Cumartesi, Mart 28, 2015

PUF PUF POGAÇA

 

Bugun hafta sonu belki denemek isteyebilecegınız bır tarıfle karşınızdayım. Bizim evdeki gurmelerden onayını aldı. Ben artık yapıyorum yemiyorum. Uzun süre sloganım bu olacak .İnşallah bu azimle giderim. Geçelim mi tarife.

MALZEMELER
1su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Un alabıldigince (yaklaşık 8 bardak)

ÜZERİ İÇİN
1yumurta sarısı
çörek otu
susam

YAPILIŞI
Önce ılık suya mayayı ve şekeri koy. Karıştırarak erit. Maya göz göz olunca diğer malzemeleri ekle un hariç. En son unu yavaş yavaş eklemeye başla.Iyıce yoğur ve üzerini temiz bir bez parçasıyla ört Yaklaşık bir saat beklet. Sonra parçalar koparıp içine peynir kaşar veya zeytin koyarak kapat ve yağlanmış fırın tepsisine diz .185 derecelik fırında pişir. Uzerleri kızarınca fırından çıkar .Mis gibi poğaçalarımız hazır. Afiyet olsun...

Çarşamba, Mart 25, 2015

PORTAKALLI KURABIYE

Bu gün sizlere ta eskilerden beri yapılıp sevilen portakallı kurabiyelerin tarifini paylaşmak istiyorum. Hem çok bereketli hem de kalırsa  tabii ki dayanma sureci uzun.
MALZEMELER
3 yumurta
200gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı şeker
1 bütün portakal
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un

YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hamurumuz çok yoğun olmamalı . Portakalımızı iyice yıkayıp kabuğunu rendeleriz. Şekerden iki kaşık ayırıp rendelenmiş portakalla karıştıralım. Ben portakal rendesinden bir miktar içine de attım . Daha sonra elimizde yuvarladığımız  kurabiyelerimizi karışıma bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.180derecelik fırında pişirelim. Yapanlara afiyet olsun şimdiden.

Cuma, Mart 20, 2015

CALIFORNIA CEVIZI IZMIRLI BLOGERLER BULUŞMASI

11Mart çarşamba günü ıçın çok güzel bir davet aldık. Davette bize California cevizinin faydaları anlatıldı. Vıdeo gösterileri oldu. Daha sonra Movenpick otelin mutfağına geçilip tavuk gogsu ve Antakya yöremize ait bezirgan yapıldı. Daha sonra tariflerimizi uyguladığımızda paylaşacağım. Çok güzel bir etkınlıktı. Mutfakta şefimiz Murat Yıldız Beye çok teşekkür ederiz. Daha sonra oglen yemeği eşliğinde yemeğimiz devam etti.





 
 
 
 

 
 
 

Alzheimer ve Kalp Hastalıkları Riskine Karşı: Ceviz California Walnut Commission tarafından 11 Mart 2015 tarihinde Mövenpick Hotel İzmir’de düzenlenen etkinlikte, İzmir’li bloggerlara cevizin sağlık ve beslenme avantajlarının anlatıldı ve Mövenpick Hotel Executive Chef’i Murat Yıldız bloggerlarla, ceviz konseptli yemek pişirme çalışması gerçekleştirdi. Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye’deki kullanım alanları ile ilgili olarak bilgiler verilen etkinlikte , cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı. Amerikan Kalp Vakfı tarafından ‘kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri’ konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor. Cevizin Kalp Hastalıkları ve Alzheimer’a Etkisi Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dâhil edildiğinde, hâlihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlanmasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi. Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton, ve Jennifer A. Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit (ALA) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına (CVD) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar. Journal of Alzheimer’s Disease’de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, ise, ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir. New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü (IBR), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür.

