Ege Bolgemize ait bir lezzet .Ben Izmır'de bu lezzetle tanıştım. Orjinalı oğlak etiyle yapılır ama arzunuza gore tavuk eti ve dana etiyle yapılabilir.
MALZEMELER
1kilo oğlak eti
1yumurta
1.5 kilo yoğurt
4-5 yemek kaşığı un
tuz
maydanoz
YAPILIŞI
Oglak etlerini oncelikle haşladım. Daha sonra cok az bir yağda salçayla kavurup tepsiye dizdim.Yogurt,un ve yumurtaları ıyıce çırptım. Krema kıvamına gelince etlerin üzerini ıyıce kapatacak sşekilde tepsiye doktum.180 dereceli fırında en az 35 dakika pişirdim. Pişmeye yakın maydanozları da üzerine serpip fırını kapattım. Sıcak sıcak servis yapılır.
35 yorum:
Ayyy şahane görünüyor :) Ellerinize sağlık :)
Farklı tarifleriniz var çok beğendiğim, ellerinizin dert görmesin. Sevgiler
Merhabalar, oğlak etinin tadı bambaşka,diğerleri yerini alamaz tat konusunda. Bence oğlak etiyle yapılması daha bir lezzetli yapacaktır. Ama tabi bulunamadığı zaman diğer önerileri de değerlendirebiliriz. Teşekkürler
Yıllar önce bir kez dana eti ile denemiştim .Yiyenler çok begenmişti.Eline saglık canım nefis görünüyor.
Teşekkurler Sedef Çoşkun:)
et yemekleri arasında en sevdiklerim arasındadır sizin tarifinizde çok güzel olmuş ellerinize sağlık...
balkan mutfagına ait geleneksel bir yemek elinize sağlık...
Aaaa ne kadar çok yoğurt varmış... Sevdim ama ben bu tarifi de hiç oğlak eti yemedim... Merak ettim tadını...
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık :)
Çok lezzetli görünüyor.Ellerinize sağlık :)
Ellerinize sağlık.
Oğlak etinin lezzetli olduğunu söylüyorlar ben hiç denemedim .
Afiyetler olsun size.
Sevgilerimle…
Et kısmı damak tadına göre değişir dediğiniz gibi..elinize sağlık..
hiç yemediğim sadece ismini duyduğum bir lezzet
Oralarda olup tatmak isterdim
ellerinize sağlık
Canım şahane gözüküyor biz Giritliler bu yemeye yoğurtlu et deriz Kurban bayramlarında ana yemeğimizdir ellerine sağlık arkadaşım.
Farklı bir tarifmis ellerinize sağlık
Farklı bir tarif olduğu kesin. Ama eminim ki çok lezzetlidir. Ellerinize sağlık.. Sevgiler.. :)
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor:)
ellerine sağlık misss gibi olmuştur eminim:)
Et sevmez biri olarak hiç bana göre değil ama ennileri yapsa oğluşlar bayılırdı eminim....Ellerinize sağlık:))
oğlak eti sanırım bulmak kolay değil bu güne kadar aramadım ama denemek lazım, ellerinize sağlık sevgiler
hıımmm nefis ..ellerine sağlık Özaycığım. Ben oğlak etini hiç denemedim desem..Diğer alternatifleri kullanabilirim. :)
Sevgiler
Çok teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için.Bende bu lezzetle Izmırde tanıştım tamamen kayınvaldemin ogrettigi gibi yapıyorum.Oglak etini buralarda bulmak kolay oluyor ama diğer alternatiflerlede yaptım.Ekrem Özdemir hiç biri oğlak etini yerini almaz ama bir alternatif olabilir .Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.
Bence şahane görünüyor ellerinize sağlık
tolunay
Oğlak eti tazecik olur..Çabukta pişer..Ellerine sağlık nefis olmuştur Özay'cığım.
Hele oğlak eti zamanıysa ,tadına dodyulmaz.Eline sağlık.
Çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım blogunuda takipteyim banada beklerim. Sevgilerle
çok sevdiğim bir lezzet sıkça yaparım elinize sağlık
Evet Dilekcigim tam zamanı.
Beyaz Melek çok lezzetli.
Funda OZTKN teşekkürler.
Akasya kokusu evet canım tazecik nede olsa.
Pasta caddesi çok teşekkurler
Harika görünüyor. Ellerinize sağlık :)
Özay canım ellerine sağlık bizdede çok seviliyor. Ama oğlak etini benden başka yiyen yok bende süt kuzu ile yapıyorum afiyetler olsun
Özay canım ellerine sağlık bizdede çok seviliyor. Ama oğlak etini benden başka yiyen yok bende süt kuzu ile yapıyorum afiyetler olsun
Yorum Gönder