Salı, Aralık 31, 2013

#YEMEKFIRTINASI# KABAK HAVUÇ TARATOR

24. gün: Davet sofralarınızın olmazsa olmazı… Hangi tarif? Haydi biz de bilelim, bizimde olmazsa olmazımız olsun.

MALZEMELER
4 adet kabak
2 adet havuç 2-3 diş sarmısak
1 bardak suzme yogurt.
çok az zeytin yagı
1 yemek kaşıgı mayonez
Dovulmüş ceviz

YAPILIŞI Havuç ve kabaklar rendelenir ayrı tavalarda hafifce pişirilir.Kabaklar iyice suyunu çekmeli.Yogurdun içine mayonez dovulmüş sarmısak  eklenir.Havuç ve kabaklar soguyunca yogurda eklenir. Servis tabagımıza alınca uzeri ceviz ve arzu edilirse dere otu ile süslenir
Bu lezzetle taniştık ve vazgeçilmesimiz oldu.Deneyin derim.

#YEMEKFIRTINASI#GOLİFA

23. gün: Bu sene yılbaşı sofrasında değişik birşeyler hazırlayalım. Haydi paylaşma vakti. Yılbaşı sofrasına yakışacak bir tarif uygulayın, bizim sofralarımızı da süslesin.
 
MALZEMELER
•1/2 kilo haslanmis bugday
•250 gr. kadar suda bekletilip kabuklari soyulmus badem
•3-4 adet nar
•250 gr. kadar kuru üzüm
•1 fincan agartilmis susam
•susam
YAPILIŞI
Bugday haşlanıp suzulur.Tüm bu malzemeler bugdayla karıştırılır ve afiyetle yenir. Istege göre icine daha fazla nar veya badem konur.Kuru kayısıda arzunuza gore koyabilirsiniz.İşte bu kadar basit bir o kadarda guzel bir lezzet.
Golifa Kıbrısta mutlaka sofralarımızı süsler.Bereket ve bolluğu simgeler..

Cuma, Aralık 27, 2013

#YEMEKFIRTINASI#UN KURABİYESİ

20. gün: Müdavimi olduğunuz pastane ya da restaurantda yediğiniz favoriniz lezzeti evde denediniz mi? Denemediyseniz tam zamanı yemekfırtınasıyla deneyin biz de bilelim. :)

 

MALZEMELER
6 buçuk kahve fincanı un
3 kahve fincanı yag
1 buçuk kahve fincanı pudra şekeri

YAPILIŞI
Unu eleyip bir kaba koruz. Yagı tavada eritelim. Tavadan ındırdıgımız  yag ile pudra şekerini karıştıralım. Krema haline gelsin.Sonra içine yavaş yavaş unu karıştıralım. Yumuşak bir hamur elde edlim. Hamurdan parçalar kesip fırın tepsimize yerleştirelim.Fırına verelim. Turbo 150 dereceli fırın yeterli..23-30 dakika pişmesi için yeterli.. Afiyet olsun tum yapanlara..

Çarşamba, Aralık 25, 2013

#YEMEKFIRTINASI# ISLAK KURABİYELER

18. gün: İnsanları şaşırtmak eğlencelidir. İçine koyacağınız bir baharat, ısırdığınızda içinden akan bir çikolata … Süpriz bir tarif. Sizin süpriz tarifiniz ne? Haydi bizi de şaşırtın.


 
Malzemeler
2yumurta
2 kahve fincanı seker
125gr katı yağ

1 kabartma tozu
1vanilya
1/2cay bardagı sıvı yag
1/2cay bardagı kakao
aldıgı kadar un(kulak memesi yumuşaklıgında olacak)
USTÜ İÇİN
1bardak sut
1/2 bardak şeker
hındıstan cevizi
YAPILIŞI
Yumurta seker ıyıce karıştırılır.Daha sonra katı yag ve dıger malzemeler eklenır.Elımızle bır taraftan yogurup bır taraftan un eklenır.Iyıce ıstenılen kıvama gelene kadar yogurulur  tepsıye dızılır.Orta ısıda pışırılır.Fırından cıkınca ustu ıçın hazırladıgımız(bır bardak sut ıle seker hafıf ılıtılır) sutun ıçıne atılır cok fazla tutmadan hındıstan  cevızıne  bulayıp servıs tabagına dızılır

Salı, Aralık 24, 2013

#YEMEKFIRTINASI#16.gün HAVUÇ TOPLARI

AKŞAM OTURURKEN ATIŞTIRMALIK.
 
