Pazartesi, Aralık 22, 2014

Bir lezzet sürprizi: Pakmaya ile Çilekli Pudingli Yılbaşı Pastası

Yılbaşı için şöyle yeni, değişik bir pasta hazırlayayım derken Pakmaya'nın çilekli pudingli pasta tarifine rastladım. Bir deneyeyim bakalım sonuç nasıl olacak diye heyecanla yapmaya giriştim. Gerekli malzemelerin arasında Pakmaya Pudra Şekeri, Mısır Nişastası, Kakao, Şekerli Vanilin vardı. Tabii ki Pakmaya Çilekli Puding'i de unutmayalım. Neyse, tezgahımın başında keyifli dakikaların ardından kat kat pastayı oluşturdum. Görüntü şahaneydi! Bakalım tadı nasıl diyerek okuldan dönen yeğenime tattırdım. Bayıldı... Gerçekten sadece özgün değil, çok da lezzetli. Yılbaşı gecesi aile yemeğimiz için hazırlayacağım pastayı ben buldum! Size de içtenlikle öneririm...

Pakmaya ile Çilekli Pudingli Yılbaşı Pastası ve daha pek çok özel tarif için mutfaginyildizi.com ve Mutfağın Yıldızı Facebook sayfasını takip etmenizi mutlaka öneririm.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Perşembe, Aralık 18, 2014

GÜVEÇTE TÜRLÜ

Bol yağmurlu günlerden merhaba.Beni takip edenler bilirler .Ben bir kedi hastasıyım .Daha doğrusu tum hayvanları severim.Evimde de dünyalar yakışıklısı Dumanım var.O geçen gün rahatsızlanınca feleğimi şaşırdım.Tamamen stres topum o benım.Neyseki hemen veterinerimize koşup önlemlerimizi aldık .Şimdi daha iyice.Ignelerimiz bitti ilaç tedavimiz sürüyo.Yemek yazmaya geldim ama sizlerle bunu da paylaşmadan geçemedim.Geçelim yemeğimize.Guveçte yapılan tüm yemekler daha mı sağlıklı oluyor ne dersiniz.Yemegimiz güveçte türlü.
MALZEMELER
(5 KİŞİLİK)
3adet patlıcan
2 adet patates
3 adet tatlı biber
2 adet soğan
4-5 adet domates
tuz
1 kaşık şalca
4-5 kaşık zeytin yagı
kuşbaşı et(yarım kilo)

YAPILIŞI
patlıcan patates ve biberlerimizi orta boyda keselım. Guvecimizin altına soğanlarımızı doğrayıp yerleştırelım üzerine patates patlıcan ve bıberlerımızı sıralayalım . Aralarada haşlanmış kuşbaşı kesılmış etimizi yerleştirelim. En uste ıyıce doğranmış domateslerimizle ıyıce kapatalım .Arayada salçamızı koyalım.En son tuzumuzu ve yağımızı ekleyip ocağımızın altını yakalım. Domatesin suyuyla yemegimizi pişirelim. Daha sonra fırına verelim 15- 20 dakıkada fırında pişirip servisimizi yapalım. Ben hiç su eklemeden yapıyorum. Domatelerin saldığı su yeterli oluyor ve çok lezzet veriyor. Yapanlara şimdiden afiyet olsun...