Cumartesi, Haziran 21, 2014

İşte Stres Altında Bile Pozitif Kalabilirsiniz

Çalışma hayatının her gün biraz daha stresli hale geldiği doğru. Stresin iş başarısını engelleyen en önemli nedenlerden biri olduğu da iyi biliniyor. İş hayatında stres bir ölçüye kadar faydalı bulunuyor fakat o ölçüden fazlası da iş ilişkilerini bozuyor, dikkati dağıtıyor, verimi azaltıyor, başarısızlığa sebep oluyor. Tüm bu olumsuzluklar üst üste gelince ister istemez sosyal hayatımız da etkileniyor.
Bu  nedenle iş yeri kaynaklı stresi azaltmanın bazı yolları var. Benim de çok kullandığım ve etkili yollardan biri olduğuna inandığım yöntem ise; strese girdiğim anlarda ufak molalarlar birlikte derin derin nefes alıp vermek. Bu işlemi arka arkaya 5-6 kez tekrarladığımda fark edilir bir rahatlama hissediyorum.
Geçtiğimiz günlerde yine stresli bir anda bu yöntemle rahatlamaya çalışırken çalışma arkadaşımın masasında granini meyve suyu şisesinin üzerine iliştirilen şöyle bir mesaj gözüme çarptı; “Sen olduğun gibi mükemmelsin.” Bir anda pozitif düşünmenin çok işe yaradığını fark ettim. Sonra kendi kendime dedim ki; nefes egzersizleriyle birlikte kendimizi bu şekilde motive edebilir, içimizdeki potansiyeli dışarıya çıkarabiliriz.
Benim kartımı sizlerle paylaşıyorum.
Kendi pozitif mesajınız için granini facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
https://www.facebook.com/graniniTurkiye
Bir boomads advertorial içeriğidir.

Çarşamba, Haziran 18, 2014

SEBZELİ PİLAV

 

Bizde pilavın her çeşidi sevilir .Yalnız oğlum sade pilavı tercih eder .Ama böyle bir sunumdaki pilavada hayır diyemedi.Ben pilavı yaparken genellikle pirincimi önceden ıslatmayı tercih ederim .Ilık suda bir müddet bekletip oyle pişiririm .Çok acil durumlarda da  eğer suda bekletmediysem o bulanık suyu gidene kadar iyice yıkarım .Suda bekletmişsem bire bir korum yani bir bardak pirince bir bardak su.Gelelim bu leziz pilavımızın tarifine.

MALZEMELER
İki tavuk göğsü
2 sivri yeşil biber
2 kırmızı biber
2 adet domates
1 adet soğan
toz karabiber,pul biber,tuz(kendi agız tadınıza gore  ben ı çay kasıgı silkme atıyorum)

Pilav için
1bardak pirinç
1 bardak su(suda bekletilmiş pirinç için)
ı corba kaşığı tereyag

Yapılışı
Tavuk gogsu, biberler julyen doğranır. Soganlarımızı yuvarlak yuvarlak doğrayalım. Domateslerimizi de ınce ve yuvarlak doğrayalım. Tavamıza az miktarda sıvı yağımızı koyalım. Once soğanlarımız olmak üzere malzemelerimizi pişirmeye başlayalım en son domateslerimizi koyup baharatlarımızı ekleyelim .Ara ara karıştırarak pişirelim. Diger taraftan tenceremize yağımızı koyalım eriyince ıslattığımız pirincimizi ekliyelim. İyice bir karıştırdıktan sonra suyumuzu ekleyelim once hararetli sonra kısık ateşte pilavımızın pişmesini bekleyelim. Pilavımız piştikten sonra demlemlenmesini bekleyip servis yapalım. Yuvarlak kasenin altına tavuklu karışımımızı koyup ustune pilavımızı ekleyip servıs tabağına onu öyle ters yüz yapalım .Sonrada afiyetle yiyelim.

