MALZEMELER
Bir buçuk bardak eritilmiş margarin+sıvı yağkarışımı
1 bardak yogurt
1yumurtanın beyazı içine sarısıda uzerine surulecek
1 paket maya
bır tutam tuz
Alabıldıgınce un(hamur kulak memesi yumuşaklıgında olacak)
bir minik kavanoz zeytin ezmesi
YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.En son zeytin ezmesinide karıştırıp ıyıce yogurup sekiller verilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Uzerine yumurta sarısı sürülür.Daha sonra arzuya gore susam veya çörek otu serpilir.Fırınımız 180 derecede olacak.
7 yorum:
Zeytin ezmesi çok değişik hava vermiş puhaçaya. Ellerinize sğlık.
Ben bunu milföyde yapıyorum yani hamura zeytin ezmesi karıştırıp pişiriyorum.Hemen pohaçada da deneyeyim,Özay hanım. Bu arada blogger toplantısına bende geliyorum, ne yapayım dersiniz?
eline sağlık canım nefis olmuşlar çocuklar içinde pratik alıp ellerine yerler afiyetle
resmen çarpuldım bu nasıl iştah açıcı bir lezzet çörek ve açmalarda ilk tercihim zeytinlidir süpper:))
Tam istedigim tarif karsima cikdi.
Yillar once yemisdim cok guzeldi.Kari koca zeyinkolik bir aileyiz soframiz bayram edicek desenize
olsa şimdi birkaç tane nasıl indiririm miğdeye
Ablacığım içinde zeytin olan her tarife bayılırım bu da çok enfes görünüyor ellerine sağlık bir dahaki sefere bende isterim:)
Yorum Gönder