Çarşamba, Nisan 29, 2015

ETLİ PİLAV

 

Bizde pilavın her
çeşidi pek bir sevilir .Ama Kıbrısta böyle etli pilav hiç yememiştim.Burda ilk yediğim zaman çok sevmiş Kıbrıs'a gittiğimde orda ki dostlara da yapmış ve onların da begenisini almıştım. Yıllarca mutfak maharetlerim artınca bir de pilavı çok sevince bunun çeşitli versiyonlarını yapar oldum. Ilk evlendiğim yıllarda eşimin pilavı hiç sevmediği de düşünülürse ona da sevdirme yolları bulmuş oldum. Tarifimize geçelim.
MALZEMELER
2 bardak pirinç
2 bardak su(pirinçi suda bekletmişsem 1-1 yeterli olacaktır)
1/2 kg kuzu eti(minik minik kuşbaşı kesilmiş olsun)
kimyon ,tuz ,kimyon ,karabiber
zeytin yağı
1 adet soğan
2 kaşık şişe domates
salça
YAPILIŞI
Etler bir bardak suyla haşlanır. Yağlanmış tepsiye pirinçimizi koy. Üstüne etlerimizi koyuyoruz. Diğer tarafta soğanımızı zetinyağın da öldürüyoruz. İçine baharatlarımızı en son da salca ve şişe  domatesimizi koyup pişirip sosumuzu hazırlıyoruz. Onu da en üste dokuyoruz 1 bardakta su koyup fırında pişiriyorsun.180 derecelik fırın yeterli.

Pazartesi, Nisan 27, 2015

LINE ve Pepsi sevdiklerinle yaya yaya konuş diye var!

Telefon, sevdiklerimizle konuşmak için mükemmel bir araç. Artık hayatımızın çok büyük bir kısmını akıllı telefonlar kaplıyor ve herkesle görüntülü, görüntüsüz konuşabiliyoruz.
Sevdiklerimizle konuşurken kullandığımız bir çok akıllı telefon uygulaması var ve hepimiz bunları kullanıyoruz. Sadece mesajlaşmıyoruz, aynı zamanda konuşabiliyor, hatta birbirimizi anında görebiliyoruz. Bu uygulamaları kullanabilmek için iki tarafın da bu uygulamaya sahip olması gerekiyor. Ama bu kadar çok uygulama varken herkesin aynı uygulamayı kullanmasını beklemek biraz hayal oluyor.
Bu sorunları çözmek için LINE, bir uygulama geliştirdi. Artık LINE’da Premium Call özelliğiyle, LINE’a sahip olmayan insanları arayabiliyoruz. Sadece yurt içini değil, yurt dışını da çok uygun fiyatlara arayabiliyoruz.
LINE uygulamasına sahipsen, ekstradan bir şey yapmana gerek yok.
LINE indirmek için: http://me2.do/F1mG6dym
LINE ve Pepsi Kampanyası
Siz sevdiklerinizle yaya yaya konuşun diye LINE ve Pepsi birlikte bir kampanya başlattı. Hali hazırda LINE’dan LINE’a ücretsiz konuşabiliyorken, Pepsi kapaklarından çıkan şifreyle LINE'dan yurt ici, yurt disi, sabit veya cep telefonu istedigin numarayi ucretsiz arayabilmeni saglayacak 100 Premium Call kredisi kazaniyorsun.
Şifre Nerede?
Kutu Pepsi’lerin açma halkalarının arkasında veya Pepsi pet şişe altın ve gümüş renk kapaklarının altında şifreye ulaşman mümkün.
Şifre nereden aktif ediliyor?
Peki bu Pepsi şifresini LINE’da nasıl kullanırım diye mi düşünüyorsun? Hemen açıklayalım. İlk önce “diğer” kısmında Pepsi için özel yapılmış kısma giriyorsun.
Daha sonra şifre için ayrılmış bir yer göreceksin. Oraya Pepsi kapaklarının altındaki şifreyi giriyorsun.
Şifreyi girdikten sonra kutucuğun altındaki “Gönder” butonuna basıyorsun. Anında 100 Premium Call Kredin aktif hale geliyor.
LINE, aynı zamanda konuşmanın en ucuz yolu!
Ben bir hesaplama yaptim. Normalde internetli mesajli paketlere 30 lira falan oduyorsun. Bi' Pepsi aldin, ortalama 2 TL desen, 5 tane Pepsi alsan, etti 10 Lira. Elinde ne var? 5 tane Pepsi ve 500 Premium Call Kredisi. Bu da ediyor ki 150 dk. sabit hatlara ( ki sabit hat mi kaldi??) ya da 50 dk. herkesi arayabiliyorsun. ne kadar telefonla konusyorsun ki zaten? Surekli LINE'Dan mesajlasip duruyoruz ucretsiz. Olmayanlara da LINE yukletsen, oradan da bayagi kurtariyorsun. Bildigin 5 Pepsi yanina kar kaliyor.
Üstelik yurt dışını çok daha ucuza arıyorsun ki tek tek bütün ülkelere bakıp ne kadara denk geliyor diye hesaplamadım. Ama örneğin Amerika’yı, 100 Premium Call Kredisiyle yaklaşık 100 dakika konuşabiliyorsun. Çok iyi.
Bundan sonra bu şekilde harcama yapacağım ben. Evde zaten su gibi Pepsi içiliyor. Hatta su yerine Pepsi içiliyor. Adamlar üstüne Premium Call Kredisi veriyor. Ben kendime bi’ kampanya yapsaydım, ancak bu kadar karlı olurdum. Sahiden.
Evet özetliyorum: Herkese LINE yükletiyoruz, oradan kurtarıyoruz. Pepsi içiyoruz, oradan da kurtarıyoruz. Yurt içini, yurt dışını rahatça arıyoruz.
Nedir bu LINE Premium Call?
LINE Premium Call, sevdiklerinle konuşman için LINE’ın oluşturduğu bir servis. Aradığın kişi LINE uygulamasını kullanmıyorsa, onu Premium Call sayesinde arayabiliyorsun.
Üstelik yurt dışında da bu uygulama geçerli ve çok uygun fiyatlara bunu gerçekleştirebiliyorsun. Bu şekilde sevdiklerinle yaya yaya konuşabiliyorsun.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Cuma, Nisan 17, 2015