MALZEMELER 3 adet havuç
1 su bardagı su
1 su bardagı toz şeker
1 paket potibör biskuvi
1 paket vanilya
2 çorba kaşıgı margarin
1 çay bay bardagı kırılmış ceviz
hindistan cevizi
YAPILIŞI Havuçları soyup rendeliyoruz.Bir tencerenin içerisine alıyoruz.Toz şekeri,suyu koyup ocagın altını yakıyoruz.H avuçlar iyice pişene kadar kaynatıyoruz.Kıvamı macun gibi olacak.Ocaktan alıp içine biskuvileri kırıyoruz.Vanilyayı cevizi,margarini koyup tahta kaşıkla agır agır karıştırıyoruz.Kıvamın koyu olması gerekiyor.Hazırladıgımız harc soguyunca ceviz büyuklugunde koparıp elimizle yuvarlıyoruz.Daha sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabagına dizip servis yapıyoruz..

#YEMEKFIRTINASI#NOHUTLU TARHANA ÇORBASI

17. gün: Kış mevsimi hastalık mevsimi, şifa niyetine yaptığınız çorba tarifiniz bu sefer tüm hastalar için gelsin. :)) MALZEMELER
6 tepeleme kaşık tarhana
1 su bardagı haşlanmış nohut
5 yemek kaşıgı zeytinyagı
3 yemek kaşıgı TAT domates rendesi
2tatlı kaşıgı TAT domates salcası
2 çay kaşıgı tuz, karabiber
2 cay kaşıgı pul biber
12-14 bardak et veya tavuk suyu
Yapılışı
Tarhanayı 2 su bardagı ılık su ıle karıştırdık. Diger taraftan yagı  hafifce kızdırdıktan sonra üzerine Tat domates rendesini ve Tat salçayı ekledik .Surekli karıştırmaya devam ederken suyla karıştırdıgımız tarhanayı ekledik. Tuz ve karabiberi ekleyip topaklanmaması için karıştırmaya devam ettik. Çorba kaynamaya başlar başlamaz haşlanmış nohutları ilave ettik. Çorbayı kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirip ocaktan aldık. Uzerine  tereyagda kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirip sıcak sıcak servis yaptık.

Pazar, Aralık 22, 2013

#YEMEKFIRTINASI# TARÇINLI KURABİYELER

#yemekfirtinasi 14. gün Bloglardan uygulayıp beğendiğiniz, favori lezzetim dediğiniz tarifiniz hangisi. Haydi tarifi aldığınız blog adresiyle birlikte tarifi uygulayıp paylaşın.


 
 
MALZEMELER
1 paket margarin (oda sicakliginda yumusamis)
2 yemek kasigi pudra sekeri
3 su bardagi un

Uzerini Suslemek Icin
2 yemek kasigi pudra sekeri
2 tatli kasigi tarcin

YAPILISI
Pudra sekeri ve unu yumusamis margarinle iyice yogurun. Iyice ozdeslesen hamurdan minik parcalar kopartarak yuvarlak yapin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. 180 derece firinda pisirin. Arada bir kurabiyelerin altini kontrol edin, kurabiyelerin uzeri beyaz kalacak. Alti pisince firini kapatin, 10 dakika firinda kalsin. Daha sonra kurabiyeleri firindan cikartin ve sogumaya birakin. Tarcin ve pudra sekerini karistirip, soguyan kurabiyelerin uzerine eleyin ve servis yapin.
Bu tarifi sevgili Ninomdan almış ve uygulamıştım

Cuma, Aralık 20, 2013

Kaçırılmaması Gereken En Avantajlı Yılbaşı Fırsatları Bu Yazıda!

Yeni yıl heyecanının hepimizi iyiden iyiye sardığı bugünlerde, bir yandan yılbaşı akşamı için planlar yaparken bir yandan da “ne hediye alacağım?” endişesi içerisine giriyoruz. Yılbaşına kısa bir zaman kala alışveriş merkezlerinde telaşla gezmek yerine sizin için hazırladığımız alternatif hediye ve kampanya önerilerini mutlaka inceleyin!

Sizin için ilk seçtiğim hediye alternatifi ev hediyesi almayı düşünenlerin oldukça ilgisini çekecek!

2014'ün en güzel kahvaltıları, en hoş sohbetleri için Vestel’in sunduğu kahvaltı setlerine mutlaka göz atın derim!

 
Vestel yılbaşına özel hazırladığı kahvaltı setleri ile hediye alışverişini kolaylaştırıyor. Kırmızı, Inox ve Siyah Kahvaltı Setleri hem şıklığı ile göz dolduracak, hem de sevdiklerinizi çok mutlu edecek. “Hediyem yılbaşı ruhuna uygun olsun!” diyenler için kırmızı set ideal bir seçim.

Vestel Inox Su Isıtıcı, Dijital Tost Makinesi, Türk Kahve Makinesi'nden oluşan Inox set de çok şık ve pratik bir alternatif. Bu setin farkı ızgara olarak da kullanılabilen Vestel Dijital Inox Tost Makinesi.

