Merhabalar arkadaşlar biraz buraları ihmal ettiğim doğrudur .Ama hayat o kadar hızlı akıyor ki, zamanın nasıl geçtiğini anlayamıyorum. Bugunku tarifim Sahrap Soysaldan .Mercimek bizim evde cok sevildiği için bu tarifi görünce denemeye karar verdim. Ayrıca bayat ekmekler içinde bir alternatif.
MALZEMELER
1su bardağı yeşil mercimek
4 adet kuru soğan çok büyük olmasın
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz
4 adet yumurta
2-3 dilim bayat ekmek
YAPILIŞI
Geniş bir tabağa bayat ekmek dilimlerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp iyice tabağa yayın. Mercimekler iyice haşlayın . Bir tavada vok tava daha uygun. Yemeklik kestiğiniz soğanları kavurun. Daha sonra baharatları ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu iyice süzdüğünüz mercimeği de ekledikten sonra kaynamış suyu da ekleyip o suyu çekene kadar iyice pişirin. Üzerine yumurtaları kırın. Onlar da pişince sıcak sıcak ekmeklerin üzerine koyup sıcak sıcak yiyin.
Afiyetler olsun :)
32 yorum:
Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok değişik bir tarifmiş.. Ellerinize sağlık..
Bayat ekmekli hemde..Sevdim bu tarifi Özay'cım..Ellerine sağlık sevgiler.
Bayat ekmekleri değerlendirmenin lezzetli yolu ;) Eline sağlık olsun. Sevgilerle...
Ellerinze sağlık,bayat ekmekleri değerlendirmek için güzel bir tarif olmuş.
Değişik bir tarif elinize sağlık güzel gözüküyor..
Ellerinize sağlık.Bayat ekmekleri değerlendirmek için yapılan bütün tarifler benim için çok değerli.Sevgiler.
Güzel yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar .Bayat ekmekler için güzel bir alternatif hemde lezzetli.Yeşil mercimek sevenler yapmalı derim.Sevgiler hepinize
Şahane ben mercimek bakliyat bayılırım.
Ellerinize sağlık süper bence.
Tarif çok pratik ya. Tam yapmalık aslında. :)
çok değişik bir tarif,ellerinize sağlık
Çok deşişik bir tarifmiş.. teşekkür ederiz.. elinize sağlık..
Bayat ekmekleri değerlendirmek için çok iyi bir fikirmiş. Ellerinize sağlık.
Bayat ekmekleri değerlendirmek adına lezzetli bir tarif ama yumurtanın mercimekle bütünleşmesi nasıl bir tad ortaya çıkartır bilemedim.
Sız denediğim ize göre güzel olmuş ki bizlerle paylaşmışsınız.Ellerinize sağlık.
Sevgilerimi bıraktım.
Evet değişik bir tarif .Bizde sevildi .Nanenin aroması cok değişik bir lezzet verdi.Emel hanımcığım az bir miktar deneyin derım.Sevgiler herkese.
bayat ekmekleri bir kaç şekilde değerlendiriyorum mercimeği çok seven biri olarak yazdım ilk fırsatta yapacağım elinize sağlık
Tam kış gününe uygun besleyici,vitamin deposu ekmeklerde değerlenmiş nefis seveceğimiz bir lezzet,ellerinize sağlık
Değişik bir tarif değerlendirmek lazım.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.
misafirlerimin servis tabağını boşalttıkları bereketli lezzetli bir uygulamadır ben biraz farklı yapıyorum. Yeşil mercimek yemeğini kıymalı pişiriyorum bayat ekmek yada lavaşın üzerine kaynarken döküyorum. Ilıklaşınca sarımsaklı yoğurt, salça sos ve maydonozla servis ediyorum tavsiye ederim sevgiler
Bencede değişik ve güzel.Yapılabilinir.hatta afiyetle yenilebilinir.Ellerine sağlık .
Evet arkadaşlar denemenızi tavsiye ederim.AMOFTİ sizinki gibi de deneycegim.Herkese cok sevgiler..
çok değişik bir tarif mişş ellerinize sağlık...
Yeşil mercimek kıyma kadar değerli olduğun agöre neden köfte olarak tüketmeyelim değilmi? Ellerinize sağlık.. teşekkürler.
Özay'cığım çok sevdim ben bu tarifi, özellikle dönüşüm yemekleri çok seviyorum... Ellerine sağlık...
yeşil mercimeği çok severim,bu tarifi deneyeceğim..teşekkürler..
sevgiler..
Evrencıgım bende cok seviyorum canım bu tur tarıflerı.Billur Hanım mutlaka deneyın derım
Ozayim uzun zaman oldu blog ziyaretleri yapmayali ama ozlemisim:) Nede guzel gorunuyor canim ellerine saglik. Kucak dolusu sevgilerimi biraktim.
Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
Ellerinize sağlık çok
lezzetli görünüyor :)
Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/
çok güzel bir tarif, bayat ekmekler çöpe gitmesin değerlensin.. sevgiler
Bayat ekmekleri degerlendirmek Adina guzel bir tariff olmus ellerine saglik
Filiz Hanım naneni aroması çok hoş bır lezzet kattı ayrıca .Bayat ekmekleri değerlendirme acısındanda cok güzel.Ekmek atmayı hiç sevmem.
canım ne hoş ne güzel lezzet ellerine sağlık sevgiler
Yorum Gönder