Pazartesi, Eylül 03, 2012

KOLAKAS

Bir Kıbrısa aıt yemekle karşınızdayım.Ne yazık ki burda bulmam pek mumkun degıl ama sagolsun annecıgım gelırken getırmış.Aslında bir kış yemegi daha çok ,ama gunumuzde kış yemegi ,yaz yemegı dıye bırsey kalmadı.Herseyı her zaman bulmak mumkun.Aslında her seyı zamanında yemek daha saglıklı olsada hepımız bunu her zaman uygulamıyoruz.Bu yemek aslında kerevizsız olmaz ama dedım ya ben kolakası o kadar çok severım kı kerevız falan almayı bekleyemedım.Tarıfe geciyorum..
MALZEMELER
1 kg kolakas.
1-2 patetes (kuçuk kuçuk dogranmış)1/2 kg et (arzuya gore tavukta kullanılabilir)
2domates
1-2   yemek kaşıgı  salça

Sicak su 
2-3 sap kereviz
1 Limon suyu

tuz,  sıvı yağ

YAPILIŞI

Kolokasin kabuklari soyulur Peceteyle iyice temizlenerek centikler atilarak kusbasi büyüklügünde parcalar koparilir. Suyla asla yikamayiniz kolokasa su degdigi anda yapiskan bir sivi salgilar  Bir tencereye yag dökülerek et parcalari kizartilarak tencereden tabaga alinir. Arkasina kolokaslar tencerede bir iki dk. kizartilir.Patatesleri eklenir ardindan domatesler, salcasi eklenerek 1-2 dk daha cevrilir. Icine sicak suyu, limonu ve kerevizi )en son da üzerini gecmeyecek sekilde sicak su eklenir.
. Pismesine yakin (kolakaslar yumusadigi zaman) icine tuzunu atin ve bir on dk.daha kaynatin.

9 yorum:

ksk60 dedi ki...

çok ilginc ve okadarda güzel ellerine sağlık arkadaşım lezzeti de mutlaka güzeldir yerelması diyecem ama pişirme tekniği farklı.

Unknown dedi ki...

hiç duymadım ama siz öyle bir methetmişsiniz ki inanın ben de merak ettim şimdi. elinize sağlık afiyet şeker olsun. mutlu haftalar dilerim

kış güneşi dedi ki...

hiç bilmediğim bir bitki ama kerviz tadında gibi sanki elinize sağlık

ihlamurcum dedi ki...

Mantar gibi bişeymi acaba, görüntü benziyor Özay'cım.Keşke bulsamda denesem.

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Tombul tarifler ne yazık kı burda bulunmuyor.Kıbrısa gıttıkçe getırıyorum..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Dılekcıgım mantar gıbı bırsey degıl canım patatesle akrabada tadı çok farklı.Ne yazık kı burda yok

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Kardelen Sezgin kereviz cok yakışıyor bu yemege ama tadı kerevız gıbıde degıl..

Unknown dedi ki...

Turkiye'de güney sahillerinde GÖLEVEZ diye biliniyor..

Unknown dedi ki...

Doğrudur ben mersinliyim. Bizim bozyazı anamurda gölevez bol miktarda yetiştiriyor. Fakat pek bilinmiyor.