Pazar, Nisan 27, 2014

PORTAKALLI MUFFİN

Geçen hafta portakalbahçem.com un düzenlediği kahvaltı etkinliğinden getirdiğim portakalların suyuyla bu muffinleri  yaptım. Daha pişerken evi mis gibi portakal kokusu sardı . Çayın yanına da pek bir güzel gitti. Tarifi paylaşma zamanı.

MALZEMELER
2adet yumurta
2 su bardağı un
1su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı portakal suyu
1 paket vanilya
1paket kabartma tozu
1 adet portakalın kabuğunun rendesi

YAPILIŞI
Malzemeleri önce şeker ve yumurta olmak üzere hepsi iyice karıştırılır.Daha sonra kablarımıza dökülür.Üzerine portakal kabuğu ve fındık konulup 160 derece fırında pişirilir.(ben içinede portakal kabuğu koydum)

Cuma, Nisan 25, 2014

www.portakalbahcem.com

   22Nisan salı günü portakalbahcem.com un davetlisi   olarak  İzmirli blog yazarları   Bostanlı  RCS

cafede bu güzel etkinlik için toplandık. Güzel sohbetler eşliğinde nefis reçeller tadıldı. Taze sıkılmış

portakal suları limonatalar içildi. Portakal ,limonlar portakalbahcemin ürünleriydi. Bergamat ve

kumkuat reçelleri favorilerim arasına girdi.Çok güzel bir kahvaltıydı bu güzel davet için teşekkürler. Ayrıca orda bizimle birlikte olan Şebnem İşgör Hanıma'da çok teşekkürler.

 En kısa zamanda portakallı tariflerimi de sizlerle paylaşacağım..

 
 
 
 

 
 
 
Portakalbahcem.com’da kredi kartı, havale ya da PayPal ile ödeme yapılabildiği gibi, tüketiciler kapıda ödeme seçeneğini de tercih edebiliyor.

Portakalbahcem.com ürünlerini Biyolojik mücadele yaparak doğal döngüye zarar vermeden yetiştiriyor. Siteden satışa sunulan tüm ürünler Finike’deki kendi kontrollerindeki bahçelerinden geliyor.  Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği’nin kabul ettiği GlobalGap (The International Standard for Safe and Sustainable Agricultural) ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım uygulamaları belgeleri bulunmaktadır.  
 
 Finike Portakalı’nın Özelliği
 
Finike ovası; mükemmel mikro kliması, alüvyon toprak yapısı ve harika su kaynakları nedeni ile dünyanın en kaliteli narenciye ürünlerinin yetiştirildiği en verimli tarım ovalarından biridir. Finike’nin doğu, batı ve kuzey cepheleri dağlarla çevrilidir. Güneyi, deniz güney rüzgârlarına açıktır. Bu nedenden ötürü rutubet oranı narenciye için gerekli olan seviyededir ve yıllık ortalama %85 gibi yüksek bir nem oranına sahiptir.
Finike Portakalı, doğal dengelerin ideal yapısından dolayı, kendine has aroması ve optimum brix-asidite dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır. Asidite dengesinin optimum olması meyvenin posa miktarının minimum olmasını ve ağızda yerken erimesini sağlamaktadır. İçerdiği su oranı yüksektir. Tüketimi mideyi rahatsız etmez. Brix oranının ideal olması portakalın tatlı ve aromalı olmasını sağlamaktadır. Bütün bu özelliklerinin yanısıra, butik üretim yapısı (Türkiye’deki toplam portakal üretiminin  sadece %10’u), Finike Portakalı’nı diğerlerinden farklı ve ayrıcalıklı kılmaktadır.

 
 
 
http://www.portakalbahcem.com/

Çarşamba, Nisan 16, 2014

BAYAT EKMEKLERİ DEGERLENDİRMECE

Bir aydan beri canım annemler burday dı  onlarla geçen güzel günlerden sonra yine hasretlik bana düştü . Bu ekmekleri canım babamda o kadar çok sevdi ki bayat ekmek olmadığında özel ekmek alıp bile yaptık. Biz çok sevdik gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
MALZEMELER
Bayat ekmek
2 yumurta
bir bardak süt
kaşar peyniri
arzu ettiğiniz baharatlar
bir kaşık un
YAPILIŞI
Ekmekleri tepsiye diz. Kaşarı rendele diğer malzemeleri de  karıştır. Tüm malzemeyi ekmeklerin üzerine dök. Çok ince olmak üzere tüm ekmeklerin üzerine tereyağ da konur. Fırında 15-20 dk pişir.

Çarşamba, Nisan 09, 2014

ETLİ KİRDE

 
 

Tepekule'de  yaptığımız yemekleri sizlerle paylaşıcam demiştim . Once etli kirde ile başlıyalım. Şık bir sunum ve harika bir lezzet. Bir kere yaparsanız vazgeçemeyeceğiniz lezzetler arasına giriverecek.
MALZEMELER
Dana bonfile 150 gr
kuru soğan 800gr
kapya biber 80 gr
sıvı yağ40 gr
tereyağ10 gr
tuz 1 fiske
öğütülmüş tane karabiber
julyen doğranmış domates 50 gr
kekik, pulbiber, rosmari 1 adet
çeri domates 1 adet
çırpılmış yoğurt

Krep için malzemeler
Un 90 gr
yumurta 1 adet
süt 210 gr
zeytinyağı 10 gr
kapya biber 5 gr
maydonoz bir tutam
1fiske tuz
YAPILIŞI
Öncelikle etleri, soganları ve biberler julyen doğrayıp sıvı yağda pişiriyoruz. Ardından soğanları atıyoruz . Etler ve soğanlar özleşince biberleri ilave ediyoruz en sonda domatesleri atıyoruz.

