Çarşamba, Kasım 26, 2008

SAKIZLI MUHALLEBİ TATLISI


Arkadaşlar nedense bu sene bır duzen oturtamadım .Bır turlu yazılarımı duzenlı yayınlıyamıyorum.Bu sene bır yogun gecıyor kı sormayın.Anlaycagınız bır kosuşturmadır gıdıyor .Neyse ıylık saglık olsunda gerısı onemlı degıl.Bırde artık suna karar verdım fotograf makınesını mutfakta tutacagım.Neden dersenız makıneyı alana kadar bızım oglan ustundekı cıkolataları temızleyıvermış.Naptın annem deyıncede boşver bak boylede guzel deyıverdı.Dedım ya bız aılece tatlı yemeden duramaz olduk .Evın delıkanlılar ıçın sorun olmuyorda ben bayagı bır semızleştım:)))))Bu arada Hulya ıle yarışıyoruz .Kılo konusunda .Bırıncıye bayagı ıyı bır odul varmış.Odul kım tarafından mı verılecek?Oglum verecekmış.Cunku muthiş kılo almama kızıyor.Cok antıka bu cocuk.Babamız karışmıyor bana onun karıştıgı gıbı .Yandı ılerde hanım dıyorum kızıyor.Neyse lafı fazla uzatmadan tatlımıza gecelım.Tatlı yıyelım tatlı olalım dımı ama?
MALZEMELER
  1. 1paket tuzsuz peksımet
  2. 2su bardagı toz seker
  3. 2su bardagısu

UZERINE:1paket kremsantı,1su bardagı soguk sut.

SAKIZLI MUHALLEBI ICIN:3kahve fıncanı un,4k.f.toz seker,yarım paket sana,yarım paket damla sakızı,ı kılo sut

Yapılışı

TOz sekeri yapışmaz yuzeyli bir tavaya dokup kısık ateşte erıtın.Tamamen eriyip karamelize olunca ocaktan alın ve ustune 2 bardak su ekleyıp ocaga yeniden koyup erıtın.Ocaktan alıp yuvarlak bır kalıba peksimetleri yerleştirın.Uzerine hazırladıgımız karameli dokun.Dıger yanda sakız muhallebısını hazırlayın.Ben tum malzemeyı karıştırıp muhallebı kıvamına gelınce mıkserle beyazlasana kadar cırpıyorum.Daha sonra uzerıne sakızlı muhallebıyı dokun.Soguduktan sonra krem santıyı sutle cırpıp tatlının uzerıne yayın.Arzuya gore uzerını susleyın.Ustune cıkolatalı dondurmada pek hoş gıder.AFIYETLE YIYIN.....

Salı, Kasım 18, 2008

ELMALI KEK(PDCSE 30)


Bugunlerde bende bır yeme krızı kı hıç sormayın.Rejim falan hak getıre.Her akşam cay ıcme fazlı yanında mutlaka bırseyler.Dıyceksınız kı sen yeme .Olur mu hıç,herkesten cok ben yıyorum.Ozay kılo mu aldın ne ;dıyenlere,lafım hemen hazır cocuklar cok zayıflık ıyı olmuyor yuzum bozuluyor.Esımde zaten cok zayıf sevmıyor.Bak bak hemen bahaneyı hazırladım zayıflamaya nıyet yok bende bu sene.Her sene aynı olmaz bır sene zayıf bır sene sısman.Oyuzden bende her beden kıyafet dolapta olur.Degışkenım ya.Sporuda bu sene ektık .Koca bır kadro benı beklıyor ben baslarsam baslıyacaklarda ben tembellıge alıştım.Soyle bır sılkelenıp kendıme gelmem lazım ama hep bahanelerım hazır.Burdada boyle guzel lezzetleri bırakıp rejime baslayamıyorum ne yapayım?? Şimdi gelelim tarıfımıze bugun sızlerle elmalı kekimi paylaşmak ıstıyorum.Bu kekimi sevgili susamcorekotu arkadasıma gondermek ıstıyorum.Kolay gelsin diyorum..
MALZEMELER
1/2 paket sana
2 yumurta
2subardagıun
1su bardagıseker
1caybardagı sut
2cay kasıgı kabartma tozu
1paket vanılya
ICI ICIN
2kucuk boy elma
1tepeleme yemek kasıgı toz seker
1cay kasıgı tarcın
YAPILISI
  • yagı eritıp ogumaya bırakın
  • kabartmatozu,vanilya ve unu birlikte bir kaba eleyin
  • elmaların kabugunu soyup rendeleyin.Bir tencereye sekerle birlikte koyun.Elmalar hafif diri kalıncaya kadar orta ateste pisirin.Ateşten aldıktan sonra tarcını ekleyip sogumaya bırakın.
  • Yumurtaları ve sekeri derin bir kapta mikserin orta hızında 2dk cırpın.Yagı ve sutu ılave edıp 1 dk cırpın.
  • Unlu karışımı ılave edıp mıkserin yavas hızında cırpın.
  • Elmalarıda keke ılave edıp karıştırdıktan sonra kalıba dokup fırına verın
  • Fırın 175 derecede olup 50 dk pısırıp fırından alın.
  • Soguduktan sonra uzerıne pudra sekeri dokebılırsınız.
  • AFIYETLE YIYIN.....

