuklarla.Hakikatten çok nefis üstelik organik olmasını bilmek insanin rahatlıkla alıp yemesini sağlıyor .Tamamen annelerimizin reçelleri gibi.Rahatlıkla alıp tüketebileceğimizi düşünüyorum.Üstelik biz hanımların rahatlıkla tüketebileceğimiz reçeller çikolatalar.Ee bu yaşa gelipte hala bir çikolatası delisi olanlarada çikolataları önerilir.Ben şimdilik çikolata ve reçeli denedim ama en kısa zamanda kahvesini denemeliyim e gozunu kahve ıle açan biri olarak denememem düşünülmez değil mi .Daha fazla bilgi almak isterseniz tık tık lütfen..

Cuma, Kasım 15, 2013

KREM ŞANTİLİ KURABİYE


Merhabalar gene bir Zerrin kurabiyesiyle karşınısdayım bu ara kurabiyelere taktım.Devamlı evde kurabiye bulundurma alışkanlığı edindim.Biri bitiyor diğeri hemen fırında neyse bu kurabiyede az malzemeli  ve cok pratık.Neyse lafı çok uzatmadan tarife geçelim.Orjinal tarif için tık tık....
 MALZEMELER
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
2.5-3 su bardağı un
ÜSTÜ İÇİN
1/2 çay bardağı pudra şekeri-tarçın
YAPILIŞI
Krem şanti ve yağı karıştır.Unu yavaş yavaş ekle kulak memesi kıvamında olacak.Şekil vererek fırına ver.Fırın 170 derece olacak.
Afiyet olsun tum yapanlara ......

Salı, Kasım 05, 2013

PUDINGLI KURABIYE

Merhabalar yine ara yine ara halbuki o kadar çok tarik birikti ki buraya eklenecek.Bugun sizlerle paylaşacağım tarifimi sevgili Zerrinimde gordum.Hemen deneyim dedim hem pratik hemde  çok az malzemeyle yapılıyor .Iyıkı denedim çokta beğenildi.Tarifi tekrar paylaşıyorum orijinali için tık tık
MALZEMELER
100gr tereyağ(oda sıcaklıgıda)
1 yumurta
1 paket çikolatalı puding(arzu ederseniz muzlu ve vanilyalı pudinglerlede deneyebilirsiniz)
1 su bardağı un
1/2 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırıp yoğuralım.Ele yapışmayacak bir hamur olmalı.Arzu ettiğiniz şekli verip tepsiye dizilir.180 dereceli fırında 6-7 dk.pişirilir .Fırından çıkarıldığında ortası yumuşak olacak.
Afiyetler olsun şimdiden...