MALZEMELER
1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su
Ici icin: ( bir gece öncedenhazirlanir dolaba girmez )
2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafıyla):
1/2 bardaktan az irmik
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4 yumurta
1 avuc kuru üzüm
1 avuckuru nane ( isteginize bagli bence süper oluyor )
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.
1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su
Ici icin: ( bir gece önceden
2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafıyla):
1/2 bardaktan az irmik
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4 yumurta
1 avuc kuru üzüm
1 avuc
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.
UZERI ICIN
1 yumurta ( cirpilmis )
susam
çorekotu
YAPILISI
Un maya yumurta,tereyagi ve su