Modern ve şık bir hediye arayanlar içinse önerimiz Siyah Set. Vestel Siyah Su Isıtıcı, Ekmek Kızartma Makinesi ve Filtre Kahve Makinesi içeren bu set farklı tasarımı ile benzersiz bir hediye olmaya aday.

Setler için buradan online sipariş verebilir, ücretsiz kargoyla hemen hediyelerinize kavuşabilirsiniz! Unutmadan, Vestel Kahvaltı Setleri 2014 yeni yıla özel hazırlandı. Yılbaşı’ndan sonra bu şekilde set olarak bu fiyatlarda bulmanız pek mümkün değil.

Özel, başka hiçbir yerde olmayan bir hediye arıyorsanız Vestel'de harika bir öneri daha var: Yılbaşı özel tasarımlı Türk Kahvesi Makinesi yeni yıla özel indirimli sadece 59 TL!

Yeni yıl, yeni umutlar, yeni hediyeler… Peki 2014 için dileğiniz hazır mı?

Siz sevdiklerinizi unutmayıp yeni yıl hediyeleri alırken Garanti de sizi unutmamış!
2013 yılını geride bırakırken yeni yıldan yeni dilekler eksik olmuyor. Yeni yıla girerken Garanti Bankası bazılarımızın dileklerini duymuş gibi sosyal medya takipçilerini sevindirecek bir kampanya yapmış!

Yeni yıl hediyeniz Garanti Link’ten!

Yıl boyunca farklı kampanyalarla fırsatlar sunan Garanti Link, 2014’e girerken çuvalını hediyelerle doldurmuş bir Noel Baba gibi bacanızdan inmeye hazırlanıyor. Günde en az 10 kere kontrol ettiğimiz sosyal medya hesaplarımızı Garanti Link ile Link’leyerek 14 şahane hediyeden birini kazanmaya hak kazanıyoruz. Televizyondan tablet bilgisayara, telefondan fotoğraf makinasına kadar birbirinden değerli hediyelerden birine sahip olmak çok da kolay. Benim dileğim yeni yılda sevdiklerimle her anımı ölümsüzleştirebileceğim bir fotoğraf makinası. Sizin dileğiniz ne?

Siz de buradan sosyal medya hesaplarınızı Link’leyin, 14 şahane hediyeden birini kazanma şansı yakalayın!

Diğer bir önerim ise moda ile teknolojiyi bir araya getiren Samsung Galaxy Gear! Çarpıcı renk seçenekleri, ince ve zarif tasarımı ile giyilebilir teknolojileri günlük yaşama daha da entegre eden Samsung Galaxy Gear alan herkese, 32GB microSD kart hediye ediliyor. 31 Aralık’a kadar geçerli olan kampanya ile hem yeni yılın en şık hediyesi olmaya aday Galaxy Gear’a, hem de yeni yılda en güzel anılarınızı rahatça saklayabileceğiniz 32GB microSD karta sahip olabilirsiniz.

 
Yenilikçi ve modaya önem veren kullanıcılara siyah, beyaz, gri, turuncu, sarı ve roze gibi çarpıcı renk seçenekleri sunan Galaxy Gear, 1.9 megapiksel BSI sensörlü kamerası ve 1.63 inç Super AMOLED ekranı ile kullanıcıları cezbediyor.

Telefonunuz cebinizdeyken bile bağlantıda kalmanızı sağlayan Galaxy Gear’da bulunan dahili hoparlör sayesinde telefonsuz konuşma deneyimini sunuyor. Örneğin, bir yandan yılbaşı partiniz için hazırlanırken, diğer taraftan telefon konuşmalarınızı yapabilir, alarmınızı kurabilir, mesaj yazabilir ya da takvim girişlerinizi oluşturabilirsiniz.

Kampanya hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayın: http://www.samsung.com/tr/campaigns/galaksidenhediye/


Bir boomads advertorial içeriğidir.

#YEMEKFIRTINASI# BİBER DOLMASI

 
 
13. gün: Herkesin annesinin yemeği ona göre en lezzetli yemektir. Annenizin en özel tarifi nedir? Bizim için siz yapar mısınız?
MALZEMELER
_Yarım kg. pirinç

_3adet soğan

_4adet domates

_yarım demet maydanoz
_ salça
_ tuz, kara biber ,dolmalık fıstık .üzüm

_1çay bardağı zeytin yağı

YAPILIŞI

_Pirinçleri yıkayıp süzün, soğanları ince ince doğrayın ,domatesleri  rendeleyin, maydonoz u ince doğrayın tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp salçayı tuzu ve karabiberi ilave edin zeytin yağını da ilave edip iyice karışmasını sağlayın , biberlerin içlerini doldurup tencereye dizin en kısık ateşte su koymadan yaklaşık 1 saat kendi suyuyla pişirin(bu kadar vaktiniz yoksa düdüklü tencerede yaklaşık 10 dk . pişirebilirsiniz)
       