Çarşamba, Mart 18, 2015

60 Hyundai i10’dan #BiriYakışırSANA!

Sana’sız mutfak olur mu hiç :) Yıllardır mutfaklarımızdan hiç eksik olmayan Sana, 2015’te mutfaklarımızı daha da şenlendireceğe benziyor. Neden mi? Çünkü Sana, 60 şanslıya Hyundai i10 kazandırıyor!
#BiriYakışırSANA kampanyası şimdiden TV’de, billboard’larda, gazetelerde, her yerde karşımıza çıkıyor ve sosyal medyada en çok konuşulan kampanyaların başında geliyor. Eee, Sana ne de olsa 1 değil, 10 değil, tam 60 araba veriyor, “Biri yakışır sana” diyor :) Kampanyaya katılmak için tek yapmanız gereken Sana paketlerinin iç yüzünde veya Sana kaselerinin folyolarında yer alan şifreyi ad, soyad ve adresinizle birlikte 6635’e SMS’le yollamak veya www.sanabirtarifimvar.com adresi üzerinden paylaşmak... Küçük bir hatırlatma: Çekilişe katıldığınız şifreli Sana ambalajlarını ve alışveriş fişlerinizi de saklamayı unutmayın. 60 şanslının araba hayallerini gerçekleştirecek olan Sana’ya teşekkürler!
23 Nisan’a dek sürecek olan kampanya boyunca daha çok Sana, daha çok çekiliş hakkı demek... O yüzden hanımlar, sofralarınızı Sana’lı kekler, börekler ve yemeklerle donatmanın tam zamanı :)
Detaylı bilgi için www.sanabirtarifimvar.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Pazartesi, Mart 16, 2015

YOGURTLU BARBUNYA

Geçenlerde  çok kotu mu desem ne desem bilemedim bir olay geldi başıma .Paylaşmadan geçemedim. Giyindim kuşandım yola çıktım dolmuştan bir indim ki ayağımda bir ağırlık ama ben bulaşacağım arkadaşı görünce ona öyle konsantre olmuşum ki hiç eğilip ayağıma bakmıyorum bile. Arkadaşın yanına gelince eğilip ayağıma bir baktım ki ayakkabını tabanı tamamen çıkmış. Aman Allahım sabah sekiz nerden ayakkabı bulacam diye stresler içinde kalırken onumuze ayakkabıcı çıkıverdi hayatımda bu kadar cabuk dukkandan ayakkabı aldığımı hatırlamıyorum.Gunumu kurtardım ya o bana yetti.Şimdi bu anımızdan sonra bu lezzetin tarifine gelelim.Bu güzel lezzeti arkadaşım Nigardan aldım orijinal tarife burdan ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER
yarım kilo barbun fasulye
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı su
1kase yoğurt
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ,nane ,kırmızı pul biber

YAPILIŞI
Barbun fasulyelerimiz haşlanır. Tencereye tereyağ ve zeytin yagı konur salçalar eklenir. Iyice kavrulur ve baharatlarımız eklenir. Daha sonra suyumuzu ekleriz ve barbunlarımızı da ekleriz.Bir taşım kaynatıp .Ocagın altını kapatırız. Diger tarafta yogurtumuzu hazırlarız.Içine sarımsak ve tuzumuzu ekleyip iyicekarıştıralım.Barbunlarımızı servis tabağına alıp üzerine yogurtumuzu dokup pul biber ve nane ile susluyelim.Salatamız servise hazır. Yapanlara afiyet olsun...

Perşembe, Mart 12, 2015

ELBASAN

Ege Bolgemize ait bir lezzet .Ben Izmır'de bu lezzetle tanıştım. Orjinalı oğlak etiyle yapılır ama arzunuza gore tavuk eti ve dana etiyle yapılabilir.
MALZEMELER
1kilo oğlak eti
1yumurta
1.5 kilo yoğurt
4-5 yemek kaşığı un
tuz
maydanoz
 YAPILIŞI
Oglak etlerini oncelikle haşladım. Daha sonra cok az bir yağda salçayla kavurup tepsiye dizdim.Yogurt,un ve yumurtaları ıyıce çırptım. Krema kıvamına gelince etlerin üzerini ıyıce kapatacak sşekilde tepsiye doktum.180 dereceli fırında en az 35 dakika pişirdim. Pişmeye yakın maydanozları da üzerine serpip fırını kapattım. Sıcak sıcak servis yapılır.

Cuma, Mart 06, 2015

URLA'DA ZEYTİNLİ KOSKTE BLOGGERLERLE KAHVALTI

 
 
Guzel Urlamız'da zeytin ağaçları içinde çok nezih bir ortam.Ulaşımıda oldukça kolay ister kendi arbanızla ister toplu taşımacılıkla da ulaşabilirsiniz.Bu güzel yerde kahvaltı etmek isterseniz adresinide sizlerle paylaşayım.
 
