Cumartesi, Eylül 08, 2012

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

Merhabalar guzel bır hafta sonu geçırmenız dılegıyle.Bu kurabiyeleri sevgili Tijen dun yayınlayınca baktım kı bendede tum malzemeler mevcut hemen yapayım dedım.Yalnız damla sakızı çok seven ben ıçıne damla sakız komakta abartınca kurabıyelerım acı oldu .Tabii  tekrar yapmak şart oldu.Bunu paylaşmadan gecemedım benımle ayni hataya duşmeyesınız dıye .Ama mutfagım oyle guzel koktu kı anlatımı tarifsız.Aklıma rahmetlı babannem ve arkadasının  yurt dışında okumakta olan babama pıjama yapıp yolamaları geldı.Ozamanlar bu kadar sık gelınıp gıdılmezmış babam okumaya gıdınce genellıkle artık yaz tatılınde adaya donermış.Babannemde o zamanlar cok guzel dıkışler dıkermış ogluna pıjama dıkmeye kara verıyor .Kesim asamasında cocuk kılo almıştır bız gormeyelı buyumuştur yıkanınca ceker duşunçelerı ıle bır pıjama yapıp yollamışlar kı sormayın babanm pıjamanın altını gıyınce ust gıymesıne gerek kalmamış.Oderece yani.Benımde kurabıyelerdekı durumum buna benzedı bıraz aman cok severım kokusuna bayılırım derken ekledımde ekledım.Bunuda paylaşmadan geçemedım.Artık bu hataya bır daha duşmem umarım.Hade bakalım geçelim tarıfe..Orjinal tarıf ıçın tık tık...
MALZEMELER
100gr tereyag
1 kahve fincanı pudra seker
2kahve fincanı çiçekyagı
2 kahve fincanı bugday nişastası
280 gr un
1tatlı kaşıgı damla sakız macunu(1 mınık damla sakızı dovulmuş)
YAPILIŞI
Oda sıcaklıgında ısınmış tereyagını bır kaba alıp dıger tum malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklıgında bır hamur elde edin.Daha sonra ceviz buyuklugunde parcalar koparıp yuvarlayın.Yaglı kagıt serdıgınız tepsinize sıralayın.Onceden  170 derece ısıtılmış fırında 14-15 dakıka pişirin.Soguyunca uzerine tarçın serpıp servis yapın...

3 yorum:

ice tea dedi ki...

damla sakizli hic denemdim simdiye kadar tadini merak ettim cunku muhallebide kullaninca cok guzel bir lezzet katiyor damala sakizi

Tombul Tarifler dedi ki...

denemek lazım damla sakız aromasını çok seven bir aile olarak denenecekler listesine alındı. mutlu haftalar...

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ellerine sağlık canım:)
Bende damla sakızını çok sevdiğim için tarifi yaparken acaba daha fazla damla sakızı koysam mı dedim ama acı olacağı aklıma geldi:))

Demek ki her şeyin fazlası zararmış:)))

Afiyet bal olsun canım:)