Çarşamba, Aralık 18, 2013

#YEMEKFIRTINASI# 11. GÜN KİRPİ PASTA

 
 
Bügun #yemekfırtınasında# çocuklarımızı mutlu eden mamalar var.Bu kirpi pastayı paylaşmak istedim bende .
MALZEMELER
1 paket çubuk kraker(dikenler.)
1 adet yuvarlak bisküvi(kaşlar için)
1 adet kivi(gözler)
1 parça elma(ağız)
1bardak süt
yarım bardak ılık su
1/2 paket katı yağ(eritilecek)
1 paket kakao
2 kaşık şeker
1 paket vanilya
fındık içi
2 paket bisküvi(minik minik parçalara böl)
 
YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırıp kalıbımıza koruz. Bir gece buzdolabında beklet. Kalıptan çıkardıktan sonra gözlerini dikenlerini üzerine yerleştirip kirpimizi elde ederiz.
Nasıl bir kalıpta yaptığımı da yayınladım ki bir örnek olsun...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Salı, Aralık 17, 2013

#YEMEKFIRTINASI#10. GÜN ZEYTİNLİ BİDDA

 
10. gün : Çay’a davetlisiniz. Arkadaşlarınızla bir araya geldiniz, nollluuuurrrr sen …………… tarifini yap da gel dedikleri tarifiniz nedir? Haydi bu sefer bizim için hazırlayın
Yine Kıbrıs'a özgü bir lezzet zeytinli bidda  buradaki  arkadaşların deyimiyle zeytinli kek. Artık ne derseniz bunun ayni malzemelerle zeytin yerine hellim konulanı da çok güzel olur. Yada her ikisi birden konulan da. Geçelim tarife
MALZEMELER
(HAMURU İÇİN)
1bardak ılık suda eritilmiş 1 paket maya
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
un
tuz

İÇİ İÇİN
2 bardak çekirdekleri çıkarılmış zeytin
nane
  2-3 adet soğan
YAPILIŞI
hamur için olan malzemeler karıştırılır ve hamur mayalanmaya bırakılır. İçi için zeytinler ve soğan hazırlanır. Soğanları minik minik doğrarız. Mayalanan hamura zeytin, soğan ve nane eklenip iyice yoğururuz. Koyacağımız tepsi yağlanır ve hamur yayılıp birazda bu şekilde mayaya gelmesi beklenip fırına atılır.180 derecede pişirilir..

Pazartesi, Aralık 16, 2013

#YEMEKFIRTINASI#9. GÜN ISPANAKLI KEK

 
9. Gün : Ispanak sevmiyorum diyen kalmasın Çocuğuma, eşime ıspanak yediremiyorum. Yedirmenin yöntemini ben buldum, bu tarif garantili deneyin dediğimiz tarifler tüm ıspanak sevmeyenler için geliyor.
 
 
 
 
 
 
 

Bu ıspanağı yemeycek yok sanırım.Bir deneyin derim.
MALZEMELER
2yumurta
yarım kilo ıspanak
2 yemek kaşığı un
yarım çay bardağısıvı yağ
1 çay bardağı peynir(arzu ederseniz içinede atın Ben kaşar kullandım tulumda olabilir)
2kaşık galete unu(ben kendi yaptığım ekmekleri kullandım blenderden geçirdiğim)
YAPILIŞI
Ispanakları kaynama suyuna at çıkar.Elinde iyice sık.Sonra diğer malzemelerle ıspanağı karıştır.Ispanakları çok minik minik kesmeye gerek yok.Tepsinin altına iki kaşık galeta ununu yay sonra malzemelerimizi tepsiye koy.Üzerini düzleştirip peyniri üzerine yay.160 dereceli fırında pişir.

#YEMEKFIRTINASI#8. GÜN ENGİNARLI SALATA

8. gün : Hafifliyoruz! Bir önceki gün yemeği fazla kaçırdınız, bugün hafif birşeyler yemeliyim dediniz. Kendinize hazırladığınız en sağlıklı yemek tarifiniz nedir? Bizimle paylaşın.
MALZEMELER
2 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
zeytinyağı
limon tuz
YAPILIŞI

Tüm  malzemeler ufak ufak kesilip ayrı ayrı kaynatılıp servis tabağına alınır .Üzerine yağ,limon tuz dökülür.Oldukça doyurucu ve hafif bir öğün .