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Merhabalar hafta sonuna girmeden bir enginarlı tarifimle daha karşınızdayım. Bizim evde dediğim gibi nasıl yaparsam yapayım enginar bizimkilerin kabulü.Bu renkli bir enginar tarifi. Salçası bol. Enginar  ayıklarken bir taraftan ayıklıyorum bir taraftan da taze taze yemeye bayılıyorum. Güzel bir  hafta sonu geçirmeniz dileğiyle. Havalar iyice güzelleşti tam gezmelik. Geçelim mi tarifimize.

MALZEMELER
5 adet enginar
1 adet patates(evde küçük çocuk varsa daha çok ta koyabilirsiniz)
2 adet havuç
1 yemek kaşığı salça
tuz
zeytinyağı

YAPILIŞI
Önce enginarlarımızı ayıklıyoruz. Minik minik parçalara bölüyoruz .Saplarını da iyice kılçıklardan ayırdıktan sonra ,onları da minik minik kesiyoruz. Havuçlarımızı ve patateslerimizi de ayıklayıp minik minik doğruyoruz. Hepsini bir güzel yıkadıktan sonra kenara koyuyoruz. Tenceremizi ocağa alıp yağımızı tencereye koyuyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları tenceremize ilave ediyoruz. Salçamızı da koyduktan sırayla diğer malzemelerimizi ilave ederiz. Hepsini iyice kavuruyoruz. Bayağı  döndüre döndüre bir pişiriyoruz. En son iyice kavrulduktan sonra  suyumuzu ilave edip pişmeye bırakalım. Sonra da afiyetle yiyelim.

