Perşembe, Şubat 19, 2015

MERCİMEKLİ EKMEK AŞI

 

Merhabalar arkadaşlar biraz buraları ihmal ettiğim doğrudur .Ama hayat o kadar hızlı akıyor ki, zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Bugunku tarifim Sahrap Soysaldan .Mercimek bizim evde cok sevildiği için bu tarifi görünce denemeye karar verdim. Ayrıca bayat ekmekler içinde bir alternatif.
MALZEMELER
1su bardağı  yeşil mercimek
4 adet kuru soğan çok büyük olmasın
 4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz
4 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
YAPILIŞI
Geniş bir tabağa bayat ekmek dilimlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp iyice tabağa yayın. Mercimekler iyice haşlayın . Bir tavada vok tava daha uygun. Yemeklik kestiğiniz soğanları kavurun. Daha sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu iyice süzdüğünüz mercimeği de ekledikten sonra kaynamış suyu da ekleyip o suyu çekene kadar iyice pişirin. Üzerine yumurtaları kırın. Onlar da pişince sıcak sıcak ekmeklerin üzerine koyup sıcak sıcak yiyin.
Afiyetler olsun :)

32 yorum:

aysegul aygun dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok değişik bir tarifmiş.. Ellerinize sağlık..

akasyakokusu dedi ki...

Bayat ekmekli hemde..Sevdim bu tarifi Özay'cım..Ellerine sağlık sevgiler.

Beyhan Kadayıfçı dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmenin lezzetli yolu ;) Eline sağlık olsun. Sevgilerle...

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerinze sağlık,bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif olmuş.

sofrada bulus dedi ki...

Değişik bir tarif elinize sağlık güzel gözüküyor..

Kendi Mutfağında Şef dedi ki...

Ellerinize sağlık.Bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılan bütün tarifler benim için çok değerli.Sevgiler.

OZAY dedi ki...

Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar .Bayat ekmekler için güzel bir alternatif hemde lezzetli.Yeşil mercimek sevenler yapmalı derim.Sevgiler hepinize

birgül erdogan dedi ki...

Şahane ben mercimek bakliyat bayılırım.
Ellerinize sağlık süper bence.

Gulsah Meral dedi ki...

Tarif çok pratik ya. Tam yapmalık aslında. :)

çatlakkafe dedi ki...

çok değişik bir tarif,ellerinize sağlık

Mutfak felsefem Hatice Yüksel dedi ki...

Çok deşişik bir tarifmiş.. teşekkür ederiz.. elinize sağlık..

Guzellik Hikayesi dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok iyi bir fikirmiş. Ellerinize sağlık.

Emel YILMAZ AKAN dedi ki...

Bayat ekmekleri değerlendirmek adına lezzetli bir tarif ama yumurtanın mercimekle bütünleşmesi nasıl bir tad ortaya çıkartır bilemedim.
Sız denediğim ize göre güzel olmuş ki bizlerle paylaşmışsınız.Ellerinize sağlık.
Sevgilerimi bıraktım.

OZAY dedi ki...

Evet değişik bir tarif .Bizde sevildi .Nanenin aroması cok değişik bir lezzet verdi.Emel hanımcığım az bir miktar deneyin derım.Sevgiler herkese.

funda öztkn dedi ki...

bayat ekmekleri bir kaç şekilde değerlendiriyorum mercimeği çok seven biri olarak yazdım ilk fırsatta yapacağım elinize sağlık

GÜL'ÜN MUTFAĞI Dogada dedi ki...

Tam kış gününe uygun besleyici,vitamin deposu ekmeklerde değerlenmiş nefis seveceğimiz bir lezzet,ellerinize sağlık

Canan Zerkinli dedi ki...

Değişik bir tarif değerlendirmek lazım.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

amofti dedi ki...

misafirlerimin servis tabağını boşalttıkları bereketli lezzetli bir uygulamadır ben biraz farklı yapıyorum. Yeşil mercimek yemeğini kıymalı pişiriyorum bayat ekmek yada lavaşın üzerine kaynarken döküyorum. Ilıklaşınca sarımsaklı yoğurt, salça sos ve maydonozla servis ediyorum tavsiye ederim sevgiler

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Bencede değişik ve güzel.Yapılabilinir.hatta afiyetle yenilebilinir.Ellerine sağlık .

OZAY dedi ki...

Evet arkadaşlar denemenızi tavsiye ederim.AMOFTİ sizinki gibi de deneycegim.Herkese cok sevgiler..

Seda Yılmaz dedi ki...

çok değişik bir tarif mişş ellerinize sağlık...

nursevincelezzetler dedi ki...

Yeşil mercimek kıyma kadar değerli olduğun agöre neden köfte olarak tüketmeyelim değilmi? Ellerinize sağlık.. teşekkürler.

Evren Martı Demir dedi ki...

Özay'cığım çok sevdim ben bu tarifi, özellikle dönüşüm yemekleri çok seviyorum... Ellerine sağlık...

Billur dedi ki...

yeşil mercimeği çok severim,bu tarifi deneyeceğim..teşekkürler..
sevgiler..

OZAY dedi ki...

Evrencıgım bende cok seviyorum canım bu tur tarıflerı.Billur Hanım mutlaka deneyın derım

ozguluntarifleri dedi ki...

Ozayim uzun zaman oldu blog ziyaretleri yapmayali ama ozlemisim:) Nede guzel gorunuyor canim ellerine saglik. Kucak dolusu sevgilerimi biraktim.

Tuğba Nohutlu dedi ki...

Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

Yağmur Serhat dedi ki...

Ellerinize sağlık çok
lezzetli görünüyor :)
Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

kolay yemek tarifleri dedi ki...

çok güzel bir tarif, bayat ekmekler çöpe gitmesin değerlensin.. sevgiler

Filiz Catalkaya Orhan dedi ki...

Bayat ekmekleri degerlendirmek Adina guzel bir tariff olmus ellerine saglik

OZAY dedi ki...

Filiz Hanım naneni aroması çok hoş bır lezzet kattı ayrıca .Bayat ekmekleri değerlendirme acısındanda cok güzel.Ekmek atmayı hiç sevmem.

kolay yemek tarifleri dedi ki...

canım ne hoş ne güzel lezzet ellerine sağlık sevgiler