Krep in yapılışı
Tüm malzemeler bir kap içinde çırpıyoruz. Uygun bir krep tavasında kreplerimizi pişiriyoruz.
SERVİS
Kreplerimizi 1 adet zemin 1 adet orta bir adet üst olarak kesiyoruz. Aralarına hazırladığımız etli malzemeyi koyuyoruz üzerine çırpılmış yoğurt, kızarmış tereyağı ilave ettikten sonra ceri domates ve rosmari ile dekor yapıyoruz. Sonrada afiyetle yiyoruz...

Pazartesi, Nisan 07, 2014

Tepekule Catering & Maksan Yemek Okulu Açılışı Ve Workshop Etkinliği


31 Mart pazartesi Tepekule Catering&Maksan Yemek okulu açıldı .Yemek bloğu yazarları olarak bizlerde bu açılışa davetliydik.Once gayet keyifli  geçen kokteylden sonra açılışı İzmir'in  şeflerinden Nevzat Usta yaptı.
Açılışımız olduktan sonra yemeklerimizi yapmaya  Binali Yılmaz ve Abdullah Yavuz eşliğinde   geçtik.Okulun ilk kursiyerleri bizdik.Yemeklerimizi yaptıktan sonra  bu güzel tatları Tepekule  Teras Restoranda  nefis manzara eşliğinde tattık.Hepsi çok lezzetli olmuştu .
 
ETLİ KİRDE
 
 
 
 
SÜTLÜ KADAYIF
 
 
 
 
EGE OTU
 
 
 
PASTIRMALI MUCVER
 
 
 
 
Bu leziz tatların tarifini en kısa zamanda sizlerle paylaşacağım.Yapmanızı tavsiye ederim.
Bu güzel etkinlik için  Tepekule Catering & Maksan Yemek Okulu şefi Binali Yılmaz ve Abdullah Yavuz’a , bizleri davet eden ve sertifikalarımızı sunan Tepekule CateringReklam Yönetmeni sevgili Derya İzgiş’  çok çok teşekkürler .Daha nice etkinliklerde birlikte olmak dileklerimle diyorum...

Cuma, Nisan 04, 2014

Yeni Keşfim! Domatesli MakarNeks ile Peynirli MakarNeks'in Muhteşem Uyumu!

Siz acıktığınızda ne duruma geliyorsunuz bilemem ama ben acıktığımda gözüm hiçbir şeyi görmüyor. Bir an evvel en çabuk şekilde bir çözüm bulmam gerekiyor. Haliyle, normal porsiyonlarda beni kesmiyor böyle durumlarda.
Dün çok yoğun geçen bir günün ardından tek hedefim bir an evvel eve ulaşmaktı. Trafiği atlatıp eve ulaşmayı başardım ama açlıktan ölmek üzereydim ve koşarak mutfağa gittim. Böyle durumların en büyük kurtarıcısı benim için artık MakarNeks. Bunun için öyle çok sebebim var ki… Bir kere çok pratik,  sadece paketin içinden çıkan sos ve erişteyi, kaynayan suya atıyorsunuz… Zamanı lezzetli kullanmanın en harika yolu, 3 dakika bekliyorsunuz ve nefis, lezzetli sosuyla MakarNeks hazır…
Tam domatesli MakarNeks mi yoksa peynirli MakarNeks mi yesem diye karar vermeye çalışırken, aklıma bir fikir geldi… Peynirli MakarNeks’e bayılırım… Domates soslu MakarNeks’i de sevmeyenimiz yoktur herhalde…’Neden domatesli ve peynirli MakarNeks’i birlikte pişirip lezzete lezzet katmıyorum ki?’ diye düşündüm, hem böylece birinden birini seçmemde gerekmeyecekti.  Paketin arkasındaki tarife göre hesaplayınca 500ml kadar su koymam gerekli ama ben biraz daha az koymayı tercih ettim. Önce domatesli paketinden çıkan erişteyi, sonra da peynirli paketindeki çıkan erişteyi kaynayan suya attım, aynı anda hem domatesli hem peynirli soslarını açıp, birlikte tencereye ekledim…. Veee 3 dakika sonra kocaman bir porsiyon, domatesli ve peynirli MakarNeks’im enfes lezzetiyle hazırdı…. Domatesli MakarNeks ve Peynirli MakarNeks’in karışımı gerçekten inanılmaz lezzetli, doyurucu ve pratik… Benim yeni favorim... Siz de hemen deneyin, MakarNeks lezzetinize lezzet katın…Bu yeni, harika buluşumun sırrını sizlerle de paylaştım…Sıra Acılı MakarNeks ile yeni denemelerde….
Bu arada MakarNeks, gerçekten sürprizleri ve insanları şaşırtmayı seviyor, bakın bankta oturan insanların sıradan bir gününü sürprizlerle nasıl eğlenceli bir güne dönüştürmüş.
MakarNeks Facebook sayfasını buradan ziyaret edebilirsiniz.

Bir boomads advertorial içeriğidir.
-->