Pazar, Nisan 12, 2015

ENGİNAR YATAĞINDA BEZELYE

Merhabalar, bugün güneş sımsıcak yüzünü gösterdi. Güneş bana mutluluk veriyor. Bol bol bahçede uğraştık bugün. Malum çok soğuklardan ne yazık ki çoğu çiçeklerim kurudular .Yeni bir düzenleme şart.Neyse yemeğimize geçelim mi. Enginarın her halini çok seviyorum.Hatta  ben çiğ haline bile bayılıyorum. Bol limon oh mis. Bugün enginar yatağında bezelye ile karşınızdayım.
MALZEMELER
8 adet enginar çanağı
ı kutu bezelye
ı adet soğan
1çay bardağı zeytin yağı
tuz
1 tatlı kasığı şeker
1 adet patates
YAPILIŞI
Yağımızı tencereye koyalım. Soğanlarımızı yemeklik doğrayıp kavuralım. Patates ve bezelyemizi ekleyelim. Havuçta korsanız çok daha güzel olur ben kullanmadım. Enginar yataklarını iyice limonla ovalım. Sonra karışımın üstüne dizelim. Suyumuzun içine yağı ve limonu  ekleyelim. Tencereye dökelim. Şeker ve tuzumuzu da ekledikten sonra pişmeye bırakalım. Piştikten sonra çanaklarımızı servis tabağına yerleştirelim. Karışımı da çanaklarımıza paylaştıralım. Üstünü arzu ederseniz dereotuyla süsleyelim. Afiyetle yiyelim.


Cuma, Nisan 03, 2015

Peynirli Dereotlu Anne Poğaçası

Merhaba,
Anne Mutfak Perisi, soğuduğunda bile yumuşacık olan nefis bir "peynirli dereotlu anne poğaçası" tarifi ile karşınızda. Sabah hazırladığım bu tarifi kahvaltıya gittiğim arkadaşıma götürdüm. İstedim ki başkalarının da yorumlarını alıp sizinle paylaşayım. Anne poğaçalarım tadan herkesten tam puan aldı ve sırrı çok merak edildi.
İşte sırrımı açıklıyorum #benimlezzetsirrim :) Teremyağ Gurme Kaymaklı. Anadolu’daki hanımlar yemeklerinin lezzetini arttırmak için yağ ve kaymağı birlikte kullanırmış. Bu sır şimdi Teremyağ Gurme Kaymaklı ile biz hanımların mutfaklarına taşındı. Siz de benim gibi merak edilen lezzetler hazırlamak isteyenlerdenseniz bu sırrı mutlaka keşfedin derim :) Teremyağ Facebook ve instagram sayfasında daha birçok özel denemiş tarifler var, bir göz atın...
Kağıt, kalemler hazır ise tarife geçiyorum.
Malzemeler
200gr Teremyağ Gurme Kaymaklı
2 Yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız)
1 Çay bardağı (100gr) yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı sirke
1 Çay kaşığı tuz
5 Su bardağı un
½ Demet incecik kıyılmış dereotu
İçi için: 200gr beyaz peynir
Üzeri için: Çörek otu
Hazırlanışı:
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı ve hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. Yumuşak bir hamur yoğurup 15dk kadar dolapta dinlendiriyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler kopartıp avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına beyaz peynir koyarak kenarlarını ortada birleştiriyoruz. Ek yerleri alta gelecek şekilde yuvarlayarak tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 190C fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
Bu içerik http://annemutfakperisi.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Perşembe, Nisan 02, 2015

PORTAKAL YATAGINDA KEREVIZ SALATASI

Bugun bu güzel salatamla sizlerleyim. Sunumu böyle yapınca bizimkilerin  pek bir ilgisini çekti.Geçelim hemen tarifimize
MALZEMELER
1adet kereviz kökü(benim kereviz kökü oldukça iriydi. Sizler 2-3 adet kullanın)
4 yemek kaşığı yoğurt
3kaşık mayonez
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz
tuz
üzerine salatamızı koymak için bir portakal
YAPILIŞI
Önce yoğurdumuzun içine dövülmüş sarmısagımızı ,çekilmiş cevizimizi, tuzumuzu ve mayonezimizi koyup bir güzel karıştıralım. Daha sonra rendelenmiş kerevizi ekliyelim. Servis tabağımıza dilimlediğimiz portakalları dizip üzerine salatamızı koyalım. Cevizle süsleyip servis edelim. Afiyet olsun...