Cuma, Haziran 13, 2014

AÇELYA AKKOYUN İLE PRİL İZMİR BLOGGER ETKİNLİGİ


Prilin Açelya Akkoyunlu ile birlikte gerçekleştirdiği etkinlik için Alsancak Midpointteydik.Oncelikle bizleri davet eden Müge Akay ile Unzile  Kaçmaz Hanıma ve med partners'e çok Teşekkur ederiz.
Hep Istanbul'da gerçeklesen bu tur etkınlıklere  bizler uzaktan bakıyorduk .Pril Turkiye'nin birçok illerini de unutmadığı için ayrıca teşekkürler...
Açelya Hanımla  sıcacık  sohbet eşliğinde geçen etkinliğimiz Midpointin değişik lezzetleriyle de taçlandı. Açelya Hanım hepimizle tek tek sohbet etti ayrıca bizlere kek tarifi vermeyi de ihmal etmedi. Sanki yıllardır tanışıyor muşuz gibi sıcacıktı .Yemegimizin sonunda hepimizle tek tek resimler çekildi.
Pril  zaten bizlerin yıllardır evimizden eksik etmediğimiz bir üründü .Hani bazı malzemeler vardır ya isimleri yer etmiştir zihinlerimize bulaşık deterjanını ver demezsin de prili ver dersin .Aynen işte böyle bizde de bulaşık deterjanının adı prildir. Midpointteki etkinlikten sonra Şirinyer  pazarına gidilip ordada halkla buluşuldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prile çok teşekkürler bu hediyeleri için ..
 
 
 
Prilin bulaşık yıkama yarışması oldukça renkli geçti.
Istanbul'da yapılan yarışmada en hamarat İzmir'den arkadaşımız Fatma Damyan oldu.
Teşekkurler pril...
Bu konuyla ilgili Basın bültenini okumak isterseniz:
İzmirli blogger’lar, Pril’in marka yüzü Açelya Akkoyun’la buluştu. 

İzmir’in en ünlü ve en çok takip edilen blogger’ları, bulaşık denilince aklımıza gelen ilk marka olan Pril ve onun sevilen marka yüzü Açelya Akkoyun’la bir araya geldi. İzmir’imizin tanınan mekanlarından Alsancak’taki Midpoint’te gerçekleşen etkinlikte, Açelya Akkoyun ile sohbet eden tüm blogger’lar keyifli vakit geçirdi.

Türkiye’nin en hamarat hanımını seçmek üzere farklı şehirlerde hanımlarla buluşan Pril, bu kez İzmir’deydi. Bulaşıkta değişmeyen tercihimiz Pril, İzmirli blogger’ları da unutmadı. İzmirli blogger’lar, 4 Haziran 2014 Çarşamba günü gerçekleşen yemekte Pril’in marka yüzü Açelya Akkoyun ile buluşma fırsatı yakaladı. İzmir’imizin en ünlü lezzet duraklarından Midpoint’te gerçekleşen etkinlikle blogger’lar Açelya Akkoyun ile sohbet ederek onu daha yakından tanıdı. Açelya Akkoyun; samimi yaklaşımı, sıcak ve keyifli sohbeti ile yemeğe katılan tüm blogger’ları etkilemeyi başardı. Yemeğin ardından yine Açelya Akkoyun ile birlikte Pril’in “Türkiye’nin En Hamarat Hanımı” İzmir seçmelerini yaptığı aracını ziyaret etmek üzere Şirinyer Pazarı’na geçildi. Blogger’lar burada da İstanbul’daki büyük finalde yarışmak üzere en çok bulaşığı, en kısa sürede yıkamak için yarışan hanımların mücadelesine tanık oldu. Yarışmada rekabet, heyecan ve bol eğlence vardı. Gün boyu devam eden etkinlik, İzmir’in en hamarat hanımının seçilmesi ile son buldu.

