Perşembe, Şubat 23, 2012

PILAVUNA

Merhabalar yine bir Kıbrıs tarifiyle karsınızdayım.Herkese guzel bır hafta sonu diliyorum..

MALZEMELER
1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su
Ici icin: ( bir gece önceden hazirlanir dolaba girmez )
2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafıyla):
1/2 bardaktan az irmik
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4 yumurta
1 avuc kuru üzüm
1 avuc kuru nane ( isteginize bagli bence süper oluyor )
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.

UZERI ICIN
1 yumurta ( cirpilmis )
susam
çorekotu

YAPILISI
Un maya yumurta,tereyagi ve su klasik kulak memesi kivaminda yogrulur ve dinlenmeye birakilir.Mayalandiktan sonra ince bezeler acilir ve avuc icinden buyuk olacak kadar kare seklinde kesilir veya benim gibi pogaca bıcımındede yapılabilir.Icine ic malzemesi konur ve kenarlari kapatilir. Üzerine yumurtasi sürülürdükten sonra susami ve cörekotu serpistirilip önceden isitilmis 180°C deki firinda üzeri kizarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.Afiyetle yenilir....

Pazar, Şubat 19, 2012

AGLAYAN KEK

B ugun buralarda bol guneşli bir hava vardı. Soguk olmasına soguktu ama bıraz hareket hiç fena olmaz deyip bahceyi soyle bır elden gecıreyım dedım malum bu yagmurlu havalardan bahçe falan gormedi gozum.Bahçelerde biraz yorulduktan sonra bu kek cayın yanına pek gıder dedım.Adıda pek ilginçmiş canım aglayan kek aman kekte aglamasın bizlerde deyip tarifimize geçelim.
Bu kekimi çay kahve bahane etkinligi için sevgili Tombul tariflere gonderiyorum..
MALZEMELER
4 yumurta
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 1/'2 yemek kaşıgı kakao
2 yemek kaşıgı süt
1 paket kabartma tozu
üzerine dokmek için 1 cay fıncanı süt
KREMASI
1cay fıncanı süt
1 paket krem şanti

SOS
1çay fincanı süt
1 yemek kaşıgı un
1 çay fincanı su
1 yemek kaşıgı kakao
üzeri için hindistan cevizi ve fındık kırıgı

YAPILIŞI
Yumurta ve şeker iyice cırpılır.Süt ve kakao eklenipcırpılmaya devam edilir.Elekten birlikte gecırdıgımız un ve kabartma tozu eklenir.Önceden yagladıgımız kek kalıbına karışım dokulur .175 dereceli fırında yarım saat pişirilir.Kek pişince uzerıne süt dokulur.Kek soguyunca uzerıne krem şanti dokulur.En sonda hazırladıgımız sosu dokup soguyunca uzerini hindistan cevizi ve fındık kırıgıyla susler servis yaparız.(Sos tum malzemeler karıştırılıp pişirilir.Muhallebi kıvamında olacak)

Cumartesi, Şubat 18, 2012

SULTAN TATLISI

Dr oetker'in bu tatlısını denemeyen var mı .Hem bereketli oluyor hemde lezzetli.Ben kızımın istegi üzerine yarısını şerbetledim yarısınıda şerbetsiz bıraktım.Her iki Lezzette oldukça tatmin ediciydi.Kutunun içindekiler dısında cok az bır malzeme ekleyip fırına verıyorsunuz.Zaten hersey kutunun uzerinde.Ben hamuru yogururken bırazcık sıvı yag ekledım.Ozaman bıraz daha rahat yogruldu.Bunuda belirteyim istedim.
Cok tatlı bir hafta sonu gecırmenisi diliyorum.

Perşembe, Şubat 09, 2012

GOLIFA

Guzel bir yarı yıl tatilinden sonra okullarımız yeniden açıldı .Tum ogrencilerimize başarılı bir ıkınci donem diliyorum.Bugun verecegim tarif Kıbrısta eskiden yılbaşı sofralarını vazgeçilmesiydi golifa, hem cok hafif bır tat hemde lezzetli.Hazır kızımda burdayken golifa yapmamak olmazdı.Cokta hafif bır tat.Içıne ne seker gırıyor nede kalorili baska sey .Lezzeti veren içindeki kuru meyveler.

  • 1/2 kilo haslanmis bugday
  • 250 gr. kadar suda bekletilip kabuklari soyulmus badem
  • 3-4 adet nar
  • 250 gr. kadar kuru üzüm
  • 1 fincan agartilmis susam
  • susam

Yapılışı :

Bugday haşlanıp suzulur.Tüm bu malzemeler bugdayla karıştırılır ve afiyetle yenir. Istege göre icine daha fazla nar veya badem konur.Kuru kayısıda arzunuza gore koyabilirsiniz.İşte bu kadar basit bir o kadarda guzel bir lezzet.