Çarşamba, Ocak 22, 2014

KAŞARLI KOFTE

Güzel bir köfte tarifiyle karşınızdayım. Bizde bu aralar pek bir yapılmakta.Tavsiye ederim mutlaka deneyin derim.
MALZEMELER
KOFTE YAPIMI IÇIN
500 gr kıyma
1 yumurta
1 demet maydanoz
Ekmekiçi
tuz karabiber
DİGER GEREKLİ MALZEMELER
1 bardak rendelenmiş kaşar
3-4 rendelenmiş domates
1-2 diş sarımsak
sıvı yağ
YAPILIŞI
Kofte malzemelerimizi yoğurup köftelerimizi tepsiye dizelim. Uzerine biraz sıvı yag gezdirip fırına atalım. Uzerleri ıyıce kızarana kadar fırında pişirelim. Bu arada rendelenmış domatesimizi tavada pişirelim. Domates sosumuz pişerken minik minik doğranmış sarmısaklarımızı da içine atalım. Sosumuz u  köftelerimizin üzerine dokup pişirmeye devam edelim. Pişmeye yakın kaşarımızı da tepsimize dokup  bıraz daha pişirip  fırını kapatalım .Sıcakken servis yapıp afiyetle yiyelim..

Pazartesi, Ocak 06, 2014

#yemekfırtınası#29,GUN SUTLU ŞİPSAK TATLI

29. gün : Sütlü tatlı candır. :) Sütün kullanıldığı bir tatlı tarifi yapalım canımıza can katalım.

 
 
MALZEMELER


1kilo süt


1bardak un


1bardak toz seker


1 paket vanilya


YAPILIŞI


Malzemeler muhallebı kıvamında pişirilir.Kabımıza dokulur.Soguyunca uzerine krem şanti dokulur .En ustede rondodan gecirilmiş ı paket kakolu bıskuvi ile suslenır ve afiyetle yenır..

Çarşamba, Ocak 01, 2014

#YEMEKFIRTINASI# PIROHU

.25. gün: Çocukken okuldan eve döndüğünüzde mutfaktan gelen hangi lezzetin kokusu başınızı döndürüp sizi mutlu ederdi? Haydi çocukluğumuza dönme vakti, kendimiz için o lezzeti yapıp eski günlere gidelim .
Çocukluguma gittim bak şimdi pirohunun yapılacağı gun uçarak gıderdim eve .Ogünler geri geliverse....

 
HAMUR MALZEMELERİ
1kg un
 
tuz
 
su

İçinin malzemeleri
Nor peyniri(Turkıye için lor peyniride kullanılabilir)+kuru nane
250 gr hellim(üzeri için)

YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir. Hamurdan yumruk buyuklugunde parçalar alınıp, açabildiginiz kadar büyük iki yufka açılıır.Yufkaların birinin üzerine fındık büyüklüğünde içten belirli aralıklarla konur.Sonra üzerine diger yufkayı örtün..İçler ortada kalacak şekilde cay bardagı ıle parcaları kes.Bütün işlem bittikten sonra derin ve yaygın bir tencerede haşlayın.Haşlanınca servis tabagına alıp üzerine kuru nane ve rendelenmiş hellim  serpin. Afiyetle yiyin .