Pril’in yeni formülü çok güçlü…

Pril’in yağ lekelerine ve kurumuş kirlere karşı etkili ve mükemmel temizlik yaratan yeni formülü, bulaşıkta bir dönüm noktası yaratıyor. Benzersiz enzim teknolojisi yağları çözüyor, kurumuş kirleri söküp atıyor. Pril ile bulaşıklar ışıl ışıl parlıyor. Pril, Türkiye’de ilk ve tek enzim teknolojisi ile diğer deterjanların çıkaramadığı lekelerle kolayca başa çıkıyor. Pril’in yeni formülündeki aktif maddeler ve özel enzimlerin verdiği yoğun temizleme gücü inatçı lekeleri, yanmış yemek ve kurumuş nişasta kalıntılarını söküp atıyor. Aktif maddeler, lekeli yüzeye yapışıyor ve temas sağladığı kirleri söküyor. Enzimler ise kurumuş nişastalı yüzeylere yapışarak kalıntıları çözüyor ve kolayca çıkmalarını sağlıyor. Böylece Pril ile elde bulaşık yıkarken mükemmel temizlik için ovalamaya ve fazla güç harcamaya da gerek kalmıyor.


Henkel dünya çapında Çamaşır ve Ev Bakımı, Beauty Care ve Yapıştırıcı Teknolojileri olmak üzere üç iş biriminde lider markalar ve teknolojilerle faaliyet göstermektedir. 1876 yılında kurulan Henkel, Persil, Schwarzkopf ve Loctite gibi tanınmış markaları ile faaliyet göstermekte ve hem tüketici ürünleri hem de endüstriyel alanda, global olarak pek çok pazar liderliği bulunmaktadır. Tüm dünyada yaklaşık 47.000 çalışanı bulunan Henkel, 2013 mali yılında 16 milyar 400 milyon Euro’luk satış ve 2,5 milyar Euro’luk faaliyet karı gerçekleştirmiştir. Henkel imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır.

Hande Ardane
Tel: +90 216 579 40 00 - 4276
Faks: +90 216 579 40 92       

Türk Henkel A.Ş.


Müge AKAY                                                    
Müşteri Direktörü  
     Med Partners Halkla İlişkiler                             
Tel: (0216) 577 41 41                                       
mt@medpartnersreklam.com                              

HAVUÇLU İRMİK TATLISI


Hafta sonuna gelmişiz bile. Hakikatten zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorum. Guzel bir hafta sonu geçirmemiz dileğiyle ağzımızın tatlanması için bu güzel tarifi vermek istedim. Tijencigim bunu balkabakla yapmıştı bende havuçlusunu yaptım .Zaten havuçluda olur diye önermişti. Yıllardır irmik tatlısını yaparız. Bizim evde ozellıkle cok yapılırdı.Annem iki renklı yapardı ama böyle hiç denememiştik. Zaten annem hemen denedi arkasından da ben. Okul yıllarında tatlı krizim tuttuğunda hemen cezvede bile yapıp yerdim irmik tatlısını.Lafı çok uzatmadan geçelim mi tarife.
Orijinal tarif için tık tık...
MALZEMELER


5bardak süt


12 yemek kaşığı irmik


2 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
80 gr bitter çikolata
1 kg havuç
1 çay bardağı su
1.5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu nişasta
 
ÜZERİ
1 çay bardağı file antep fıstığı
 
YAPILIŞI
Tüm malzemeleri tencereye koyup koyulaşana kadar pişirin. Kakao tereyağ ve çikolata hariç. Ocaktan alacağınıza yakıntereyağını ilave edin ve karıştırın. Karışımı ikiye ayırıp yarısına bitter çikolata ve kakao ekleyin ve karıştırın. Cam bir kaba kakaolu karışımı döküp yayın. Üzerine sade irmik tatlısını döküp yayın.  Havuçu rendeleyip, haşlayıp iyice ezin. . Üzerine şekeri ve sulandırdığınız nişastayı ilave  ocakta karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp tatlının üzerine dökün ve yayın. Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin. Soguk soğuk servis edin. Afiyetler olsun...