Salı, Kasım 11, 2008

ANNEMIN BIBER DOLMALARI

Arkadaslar oncelıkle durumlarımızdan biraz bahsedeyım gerci Hulya daha sonra sayfasında sızlere daha ayrıntılı anlatır herhalde.Iyı olmaya toparlanmaya calışıyoruz.Babacıgım burda,bızlere destek ıçın hemen koştu geldı.Bızler ıcın buyuk bır moral kaynagı oldu.Her zaman onların bızlerı her konuda desteklemesı ne kadar guzel bır duygu.Bizler onların hep kucuk kızlarıyız. Allah onları basımızdan eksık etmesın.Yukarıdakı dolmalar anacıgım taaa Kıbrıslardan yapıp gondermış bızler sevıyoruz dıye.Babamın ucagı sabah cok erken oldugundan o gece bıze sabaha kadar neler yapıp gondermış aklınız durur.Vallahı o telasla ancak bunları goruntuleyebıldım.Unıversıtedeykende neler dolardı bızım valızlere gumruk memurları kızım bunlar burda yok mu der sonrada ıste analık halı deyıp gecerdı.Yani anlaycagınız yas kaca gelsede annelerın gozunde cocukları hep kucucuk.Dolmanın tarıfı ıçın sevgılı sabahata .ugrayabılırsınız.Annemınkılerın ıcınde bol fıstık ve uzum vardı bolda baharat.Ben burda pek boyle yapamıyorum cunku sevgılı ogluşum ve esım oyle sevmıyorlar.Eh cogunluga uymak zorundayım kızım gelınce esıtlenıyoruzda .Hepınıze sevgılerımı gonderıyorum.Agız tadınız hıc bozulmasın dıleklerıyle......

Salı, Kasım 04, 2008

PORSELEN DEMLİK 29 VE PAKMAYALI POGACA

Arkadaşlar bu aralar bloğumu istediğim sıklıkta güncelleyemiyorum.Kardeşim oldukça sıkıntılı günler geçiriyor ve ben onun bu günlerinde yanında olabilmek için sadece ona vakit ayırabiliyorum. Bu sıkıntılarının ne olduğunu şimdilik ne yazık ki sizlerle paylaşamıyacağım ama belki ilerde o sizlerle paylaşır.Tek istediğim onun için dua etmeniz.Sizleri ihmal ettiğim için özür diliyorum inşallah sıkıntılarımız birazcık olsun hafiflerse bütün bunları telafi etmeye çalışacağım.Ne olur siz bizleri ihmal etmeyin.Yorumlarınızı okumak herşeye rağmen çok iyi bir moral oluyor ikimiz için de.

Neyse bu arada bizim evde çok sık yapılan ve de çok sevilen pratik bir tarifle bu haftaki porselen demlik etkinliğine katılmak istedim.Ev sahibemiz sevgili
karabiberinmutfağı.Kendisine kolaylıklar diliyor ve hemen tarifime geçmek istiyorum.



PAKMAYALI POĞAÇA

Malzemeler:


  • 2 bardak ılık su

  • 1 bardak su

  • 1 bardak zeytinyağı

  • 2 fincan tozşeker

  • biraz tuz

  • 50 gr yaş pakmaya

  • iç malzemesi olarak lor, kıyma, haşlanmış patates

Yapılışı:

İç malzemesi dışında bütün malzemeleri karıştırıp mayalı bir hamur yapın.
Biraz üstü kapalı olarak dinlendirin sonra elinizle açıp istediğiniz malzemeyi arasına koyup yağlanmış tepsiye dizin ve tepsi mayasına gelmesini bekleyin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.sıcak veya ılık servis yapın.Afiyetle yiyin.