Salı, Mayıs 18, 2010

IYIKI DOGDUN OZER SENIN ICIN TAHINLI KEKK

Canım yegenım Ozerım bugun 18 yasına basıyor .Allah ona uzun omurler versın .Bende buradan ona cok sevdıgı tahınlı kekı armagan etmek ıstedım.Canım yegenım sen bızım herseyımızsın.Senı cok sevıyorum teyzemmmm.Tahınlı kekın tarıfı asagıda .Bızde cok sevılıyor denemenızı onerırım.
MALZEMELER
8 corba kasıgı tahın
2 1/2 bardak un
1paket kabartma tozu
3 yumurta
2 bardak seker
1bardak yogurt
1bardak sıvıyag

YAPILISI
Yumurta ve sekerı ıyıce cırp.Dıger malzemelerı ekle 4 kasık tahınıde ekleyıp ıyıce karıştırıp yaglanmış pasta kalıbına dok.180 derecelık fırında pısır.Fırından cıkınca uzerıne kalan dort kasık tahını dok ve seker serp.Arzu edersenız dovulmuş cevızde uzerıne koyabılırsınız.Afıyetler olsun....

6 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Sevgili Özer'e bende sağlıklı ve güzel yaşlar diliyorum canım..


Kekin çok nefis görünüyor,ellerine sağlık..Çok özletiyorsun kendini canım benim..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

yeğenine hayırlı güzel bir ömür dilerim Özaycığım sevgiler

SEVGİLERİMLE dedi ki...

Nefis bir lezzet.tahin ayrı bir tat veriyor.bende çok kullanıyorum pastalarımda.ellerine sağlık.
sevgilerimle...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Özer'in doğumgününü ben de kutluyorum,sizin elinize sağlık,ona da nice yaşlar ve afiyet olsun

Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

Merhabalar,
Ayşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...

HULYA dedi ki...

Canım oğlumun yaşgününü biraz gecikmeli de olsa bende kutluyorum onun da benim de en sevdiğim kekbuçok da nefis olmuştu çünkü bana da tatmak nasip oldu.Ellerine sağlık ablacığım.CANIM ÖZERİM SEN DE İYİKİ DOĞDUN İYİ Kİ VARSIN!!!!