Cuma, Şubat 27, 2015

ZEYTİNLİ PİDDA

 
 
 
 
Merhabalar bugun Kıbrıs'ın çok sevilen zeytinli piddasının tarifini paylaşmak istiyorum.Her zaman tepsiye yapardım bu sefer minik minik şekillerde yaptım. Her iki şekilde de resim paylaştım  .Bugun böyle minik minik yapayım dedim ağırlarken daha kolaylık. Babacıgım çok sever kulakları çınlasın. Sabahları cay veya nescafe ile çok iyi gidiyor. Benim burda arkadaşlar da çok seviyorlar ikramlarda özel istek üzerine her zaman yerini alır.

MALZEMELER
Hamuru mayalamak için
1 bardak zeytinyağı
1bardak süt
1bardak ılık suda erıtılmıs dr Oetker ınstant toz maya(uzrinde suda eritmeden diyor ama ben ılık suda eritiyorum)
Aldıgı kadar un

Hepsini ıyıce yoğurup bir koşede mayalanmaya bırakılır.

IÇ MALZEME
2 bardak ayıklanmış zeytin
2-3 adet soğan(minik minik doğranacak)
yarım bardak kuru nane
üzeri için susam çörek otu

YAPILIŞI
Mayalanan hamurumuza iç malzemeleri koyup iyice yoğuralım. Yaglı kağıt yaydığımız tepsiye iri iri parcalar koparıp elimizde hafifçe yuvarlayıp dizelim. Uzerlerine susam ve çörek otunu serpip fırına verelim.180 derece fırında pişirelim.30-35 dakika yeterli olacaktır. Yapanlara afiyet olsun.

Perşembe, Şubat 26, 2015

PUFIDIK KURABIYELER

Merhabalar bu sefer çok basit bir o kadar da lezzetli bir tarifle burdayım.  Tarifi Gönülcügüm de görmüş ve hemen uygulamıştım. Tatlı severler buraya .Çok lezzetli bir atıştırmalık.

MALZEMELER
2 paket Haribo (sırf beyaz olanları kullandım)
1 paket bıskuvi(ben çıkolatalı kullandım)
uzeri içinde çikolatalı parçacıklar

YAPILIŞI
Haribomuzun üzerine cok az su serpip  benvari usulü eritıp kasık yardımıyla bıskuvilerin üzerine koydum .Bu işlemi oldukça seri halde yaparsanız ıyı olur cunku  cok cabuk donuyor. Sonra üzerine cıkolata parçacıklarını serpiştirdim. Buzdolabında bıraz beklettikten sonra yenmesi daha güzel olur .Benimkiler cok bekleyemeden tüketildi .Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Perşembe, Şubat 19, 2015

MERCİMEKLİ EKMEK AŞI

 

Merhabalar arkadaşlar biraz buraları ihmal ettiğim doğrudur .Ama hayat o kadar hızlı akıyor ki, zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Bugunku tarifim Sahrap Soysaldan .Mercimek bizim evde cok sevildiği için bu tarifi görünce denemeye karar verdim. Ayrıca bayat ekmekler içinde bir alternatif.
MALZEMELER
1su bardağı  yeşil mercimek
4 adet kuru soğan çok büyük olmasın
 4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz
4 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
YAPILIŞI
Geniş bir tabağa bayat ekmek dilimlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp iyice tabağa yayın. Mercimekler iyice haşlayın . Bir tavada vok tava daha uygun. Yemeklik kestiğiniz soğanları kavurun. Daha sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu iyice süzdüğünüz mercimeği de ekledikten sonra kaynamış suyu da ekleyip o suyu çekene kadar iyice pişirin. Üzerine yumurtaları kırın. Onlar da pişince sıcak sıcak ekmeklerin üzerine koyup sıcak sıcak yiyin.
Afiyetler olsun :)

Salı, Şubat 10, 2015

NOHUTLU PIRASA

 
Bu gün çok soğuk bir hava var dışarda. Dışarda olanların Allah yardımcısı olsun. Bu soğuklar hayırlısıyla geçsin. Pırıl pırıl güneş kendini göstersin deyip yemeğime geçiyorum. Bu yemeği geçenlerde duydum tarifi aldım yaptım.Tarifi aldığım arkadaş Nazillili ,onlar zeytinyağlı hep bu şekilde yaparlarmış pırasayı. Nohutu da seviyorsanız güzel bir lezzet.

Malzemeler


3-4 dal pırasa
1adet kereviz

2 bardak haşlanmış nohut
tuz
salca, zeytinyağı

Yapılışı
Pırasalar ve kereviz  iyice yıkandıktan sonra doğranır ve ıstediginiz gibi kesilir. Pırasamız  ve kerevizimiz yag ve salçayla iyice kavrulur .Tuzu agız tadınıza göre konur. Haşlanmış nohutlarımız da eklenir. Biraz onlarla da karıştırılıp suyumuzu ekleyip pişmeye bırakılır.

Pazartesi, Şubat 02, 2015

ISPANAKLI PİDDA


Yeni bir haftaya merhabalar. Hep güzelliklerle geçsin inşallah. Sebzeleri yedirme şekli olarak bunu yaptım. Benim oğlan hala dudak buktugunden sebze yemeklerine  ıspanağın yarısından yemek yarısındanda pidda yaptım. Bizim oralarda pıdda denır bu tur hamur işlerine .Zeytinli yaptığım hamura bu sefer ıspanak uyguladım. Az yapmayı hiç bilmem ne yazık kı komşulara da  dağıtıldı onlara da tatsın  dimi ama. Hamuru kalınca da sertleşmiyor bılgınıze.

MALZEMELER
1bardak yag
1 bardak süt
1bardak ılık suda açılmış 1 paket maya
1 tutam tuz
Aldıgı kadar un

 İÇİ İÇİN
2 demet ıspanak
peynir 1 bardak(ben beyaz  peynir kullandım)
1adet soğan
YAPILIŞI
Malzemelerimizi karıştırıp bir köşede mayalanmaya bırakalım. Diger tarafta iyice yıkanmış ıspanaklarımızı minik minik doğrayalım. Yine minik doğradığımız soğanlarla karıştırıp .Her iki karışımı tuzla iyice ovalım ve peynirimizi ekliyelim. Pişirecegimiz tepsimizi iyice yaglıyalım ve hamurumuzu tepsiye yayalım. Malzemelerimizi içine koyup üzerini hamurumuzla kapatıp yavaş yavaş yine tepsimize göre yayalım. Yani içi iyice kapanacak .Uzerine susam ve çörek otu koyup 180 derece fırında pişirin.