Cumartesi, Aralık 14, 2013

#YEMEKFIRTINASI# 7.GÜN SAMAN PATATES YATAGINDA TAVUK

 
Kızartmanın lezzetine kim hayır diyebilir ki? Kızartmanın her hali güzel. Kızartılarak yapılan şimdiye kadar hiç denemediğiniz bir şey deneyip paylaşmaya ne dersiniz? Bugünkü konumuz  bu
 
MALZEMELER 4-5 patates
2 buyuk parça tavuk gogsu
1 cay kasıgı kori tuz karabiber
1 bardak süt
yarım bardak zeytin yagı
sulemek için yeşil ,kırmızı biber ,
birkaç domates
Yogurt
sarmısak
kırmızı pul biber
tereyag(2 yemek kasıgı)
YAPILIŞI

Tavuk gogsu uzun uzun kesilip bır kaba konur .Ustune süt,yag ve baharatlar dokulur.Bır saate yakın bu sosta bekletilir.Daha sonra sosla bırlıkte tavaya alınıp bu sosta pişirilir.Süt iyice kendini cekıpte bırazda yagıyla pişirilip tavugun altı kapatılır.Dıger yanda rendelenmiş patatesler derin yagda kızartılır.Bir kapta yogurtumuz sarmısaklanır.Domatesleri dorde ayırıp bıberlerle bırlıkte bırkaç kere dondurerek kızartılır. Tereyagında kırmızı pul biber le sos hazırlanırDaha sonra tabagımızın altına bıraz yogurt surulur .Uzerıne patatesler onun uzerıne  sarmısaklı yogurtumuz dokulur .Tavuklarımızıda uzerıne koyup kırmızı biberli sosumuzda dokulur.Tabagımızın etrafı domates ve biberlerle suslenıp servise hazırlanır...Bu verdıgım olculer üç kişiliktir.

Cuma, Aralık 13, 2013

#YEMEKFIRTINASI#6.GÜN TAHİNLİ KEK

 

6.GÜN Evden eksik olmaz lezzetler!En çok yaptığınız kek tarifini,bu kezde yemek fırtınası için yapalım.
Evde en çok tahinli kek yapılır bizde  hele kiş aylarında  neskahvenin çayın yanında pekte iyi gider.Ustelik uzun süre bayatlamayan bir tat.Tabiki kalırsa..

MALZEMELER
8çorba kaşığı tahin
2 buçuk bardak un
ıpaket kabartma tozu
3yumurta
2 bardak şeker
1 bardak yogurt
1 bardak sıvı yağ


YAPILIŞI

  1. yumurta ve şeker  iyice çırpılır
  2. daha sonra tum malzemeleri ekle
  3. 4 kaşık tahini ekle
  4. pasta kalıbına dok
  5. 180 derecelık fırında pişir
  6. çıkınca üstüne 4kasık tahini gezdır
  7. şeker serp
  8. arzu edersen  dövülmüş cevizle süsle

Perşembe, Aralık 12, 2013

#yemekfırtınası #5.gün ŞİPSAK PASTA

5. gün : Son dakika lezzetleri Telefon çaldı, 1 saate misafiriniz gelecek. Yemek yedik çaya geliyoruz bir şey hazırlama dediler. Kurtarıcı çay eşlikçiniz nedir? Şipşak lezzetlerinizi görelim. 6. gün : Evden eksik olmaz lezzetler! En çok yaptığınız kek tarifini, bu kez de yemek fırtınası için uygulayıp paylaşır mısınız?

MALZEMELER
4 adet yumurta
2 Su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı .un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket çikolata sosu

YAPILIŞI:
Şeker ve yumurtalar beyazlaşana kadar çırpılır.Daha sonra un ve çikolata sosu dışında tum malzemeler karıştırılır.Malzemeden bır bardak ayrılır ve bır pasta kalıbına dokulur.7dakıka ve max.ayarlanıp mikro dalgaya  atılır.Fırından cıktıktan sonra bardaktaki sos üzerine dokülür.Dıger tarafta pışirdiginiz çikolata sosuda uzerine dokulur ve afiyetle yenır.
Evet daha cayınız iyice demlenmeden kekimiz hazırlandı bile eee bundan iyisi Şamda kayısı diyorum ve tarifimle sizleri başbaşa bırakıyorum....

Çarşamba, Aralık 11, 2013

#YEMEKFIRTINASI 4. GÜN PİZZA

 
4.gün ödevimiz :)Ev ahalisininden en cok istek alan tarifimiz.Bu pizza bizde çok pişer kahvaltı, akşam yemeği ,hafta sonları zaman hiç önemli değil .Anne yapsana kelimesi yeterli.Hamuru mayalı yapıyorum. Ertasi güne zaten kalmaz .Fırından çıktığı an  hemen tüketileceği garanti.