Adresi ve telf: İzmir Urla Asfaltı, Yenikent Mah.No:89 Urla
(0232) 754 4477
Şomine başında kahvaltıya ne dersiniz. Eminim kimse hayır demez değil mi ?



 
 

Sevgili Pembe Kekik Zeytinli köşkteki kahvaltı davetini söylediğinde çok sevindim. Sonunda burda da bir etkinlik olacağına da ayrıca mutlu oldum. Cumartesi sabah kardeşimle Zeytinli köşke geldik .Biz nede olsa  yakın olduğumuz için arkadaşlardan önce gelmıştık. Gayet güler yüzle karşılanıp muhteşem masanın basına alındık. Arkadaşları beklerken de şomıne başında caylarımızı yudumlamaya başladık. Daha sonra arkadaşlar da bizlere katıldı. Duvarda birbirinden güzel resim çalışmaları vardı. Bunları mekanın sahibinin eserleri. Çok güzel ve eğlenceli gecen bir gün daha. Kahvaltımızı yaptıktan sonra Volkan Şefimiz bize mekanı ve bahcesini gezdirdi. Misafirlerin rahat etmesi için herşey düşünülmüştü .Soğuk günler de de dışarıyı tercih edenler için masa bacaklarına petekler konmuştu. Misafirler kahvaltılarını yaparken çocuklar için seramik çalışmaları yapılıyor üstelik ücretsiz. Ayrıca yine miniklerimiz için şişme oyun parkı beni bile cezbetti. Ayrıca birde spor salonu mevcut . Bahçede bol zeytin ağaçları beyaz kamelyalar. Insanın burada içi açılır.Bu kadar zaman ben niye  daha önce gelmedim diye bayağı bir hayıflandım. Ustelik bu kadar yakınımdayken.






 
Volkan Altınors Şefe ulaşmak için tık  ZEYTİNLİ KÖŞK'ün facebook sayfası ve detaylar  için tık
 
 
 

Pazartesi, Mart 02, 2015

Burcu Esmersoy ve Refika Birgül “Fırından Lezzetler Yarışması” için Fırın Başına Geçti!

Lay’s Fırından, tüm Türkiye’den tariflerin alınacağı “Lay’s ile Fırından Lezzetler” yarışması için mutfakta kendine güvenen herkesi yarışmaya davet ediyor. Lay’s Facebook sayfasında paylaşılacak tarifler, Burcu Esmersoy ve Refika Birgül’ün oluşturduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye giren en lezzetli 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Lay’s Fırından, lezzetinden ödün vermeden sadece fırınlanarak hazırlanması ve %50 daha az yağlı olmasıyla favorilerimden! Şimdi de benim gibi yemek yapmayı sevenler için harika bir haberim var!

Tüm Türkiye’den birbirinden lezzetli tariflerin yarışacağı “Lay’s Fırından Lezzetler Yarışması’’ 16 Şubat  - 20 Mart tarihleri arasında Lay’s Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Ekranların güzel ve formda sunucusu Burcu Esmersoy ve Türk mutfağına yenilikçi bir bakış açısı getiren Refika Birgül’ün jüri koltuğunda oturduğu yarışmada, fırından lezzetler kıyasıya yarışacak.
Yarışmaya, Lay’s Facebook sayfasına yemek tarifinizi ve tarifin fotoğrafını yükleyerek katılabilirsiniz. Kampanyanın her aşamasında katılımcıların gönderdikleri içerikler; yaratıcılık, özgünlük, uygun pişirme süresi kriterleri göz önünde bulundurularak jüri tarafından değerlendirilecek. Jürinin seçeceği 5 tarifin sahibi İstanbul’da gerçekleşecek büyük finalde yarışmaya hak kazanacak.
Finalde tariflerini hazırlayarak jürinin beğenisine sunacak olan yarışmacılardan kazanan “Fırın Lezzeti” ustası ise beyaz eşya setinin sahibi olacak ve tarifini Lay’s paketleri üzerinden tüm Türkiye ile paylaşma şansı yakalayacak.
Tarifinize güveniyorsanız sizi böyle alalım.

Bir boomads advertorial içeriğidir.