Cumartesi, Temmuz 19, 2014
HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM
Bu lokumlar kahvenin yanında pek bir güzel oldu .Hem pratik hem leziz.
MALZEMELER
3su bardağı süt
8 çorba kaşığı irmik
8 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket krem şanti
4 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri İçin
1 kase Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Süt irmik ve şekeri tenceremize ekleyip katı bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriyoruz. Muhallebimiz soğuyunca içine krem şantiyi,hindistan cevizini ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz. Ben hamur yoğurur gibi yoğurdum karışımı. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz . Yuvarladıgımız parçaları iyice Hindistan cevizine bulayıp servis tabağımıza alıyoruz.Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapıyoruz..
Cuma, Temmuz 18, 2014
YOGURTLU DOMATESLİ FASULYE
MALZEMELER
yarım kilo taze fasulye
5-6 adet biber
4-5 adet domates orta boy
3-4 sarımsak tuz
bir buçuk bardak yoğurt
YAPILIŞI
Taze fasulyelerimizi ayıklayıp haşlıyoruz. Biberlerimizi üçe kesip kızartalım. Domateslerimizi minik kup şekillerde kesip biberleri kızarttığımız yağımızda iyice pişirelim .İçine sarmısaklarımızı ekleyelim. Sarmısakları ben ikiye ayırıp attım içine. Servis tabağımıza once fasulyeleri sonra bunun üzerine biberlerimizi koylum. Domateslerimizi de onların üzerine dökelim. Yogurdumuzu tuzla karıştırıp en üstede onu dokup servise sunalım .Misss miss..Afiyet olsun...
Çarşamba, Temmuz 16, 2014
BEŞAMEL SOSLU PATATES PÜRESİ
Beşamel sosun olduğu hangi lezzet çirkin olur .Bu da öyle bir lezzet .Beşamel sos patatesle birleşti ortaya börek tadında bir lezzet çıktı.
MALZEMELER
5adet orta boy patates
5 bardak süt
3çorba kaşığı un
Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif hararetli ısıda yağ, una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir.Muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılır,
Patateslerimizi haşayıp iyice eziyoruz.Beşamel sosumuzla iyice karıştırıp tepsimize iyice yayıyoruz.Üzerinede rendelediğimiz kaşarları serpiyoruz.170 fırında pişiriyoruz..
ŞEFTALİ ERİK KARIŞIMI MEYVE SUYU
İftarda mutlaka bir içecek istiyorum. Bilmiyorum sizler de içecek tercih edenlerden misiniz. Hep gazlı içecekler olmuyor .Memleketimizde bu kadar bol meyve çeşitliliği de varken. Dolapta şeftali ve İtalyan erikleri vardı. Bende hemen değerlendirmek istedim. Tarifimi sizlerle paylaşayım belki siz de yapmak istersiniz.
MALZEMELER
iki adet şeftali
5 adet İtalyan eriği
bir buçuk bardak şeker
3-4 adet karanfil
6-7 bardak su
YAPILIŞI
Erik ve şeftalileri ortadan ikiye ayırıp tenceremize ekledim. Su ve şekerimizi de ekledikten sonra meyveler iyice yumuşayana kadar kaynattım .Kapatacagıma yakın karanfilleri de ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocağın altını kapattım. Soguyunca süzgeçten geçirdiğim meyve sularını şişeye doldurup buzluğa koydum.Soğuyunca servis ettim..
Çarşamba, Temmuz 09, 2014
NOHUTLU MANTI ÇORBASI
Ramazan ayı çorbasız olmaz dimi ama .O halde gelin bu nohutlu mantı çorbasını hep birlikte yapalım.Bizde beğenildi umarım sizlerde yapar beğenirsiniz.Geçiyoruz tarife..
MALZEMELER
1kase mantı
1su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı et suyu
1 adet soğan
2kaşık un
sıvıyağ
Tuz ,karabiber ,su
YAPILIŞI
Soğanı küp küp doğruyoruz. Sarmısağı küçük küçük doğra. Kırmızı biberlerin iç çekirdeklerini temizle ince ince doğra. Tencereye sıvı yağ dök soğan ve sarmısağı ekle sonra kırmızı biberi ilave et. Hepsini iyice kavur. Unu ilave et kavurmaya devam et. Unun kokusu çıkmaya başlayınca salçayı ilave et daha sonra et suyu ve kaynar suyu ilave et. İyice karıştır ki top top olmasın. Kaynayınca mantıyı da ilave et. Bu işlemler olurken ara ara karıştırmaya devam et. Mantının pişmesine yakın nohutu da ilave et. Bir taşım daha kaynattıktan sonra kapat ocağı. Servis ederken maydanozla süsleyebilirsin..
Salı, Temmuz 01, 2014
BALLI KURABİYELER
MALZEMELER
1 paket yumuşak tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine beyazı dışına)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
aldığı kadar un
hindistan cevizi, bal antep fıstığı ve renkli pasta şekerleri
YAPILIŞI
ShareShareShareShare
Yağ, pudra şekeri, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın, yuvarlayın. Ortasını parmağınızla bastırın Kurabiyeleri önce yumurta akına bulayıp, sonra hindistan cevizine batırın. Yağlanmış serilmiş tepsiye dizin. 175 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişerken çukurlar kaybolursa tepsiyi çıkartıp çukurları belirginleştirip pişirmeye öyle devam edin. Ben Hindistan cevizlerinin iyice kızarmasını tercih ettim. Beyaz istiyorsanız daha çabuk fırından alabilirsiniz Fırından çıkar çıkmaz balla karıştırdığınız dövülmüş antep fıstığını kurabiyelerin ortasına paylaştırın.Daha sonra pasta süslerini seriştirin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)