MALZEMELER
I bardak sıvı  yag
ıbardak süt
ılık suda çözülmüş 1 paket maya
alabildiğince un(hamur ele yapışmaycak )

Üstü için
2 adet biber
haşlanmış mısır
domates
salca veya ketçap hamurun üstüne sürmek için
kaşar
sucuk

YAPILIŞI
Malzemeleri karıştırıp mayalanmaya bırakıyoruz.Hamurumuz mayalanınca ıyıce kabımıza açarak yayıyoruz. Daha sonra malzemelerimizi üzerine dolduruyoruz.Sizler arzu ettıgınız malzemeler kullanabilirsiniz.Ben evde ne varsa koydugum oluyor.Hamurun ustune malzemeleri koymadan once hamurun üstüne salca veya ketçap surun. Daha sonra malzemelerinizi ustune döşeyin . Biraz daha bekletip fırına verin. Pişmeye donunce kaşarı ıyıce  ustunu kaplaycak şekilde koyun.180 derece fırında pişirin.

Salı, Aralık 10, 2013

#yemekfırtınası 3. gün İÇEÇEK


3. gün : Kışın vazgeçilmezi Hep çay hep kahve olmaz. Kış yaklaştı. İçimizi ısıtacak bir içecek tarifi yapalım, yaratıcılığımızı konuşturalım demişti Zerrinim ama ben kışın vazgeçmediğim bu tarçınlı karanfilli çayımdan söz etmeden geçmeyim dedim.Kış akşamlarında genellikle bizde bu çay içilir.Şu anda yanımda duruyor .Bir yandan yazarken bir yandan da bu mis kokulu çayımı yudumluyorum. Aslında çay demlemek kolay gibi görünsede nedense herkesin demlediği çay pek güzel olmuyor. Şimdi bu sözlerimden çay tiryakisi olduğumu sanmayın ama güzel şeylere meraklıyım. Tarçın ve karanfille aranız iyiyse bu çayı mutlaka deneyin derim.
MALZEMELER
Çay
2-3adet karanfil
1 adet parça tarçın
YAPILIŞI
Çaydanlıgın demleme bolumune  tum malzemeler konur .Suyumuz kaynayınca demleme işlemi gerçekleştirilir. Afiyetle mis kokulu çayımız içilir

Pazartesi, Aralık 09, 2013

#YEMEKFIRTINASI 2.GÜN ÇÖREK OTLU KURABİYE

 
 

2. gün : Çayın en güzel eşlikçisi Dışarda yağmur yağıyor, elinize kitabınızı almışsınız, çayın dumanı üstünde yanına hangi lezzet gider? En sevdiğiniz tarif olabilir yada yepyeni bir lezzet deneyebilirsiniz.
Bügunku ödevimiz bu bende bu çorekotlu kurabiyelerimi paylaşayım dedim sizlerle.Bunları okadar çok arkadaşım yapıp yayınlayınca bende denemeliyim dedim ve denedim.Hakikatten bu kadar sevilmesi ve yapılması boş değilmiş bizdede çok sevildi.Sizlerde hala denemediyseniz deneyin derim.O kadar çok arkadaşımın tariflerini okudum ki yanılmıyorsam  ben Zerrinimkini denedim.Geçelim kurabiyelere
MALZEMELER
1adet yumurta akı
125 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı dolusu tuz
2 yemek kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un(az gelirse daha ekleyebilirsin)
1çay bardağı çörek otu
ÜSTÜ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
YAPILIŞI
Yumurta sarısı dışında tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsimize sıralayalım. Uzerine  yumurta sarısını sürelim. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına koyun.Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Pazar, Aralık 08, 2013

#yemek fırtınası İLK YEMEĞİM

Sosyal medyada zaman geçirmeyi daha mı çok sevdik bilemiyorum.Facebook çıkalı hepimiz buraları biraz ihmal eder olduk.Yemek bile yayınlasak ziyaretleri bıraktık.Halbuki buraya yazmaya başladığım ılk yıllarda  yemek eklemek   kadar arkadaşlara yorum yazmak ve yorum beklemek çok mutlu ediyordu beni.Çogu arkadaşlarla yuzyuze tanışma imkanım bile oldu.Miss  gibiylede bu bloglar sayesinde tanıştıkk hemde kendi memleketimde .Boyle bir etkinlik düzenleyince çok sevindim.Çok sevindimde  o günden beri ilk ne yemek pişirmiştim.Aman Allahım bir türlü aklıma gelmiyordu halbuki çok ta yıllar geçmemişti(bu arada pembe yalanlar olabilir  arada çaktırmayın).Annemi bile aradım o derece yani.En sonunda bulduk bizim oralarda molehiya pek bir sevilir.Ama anacığım bir İstanbullu olduğu için ben genellikle halamlarda veya babaanneme gittiğimde  yeme imkanı daha çok buluyordum.O yüzdendir ki  mutfağa yemek yapmak için girdiğimde  molehiyayı tercih etmiştim .Aslında bügünde pişirip yayınlamak isterdim taze taze ama elimdeki stoklar ne yazık ki bitmiş .Resim olarak eskisiyle idare edeceksiniz.Bu molehiya hem kurutarak hemde taze olarak tüketebileceğiniz bir ürün.Buralarada artık gelse ne olurdu.Hele yaşadığım Ege Bölgesinde bu kadar otlara merak varken.Neyse  o mutfağa giriş ve bir havalarda yemek yapıp herkesi bu yemeği yemeğe davet.Kimsenin beğenmeme lüksü yoktu tabiiki de. Ama  hatırladığım kadarıyla kimsenin suratı ekşimemişti. Rahmetli canım babaannemden yeterdi zaten insanı heveslendirme konusunda ne övgüler almıştım ondan .Benden mutlusu yoktu .Artık evdeki  molehiya  yemekleri benden sorulacaktı.O gunku lezzeti ne kadar lezzetliydi bilmem ama bügün oldukça lezzetli pişirdiğim söylenir.Burdaki arkadaşlarada alıştırdım bu lezzeti.Kıbrıstan gelir gelmez ilk işim pişirip çağırmak bizim kızları.Eee bu kadar nostaljiden sonra geçelim tarifimize

