Salı, Haziran 19, 2012

SUSAMLI KEK

Okullarımız tatılde butun senenın yorgunlugunu hep bırlıkte atmaya çalışacagız.Çocukların evde olması dolayısıyla  mutfak bızde hiç kapanmıyor.Bu kek    cok pratık hemde cok lezız oluyor.Çay demlenene kadar kekımız hazır.Tarıfımıze geçelım.
MALZEMELER
2bardak şeker
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 bardak yogurt
yarım bardak  sıvıyag
2 buçuk bardak un
arzu edılırse uzerine susam
YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri iyice cırpalım. Daha sonra diger malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim.210  derecelik fırında pişirelim.Ilk 20 dk fırınımızın kapagını acmassak kabarması acısından cok guzel sonuç alabılırız..

Cumartesi, Haziran 09, 2012

ANANASLI PASTA

Yaz artık ıyıce kendini gostermeye başladı.Gerçi bu sene bıraz nazlandı ama olsun.Yaz gunlerini çok seviyorum belkıde bir su kuşu oldugumdan.Yaz kısa kış çok uzun geliyor nedense.Çoçuklarımız karnelerinide aldılar.Hayırlı ve ugurlu olsun.Hepsine çok guzel bir yaz tatili diliyorum.Bugun bu pastayı paylaşmak istiyorum sizlerle benim oglum gibi meyveli pastalardan hoşlanıyorsanız işte tam sizlere gore bir tarif derim.
KEK İÇİN MALZEMELER
3 yumurta
1.5 bardak şeker
2 bardak un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KEKIN YAPILIŞI
Yumurta ve şeker cok ıyı cırpıldıktan sonra diger malzemeler eklenir   pasta kalıbına dokup fırına verilir. 150-160 derecelik ısıda pişirilir.
KREMA
2 su bardagı süt
2 paket krem şanti(1 paket muhallebiye karıştırılır ,1 pakette ustu için)
1 fincan un
yarım bardak şeker
I konserve ananas
1 paket beyaz çikolata
Muhallebımız ı yaptıktan sonra kekımızın ortasına surulur.Ananaslar ıçıne konur kapatılıp kalan muhallebıyı kekımızin her tarafına surulur .Onun ustune krem şantı dokulur.Daha sonra kabak soyucu aletıyle   çikolata kesılır ve kekımızın ustu bunlarla kaplanır .En ustede fındık kırıntılarıyla zengınlestırebilirsiniz.Sonra buzdolabında bır kaç saat beklettikten sonra servis yapılır..

Pazar, Haziran 03, 2012

MUHALLEBILI KADAYIF

Bugun yagmurun sesıyle pazara merhaba dedık.Yataktan bir yerlerde su mu acık kaldı telaşıyla uyandım .Oyle hızlı yagıyordu ki sanki arkası kesilmeycekmış gıbı ama sonra pırıl pırıl guneş yuzunu gosterıverdı.Yagmurlar ara ara devam etsede artık yaz yuzunu ve sıcaklıgını gostermeye başladı.Yagmurlardan artık şıkayet etmeye baslayan bizler yakında sıcaklardan şıkayete başlarız degil mi?Nedense hep olmayana bir ozlem.Bır  kaç gunum o kadar yogun geçti ki bugunumu evde keyıf yapmaya ayırdım.Bu muhallebılı kadayıfı o kadar begenmeme ragmen hiç yapmak kısmet olmamıştı .Yalnız ılk yapışım bıraz husranada ugrasa sonradan bunu telafi ettım.Husranım soyle kadayıfları yagda hafif pişirmeden yapmaya kalkmıştım.Geçelim mi tarife
MALZEMELER
300gr tel kadayıf
6 yemek kaşıgı toz şeker
5 yemek kaşıgı tereyag
1.5 su bardagıdogranmış ceviz
MUHALLEBİ MALZEMELERI
1 kilo süt
4 yemek kaşıgı un
2 yemek kaşıgı mısır nişastası
2 turk kahvesi fincanı toz şeker
 1yumurta
1paket vanılya
YAPILIŞI
Kadayıfı1-2 saat onceden dondurucuya koy.Dondurucudan cıkarıp kolayca kırıp tencereye al.Içine yag şeker ilave ederek devamlı kariştırarak pişir.Pembeleşince içine cevizi koyup ateşten al.
Muhallebi malzemelerini ayrı bir tencerede pişir.Kadayıfın yarısını borcamın altına yay sonra muhallebiyi dok.Kalan kadayıfıda uzerine dok .Muhallebi soguyunca buzdolabına koy.Daha sonrada afiyetle ye...