Hamur için malzemeler
1kg un
tuz
su
İçinin malzemeleri
Nor peyniri(Turkıye için lor peyniride kullanılabilir)+kuru nane
250 gr hellim(üzeri için)
YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir.Hamurdanyumruk buyuklugunde parçalar alınıp, açabildiginiz kadar büyük iki yufka açılıır.Yufkaların birinin üzerine fındık büyüklüğünde içten belirli aralıklarla konur.Sonra üzerine diger yufkayı örtün..İçler ortada kalacak şekilde cay bardagı ıleparcaları kes.Bütün işlem bittikten sonra derin ve yaygın bir tencerede haşlayın.Haşlanınca servis tabagına alıp üzerine kuru nane ve rendelenmiş hellim serpip afiyetle yiyin...
8 yorum:
Özayım; ben piruhi diye biliyordum, yanlışmış demek..Ne lezzetlidir kimbilir..Ellerine sağlık canım benim..
ben sinopluyum bizim oralarda da sık yapılır:) çok güzel bir lezzet ellerinize sağlık...
oğğ enteresan, italyanlar da içine yumurta sarısı ekleyerek bişiler yapıyorlardı şimdi direk gelmedi aklıma:) Akdeniz kadınının elinde ne çıksa miss olur, ellerine sağlık:)
bunun Türkiyemizde de farklı isimlerle sunumları var:) ellerine sağlık.
eskişehirde kıyma koyulup kapatılıyor adına pilahor diyorlar beni annem de yapardı biz üçgen mantı diye adlandırırdık. kıbrıslıların( ananemler küçük yaşta Türkiyeye göçle gelenlerden)bir tarafım oralı hellimi kullanım alanları çok ilginç yendem yaprak sarmasına koyardı yalancı dolma diyorlardı:))
ellerine sağlık her şekilde güzel bir lezzet.
Elinize sağlık.Nefis bir tarif.
Canım değişik bir tarifmiş ellerine sağlık denemek lazım :)))
Sevgiler,
Evren
merhaba,ben anne tarafından abhazım(kafkasya'dan) ,bizde de buna benzer bir yemek vardır.adı "haluj"dur. içine yine peynir ya da haşlanmış patates ,ama nane yerine kişniş konarak yapılır..çok lezzetli olduğunu biliyorum ama uzun zamandır yapmamıştım..sayenizde en yakın zamanda yapıcam sanırım :) paylaşım için çok teşekkürler..sevgiler..
Merhaba, ben de Giresunluyum. Bizde de süzme peynirle yapılır. Büyük üçgenler şeklinde kapatıldığından biz de ''KULAK'' deriz bu yemeğe. Biz haşladıktan sonra biraz sulu bırakıp üzerine tereyağ kızdırırız.
Yorum Gönder