MALZEMELER
1/2 kilo kurutulmuş molehiya
1adet kuru soğan
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı salca
 tuz
1/2 kg kuzu eti(isteğe göre tavuk etide kullanılır)
2 bardak su(eğer taze molehiya kullanılıyorsa su miktarı biraz artacak)
arzunuza gore yag miktarını ekleyin
YAPILIŞI
Tenceremize yağımızı koruz sonra yemeklik doğranmış soğanımız.Daha sonra salca ve domatesimiz eklenir biraz cevirıp etımızıde ekledik.Kuru molehiyalarımızı 15-20 dakika suda beklettikten sonra tenceremize ekliyoruz suyumuzuda ekledikten sonra pişmeye bırakıyoruz .Evinizi mis gibi molehiya kokusu yayılmaya başladığında yemek pişmeye başlıyor demektir.Bu yemek bir gün sonra lezzeti dahada doyulmaz olacaktır.
Aman şimdi canım çekti bizimkilere telefon etmeye gidiyorum....

Perşembe, Aralık 05, 2013

5.İZMİR YEMEK BLOGU YAZARLARI BULUŞMASI

5.İzmir yemek blogları toplantımız Tepekule Kongre ve Sergi Salonunda tüm coşkusuyla yapıldı.Komite üyelerimiz her zaman olduğu gibi gene tum özverileriyle çalışmışlar.Bizi güler yüzleriyle macoron ve çekiliş numaralarımız yazan lavanta şişeleriyle karşıladılar.Daha sonra Nergis Mevsimi arkadaşımızın bizler için yapmış olduğu kurabiyeleri görüncene kadar mutlu olduğumu anlatamam.Kahkahalar, bol sohbetler eşliğinde yemekler yendi ,çekilişler yapıldı .Saatler  herzaman  olduğu gibi sur gibi akıp geçti.Bizlere desteklerini esirgemeyen tum sponsorlarımıza çok teşekkürlerimi  bildirmek isterim. Aşagıda tüm sponsorlarımızın linklerini bulabilirsiniz.Ayrıca  bu organizasyonun çok güzel geçmesini sağlayan komite arkadaşlarımızTülay(hepleziz) Nergiz(nergis mevsimi) Dilek (Dilodan Tarifler) Müberra(Ege'den TariflerNilgün Turker Hanım (Sende Pişir) Mine (Miskokulu Lezzetler).

 Ayrıca güzel resimler için her zaman bizim kahrımızı çeken Figencigime çok teşekkürler.Toplu resimlerin yanında hepimizin kendini şahane hissetmesini sağlayan potre resimlerimiz gerçekten gorulmeye değerler.  Figen Karavaş Photograpy sitesini ziyaret edin  derim.Bu güzel toplantılarımızı hep kalıcı kılıyor.

 
 
5.İzmirli yemek bloglarının  toplantısı Tepekule Özel günler salonunda gerçekleşti
 
 
 
 

 
 
 
YKM home biz bayanlara bu güzel narlardan yollamış
 
Estuz tuz çeşitleriyle
 
 
Duru  bu güzel lezzet tariflerini yollamış bizlere
 
 
Bumerang  yanımızda
 
 
 
Herzaman tercih ettiğimiz Fairy bizlerleydi...
 
