Perşembe, Şubat 14, 2013

MILFOYLU BEŞAMEL SOSLU TAVUK

TUM SEVENLERIN SEVILENLERİN GUNU KUTLU OLSUN.SEVGISIZ KALMAYIN....

MALZEMELER
6 adet milfoy
3 adet tavuk gogsu
Beşamel sos için
1 bardak sut
1 corba kaşıgı tereyag
4 kaşık un
Ustu için
1 bardak rendelenmiş kaşar
YAPILIŞI
Milfoylerimizi tezgahımızın uzerınde yanyana dızerız ve oklava yardımıyla tepsımızın boyutuna gore buyuturuz.Diktortgen tepsinin ıçine yerleştirilir.Onceden ısıtılmış fırına konur .Hafif pembeleşene kadar fırında bırakılır.Onemli bir nor mılfoyleri fırına vermeden once hepsine çatal batırılır.O pişerken tencereye once yag konup eritilir ve un eklenir ve hafif kavrulduktan sonra yavaş yavaş süt eklenir. Agız tadınıza gorede bıraz tuz ekleyin.Muhallabi kıvamına gelince ocaktan alınır.Tepsimizi fırından alıp haşladıgımız tavuk goguslerini mınık mınık parcalar halınde her tarafı kaplaycak şekilde dagıtılır uzerine beşamel sos onun uzerinede kasar serpilir.Hersey pişik oldugundan kaşarlar erıyene kadar fırında tutmak yeterlidir.Fırın derecesi 180 derece turbo ayarda..

1 yorum:

kardelen sezgin dedi ki...

pratik ve sıcak yenen bir tarif eline sağlık canım