Çarşamba, Haziran 04, 2014

Bu Hurriyet Çok Sosyal

Hurriyet.com.tr'nin yeni uygulaması olan "Hürriyet Sosyal’i" ilk duyduğumda bir an önce kullanmak için hevesliydim. Üyelik gerektirdiğini gördüğümde ise, önce biraz üşenir gibi oldum açıkçası... Sonra düşündüm ki, "Hürriyet , sosyal tabanlı bir haber sitesine dönüşüyorsa, bu yeniliklerden geri kalmamak gerek... Dünyada ilk defa, böyle güçlü bir haber sitesi, sosyal bir platform olma yolunda ilerliyorsa madem, ben de oradaki yerimi, bir an önce almalıyım!:)
Bilgisayarın başına geçtim ve şuradaki kısa tanıtım filmini izledim önce. Baktım ki, sosyal.hurriyet.com.tr linkinden bilgilerimi hemen girerek ya da istersem Facebook, Twitter veya Instagram gibi mevcut sosyal medya hesaplarımı kullanarak kolayca üye olabiliyormuşum, bir kaç satırlık bilgiyi doldurur, doldurmaz, üyelik için kullandığım e-mail hesabıma bir aktivasyon maili geldi, tıkladım ve üye olmuş oldum. Artık kendime ait ve ilgi alanlarıma özgü, kendi hurriyet.com.tr'mi oluşturmaya hazırdım işte.
İlk olarak, "Bize ilgi alanlarını söyle, biz sana özel haber, video ve içerikleri sunalım" denildi. Hızlıca bir göz gezdirdikten sonra, onlarca seçenek arasından, Yeme-İçme, Müzik, Moda, Spor, Fotoğraf, Sinema, Seyahat, Hava Durumu, Futbol ve Mekanlar kategorilerini işaretledim şimdilik... Ne de olsa istediğim zaman girip, tekrar değiştirebilirim. Keyif benim değil mi? :)

Sonra diğer kullanıcıları da eklemek istersem, "Kişi Takip Et" diye bir öneride bulunuldu. "Kullanıcı Sözleşmesi"ni de onaylamamla "bana özel haber akışı" sunan Hürriyet'in bu yepyeni dünyasına ilk adımımı atmıştım işte.
Artık sadece haber okuyup geçmek değil, arzu edersem her gün severek saatler harcadığım ve çok aşina olduğum sosyal medya araçlarındaki gibi rahatça kullanarak, oradaki "Like/Beğen" gibi, burada da "Öne Çıkar" tuşuyla beğendiğim ve ilgi gösterdiğim şeyleri gösterebileceğim yeni ve keyifli bir deneyimin içinde buldum kendimi. Yıllardır sosyal ağlarda kullandığım bu özelliklere, artık hurriyet.com.tr gibi bir haber sitesinde sahip olmak; haber okumayı, okuduklarımı paylaşmayı ve istersem de üzerine kendi fikrimi söylemeyi öyle kolaylaştırdı ki, kullanırken hiç yabancılık hissetmedim desem, yeridir.
Daha da güzeli ise, eğer istersem Anasayfa, Gündem, Kelebek, Spor, Ekonomi gibi tüm bölümleri, hala görebiliyor olmam... Tüm bunlara ilaveten, özel ilgi alanlarımı belirlediğim için artık, sırf anasayfada olmadığı için gözden kaçırmak durumunda kaldığım, ama aslında merak ettiğim tüm kaliteli içerikler, "Bana Özel" kısmıyla, kendiliğinden bana geliyor ve işte bu, gerçekten harika bir haber.
Dahası bildirimlere baktığımda gördüm ki, daha girer girmez takipçilerim de oluşmaya başlamış bir anda. "O da nedir*" diye merak edenleriniz için anlatayım. Bu yeni deneyim sayesinde, artık okuyucular, hem Hürriyet yazarları, hem de diğer okuyucularla interaktif ilişki kurabilecekleri, tartışma yaratabilecekleri bir platforma sahip olabiliyor. Yazarların sadece köşe yazıları değil; kişisel postları da okuyucu ile buluşuyor. En sevdiğiniz yazarların, gün içinde neler hakkında paylaşımlarda bulunduğunu da, kolayca takip edebiliyorsunuz. Anlayacağınız bu Hürriyet gerçekten çok sosyal olmuş:)
İçerik: http://usengecsef.blogspot.com/
Bir boomads advertorial içeriğidir.