Perşembe, Haziran 25, 2015
KAYISI MARMELATI
Merhabalar ,uzun bir aradan sonra yaptığım kayısı marmelatlarını hemencecik paylaşayım dedim. Hepimize hayırlı ramazanlar diliyorum. Bahceden toplayıp yapınca lezzeti sanki katlanıyo mu ne ? yoksa bana mı öyle geliyor yoksa ne dersiniz. Annemlerde Kıbrıs 'tan gelince deymeyin keyfimize. Kalabalıkta buralarla normal olarak ilgilenemiyorum. Artık birazcık beni idare edin. Geçelim mi tarifimize ben reçellerde olsun marmelatlarda olsun hep bu asgıdaki vereceğim tarifimle yapıyorum .Hiç şaşmıyor. Marmelat oluncaeger cok yumuşak değilse sizler kayısıları once blenderden geçirin derim. Ben yumuşakları marmelat yaptığım için blendere ihtiyaç olmadı.
MALZEMELER
1kg kayısı
2.5 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı limon
YAPILIŞI
Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Şekerini ekleyin. Bir kaç saat onları böyle bekletin. Daha sonra ocağa koyun. Kaynamaya bırakın .Olmaya yakın limonunu ekleyin.10 dakika kadar da böyle kaynatıp ocağı kapatın. Suyunu iyice çekmesine dikkat edin.Daha sonra kavanozlara koyun. Ben bir kaç günde güneşte tutup öyle kaldırıyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
26 yorum:
Kayısının tadı başka oluyor hele de bahçeden diyorsunuz:))) ellerinize sağlık.
Bahçeden olunca tadı ve kokusu kesin daha farklıdır. Ellerine sağlık canım. Kalırsa kahvaltıya gelirim.....Sevgiler
ellerinize sağlık
Teşekkurler Saadet uslu.Bahçeden kendi ellerimle topladım:)
Saniyecigim ne zaman ıstersen canım gel.
Teşekkurler çatlakkafe:)
Tabi ki dalından koparınca daha bir güzel olur. Ellerinize sağlık
Ellerine sağlık canım sağlıkla afiyetle tüketin:)
Kesin kahvaltıya sana geliyoruz. :) Özaycığım ellerine sağlık.Afiyet yiyin
Sevgiler
Tam ekmeğe sürülmelik:) elinize sağlık:)
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.Şenizcigim beklerim canım ne zaman istersen
elinize sağlık
kayısı marmelatı çok tatlı geliyor bana daha çok ekşi meyveleri tercih ediyorum :-) elinize sağlık..
Elinize sağlık nefis görünüyor.
Tesekkurler yorumlar icin arkadaslar.
Elinize sağlık, marmelatları kurabiye ve turtalarda çok seviyorum (:
ellerinize sağlık,afiyet olsun
Ayy şimdi olsa ne güzel giderdi ekmekle ama malum ramazan ancak bakmakla ve iç çekmekle yetiniyorum :)) Ellerine sağlık ♥
Ne bereketli kayısıymış Özay'cığım :) Dalından kopartılıp yapılınca da ayrı bir lezzetlidir eminim. Annenler de hoş gelmiş, gözünüz aydın.Sevgiler.
Evet Nergiscigim bu sene cok bereketlı kayısı ağaçları.Babacıgım da cok sever onun için bol bol yaptım.Teşekkurler bu arada.
Arkadaşlar yorumlara cok teşekkürler.Her zaman bekliyorum.Sevgiler..
Reçel, marmelat gibi çok şekerli şeyleri ben sevmiyorum ama görüntü olarak inanılmaz güzel ve çekici görünüyorlar.
Sevgili guzellik hikayesi ben de yemem ama yapmayi cok seviyorum.Bir de evdekiler cok sevince cesit cesit yapiyorum.Sevgiler.
Çok güzel bir tarif paylaşmışsınız bu güne kadar paylaştığınız tüm tarifleri severek okudum ve yaptım çok teşekkürler bu tarifte güzel.
http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/
Evde bol çeşit reçel olunca süper oluyor. Hele kahvaltıya konunca sofra rengarenk görünüyor :)
Ellerinize sağlık...
Çok severim canım helede bahçeden olursa, e birde senin elin değmiş, tadından yenmez, ellerine sağlık...
Yorum Gönder