 
 
 
 
 
 
 
Bu cici  Lavanta şişelerini Renkli Kolonya blogunun sahibesi Nilay Ayder hanım bizler için hazırlamış. Nilay Hanımın ellerine, emeklerine sağlık çok güzel bir hatıra oldu. Şişelerin üzerinde yazılı numaralar ile yapılan çekilişte her birimiz güzel hediyeler kazandık .Ben abur cubur torbası kazandım.Eve gelir gelmez oğlum elimden kaptı ...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
GÜZEL KOMİTE ARKADAŞLARIMIZ TOPLU HALDE
 
 
http://www.estuz.com.tr/ 
http://aryıldız.com/ 
http://www.figenkaravas.com/
http://www.feast.com.tr/ 
http://ekofit.com.tr/ 
http://www.mutlumutfaklar.com/fairy/ 
http://www.gurmereyon.com/ 
İnanlı Yapı : Eski İzmir Caddesi No : 319 Karabağlar / İzmir Tel: 02322261088 
http://www.imse.com.tr/
http://www.mentos.com.tr/
www.nilabellemacaron.com
http://www.porland.com.tr/ 
http://www.pepsico.com.tr/
http://renklikolonya.blogspot.com/
http://www.selva.com.tr/ 
http://www.sokeun.com.tr/
http://www.tepekuleizmir.com/ 
http://www.tazemasa.com/ 
http://www.ugur.com.tr/ 
http://www.vivident.com.tr/ 
http://www.ykm.com.tr/kurumsal/ 
www.cheetos.com.tr
www.liptonicetea.com.tr
www.tropicana.com 
www.fritolay.com.tr 
www.martiyayinlari.com
www.bademmutfak.com
http://www.bacacafe.com/
http://bumerang.hurriyet.com.tr/ 
http://www.durubulgur.com/ 
http://www.droetker.com.tr
http://www.chado.com.tr/ 
http://www.emsan.com.tr/ 

 

Çarşamba, Aralık 04, 2013

SUSAMLI ÇOREK

Çok güzel bir blog toplantımız daha bitti blog yazımı yazmadan önce bu tarifi paylaşmak istedim .Sevgili arkadaşım Nergis Mevsiminde görüp denedim. Çok da guzel oldu .Geçelim mi tarife
MALZEMELER
1su bardağı yoğurt
1 yumurta
125 gr margarin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı un

ÜZERİ İÇİN
1yumurta sarısı
susam

YAPILIŞI
Tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örtüp yarım saat dinlendiriyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye  yuvarlayıp diziyoruz. Üzerine yumurta sarısını sürüp susamları serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin...

Salı, Aralık 03, 2013

KİPA'NIN 21. YAŞ GÜNÜ KUTLAMASI

h

 
Kipa'nın 21. yıl yaş günü kutlamaları çerçevesinde biz blogerleride unutmamışlar.23 kasım cumartesi günü bloger arkadaşlarımla  Balçova Kipa Hipermarketin önünde buluştuk.Kipa yetkilileride ordaydılar.Bizlere mağazada çok güzel açıklamalarla birlikte tur attırdılar.Gerçi ben zaten yıllardır Kipa müşterisi olduğumdan herşeyin ne kadar ince düşünülerek hazırlandığını bizzat alışverişlerimdede  hep şahit olmuşumdur.Ama herşeyi yetkili ağızlardan duymak daha bir hoş oldu.Magaza turundan sonra yemeğe Friends&Burgers'e geçtik.Gerçi mağazamızı gezerkende bayağı tadımlarımız oldu.Kipanın mini mutfağında kısır ve çikolatalı ayva tatlısı yedik.Ayrıca Tuğba kuruyemişten lokum tattık.Friends&Burgers  çok güzel bir mekandı. Ayrıca hamburgerlerini denemenizi tavsiye ederim çok lezzetliydi.Ayrıca hamburger çeşidide oldukça fazla..Daha sonra Kipanın unlu mamullerinin baklavaları onumuze geldi.İlk defa çikolatalı baklavayı denedim.Daha sonra Kipanın 21.Yaşgünü pastası geldi.Hep birlikte mumları üfleyip pastamızı kestik.Günün sonunda bizlere Kipa ürünlerinden oluşan hediyelerimizi yine Kipa için özel tasarlanmış çantasında bizlere sundular.
 
21.yıl Kipa kutlamalarında biz blogerleri davet eden ve Kipayı bizlere tanıtan bilgilendiren yetkilileri ; Kipa Unlu Mamuller Direktörü Merih Boz, Balçova Kipa Mağaza Müdürü İbrahim Kırkbunar, Kipa Medya Müdürü Şeyda Gümüş, 21.yaş proje Müdürü Şenay Öztekin, Sosyal Medya Sorumlusu Iraz Yoğurtçuya çok teşekkür ederim .Çok güzel ve samimi bol kahkalalı bir gündü.
Kipanın yenilikleri için tıklayın
Size en yakın Kipa  burda
 
DAHA NİCE 21 YILLARA HEP BİRLİKTE İNŞALLAH