Perşembe, Ocak 29, 2015

TAM BUGDAY UNLU KEK

 
 
Bu kekimiz hastanedeki çok sevdiğim bir teyzemiz için yapıldı ve götürüldü. Yumuşacık mis gibi oldu. Tarifimi hemen sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER
1bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
2 yumurta
1su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
aldığı kadar un

YAPILIŞI
Şeker ve yumurta iyice çırpılır daha sonra diğer malzemeler  de eklenir kakao hariç. Kek hamurumuz koyu kıvamlı olmalı. Yağlanmış kalıbımıza hamuru dökeriz. Hamuru çırptığımız kapta  bir miktar hamur bırakırız. O bıraktığımız hamurun içine kakaoyu ekleyip onu da karıştırdıktan sonra kalıbımıza ekleyip 180 derecelik fırında pişirmeye koyduk. Alt üst iyice piştikten sonra fırından çıkarırız.

Pazar, Ocak 25, 2015

PATATESLI TART

Bugünler de çocuklarımız da evde bu tur mamalar hep bir kenarlarda olmalı diye düşünüyorum.Ne dersiniz.. Hem de oldukça doyurucu. Bu patatesli tartı bize yıllar önce canım arkadaşım Selda tanıştırdı .Allah gani gani rahmet eylesin. Onu hep güzelliklerle anıyorum. Hem yapımı kolay hem de lezzetli .O kadar çok kişiye ulaştı ki bu tarif bloğum dada  yapıp yayınlamasam olmazdı.

MALZEMELER
3 adet patates(küp küp kesilecek)
3adet soğan(minik minik doğranacak)
yarım demet maydonoz
2 buçuk bardak un
3 yumurta

1 bardak yoğurt
1 bardaktan biraz az sıvı yag
kabartma tozu
bir silkme tuz
karabiber, kırmızı pul biber

YAPILIŞI
Tüm malzemeleri karıştırıp yağlanmış tepsiye koyuyoruz .Kaşık yardımıyla üstunu düzeltip fırına veriyoruz .180 derece yeterli. Arzu ederseniz üzerine susam ve çörek otu koyabilirsiniz.

Pazartesi, Ocak 19, 2015

TENCEREDE TAVUK

Bugün çok pratik ve çok lezzetli bir tarifle karşınızdayım. Ilk duyduğumda yok o kadar da değil diye aklımdan geçirmedim değil. Ama  o kadarmış yani. Bizim evde artık başka türlüsü rağbet görmüyor.Geçelim tarife...
MALZEMELER
1 adet tavuk
bir miktar tuz
bir miktarda limon

YAPILIŞI
Tavugumuzu alıyoruz. Elimizi hafif su ile ıslattıktan sonra tuza buluyoruz ve  sonra iyice tavuğumuza sürüyoruz. Daha sonrada her tarafını limona da buluyoruz. Tenceremize koyup kapağını da kapattıktan sonra orta ateşte dondure dondure pişiriyoruz. İşlem bu kadar basit. Sonra afiyetle yiyoruz..

Cuma, Ocak 09, 2015

BULGUR KOFTESİ

 
 
Bu aralar kızımın yanındayım. Onun sevdiği lezzetleri yapmaya ozen gösteriyorum .Bugün bulgur köftesi isteyince hemen kollar sıvandı. Tarifinı vereyim yapmak isterseniz...
MALZEMELER
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1adet yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı salca
  • pulbiber.karabiber,tuz

  • SOS İÇİN
    4tane domates
    3 diş sarımsak
    tuz
    sıvı yağ
     maydonoz (üzeri süslemek için)
     
    YAPILIŞI
    İnce bulgurun üzerine kaynar suyu dökün ve bulgurun şişmesi için üzerini streç film ile kapatın. Yumurta akını, sıvı yağı, un ve salçayı yoğurma kabına koyun. Sonra kabarmış bulguru ekle.Son olarak baharat ve tuzu katıp güzelce yoğurun. Yoğurma aşamasında elinizi suya batırarak köftenin daha kolay kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Hazır olan köfteden küçük toplar oluşturarak serçe parmağınızı ile ortasına batırın. Şekillendirme aşamasında da elinizi su ile ıslatın.Tencereye su koyup ocağa oturtun ve kaynayınca köfteleri yavaşça içine bırakın.
     Köfteler yüzeye çıktığında pişmiş demektir. Kevgir yardımı ile köfteleri ezmeden sudan alarak servis tabağına koyun. Diger tarafta rendelenmış domatesi 2 yemek kaşığı zeytin yağıile kavurun içine sarmısagı ve istediğiniz baharatları ekleyin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Sonra köftelerimizin üzerine domates sosumuzu dök. Her tarafına iyice gelmesine dikkat edelim. En sonda maydanozlarla üzerini süsleyip servise sunalım.
    .

    Çarşamba, Ocak 07, 2015

    ARPA SEHRİYE SALATASI

    Yeni bir yılda her şey gönlünüzce olsun.2015 mutluluk huzur  sağlık getirsin. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın. Bu senenin ilk tarifi salata oldu. Bol tarifli bir yıl olsun deyip tarifimize geçelim.

    MALZEMELER
    1 bardak arpa şehriye
    2 bardak su
    sıvı yağ
    tuz
    1 cay bardağı haşlanmış mısır
    1 kavanoz garnitür
    1 çay bardağı salatalık turşusu
    3-4 adet taze soğan
    yarım demet maydanoz
    bir tutam dere otu

    YAPILIŞI
    Sıvı yağda arpa şehriyemiz iyice kavrulur ve suyu tuzu eklenip pilav  gibi pişirilir . Soğuyunca içine minik doğranmış maydanoz, dereotu, salatalık turşusu, taze soğan konur. Mısırımız ve garnitürümüz eklenip iyice  harmanlanır.