Perşembe, Aralık 18, 2014

GÜVEÇTE TÜRLÜ

Bol yağmurlu günlerden merhaba.Beni takip edenler bilirler .Ben bir kedi hastasıyım .Daha doğrusu tum hayvanları severim.Evimde de dünyalar yakışıklısı Dumanım var.O geçen gün rahatsızlanınca feleğimi şaşırdım.Tamamen stres topum o benım.Neyseki hemen veterinerimize koşup önlemlerimizi aldık .Şimdi daha iyice.Ignelerimiz bitti ilaç tedavimiz sürüyo.Yemek yazmaya geldim ama sizlerle bunu da paylaşmadan geçemedim.Geçelim yemeğimize.Guveçte yapılan tüm yemekler daha mı sağlıklı oluyor ne dersiniz.Yemegimiz güveçte türlü.
MALZEMELER
(5 KİŞİLİK)
3adet patlıcan
2 adet patates
3 adet tatlı biber
2 adet soğan
4-5 adet domates
tuz
1 kaşık şalca
4-5 kaşık zeytin yagı
kuşbaşı et(yarım kilo)

YAPILIŞI
patlıcan patates ve biberlerimizi orta boyda keselım. Guvecimizin altına soğanlarımızı doğrayıp yerleştırelım üzerine patates patlıcan ve bıberlerımızı sıralayalım . Aralarada haşlanmış kuşbaşı kesılmış etimizi yerleştirelim. En uste ıyıce doğranmış domateslerimizle ıyıce kapatalım .Arayada salçamızı koyalım.En son tuzumuzu ve yağımızı ekleyip ocağımızın altını yakalım. Domatesin suyuyla yemegimizi pişirelim. Daha sonra fırına verelim 15- 20 dakıkada fırında pişirip servisimizi yapalım. Ben hiç su eklemeden yapıyorum. Domatelerin saldığı su yeterli oluyor ve çok lezzet veriyor. Yapanlara şimdiden afiyet olsun...

2 yorum:

Fatma Dogan dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor öğle vakti geliyor acıktım sanırım :)
https://www.facebook.com/sosyalannem
http://sosyalannem.blogspot.com.tr/
www.fatmadogan.net
http://instagram.com/adavapurum/
https://twitter.com/adavapurum
Fatma Doğan
Sevgiler....

Fatma Dogan dedi ki...

Güveçin lezzeti de bir harika olur ellerinize sağlık.