Pazartesi, Haziran 25, 2007
YAŞASIN ANNEMLERE GIDIYORUM
Perşembe, Haziran 21, 2007
CANIM OĞLUM IYIKI DOĞDUN
Çarşamba, Haziran 20, 2007
SOSLU PATLICAN
Kızım burdayken değişik tatlar denemek istiyorum .O yuzden devamlı bırşeyler karıştırıyorum bırde benim oğlana patlıcan sevdırme yolunu arıyorum.Kesınlıkle patlıcan yemiyordu ta ki bu tarifi yapana dek.Bu tarifi Emine Bederin tariflerinden uyguladım.Bizim evde lezzeti pek sevildi bıde artık sık sık yapmam onerildi bakalım sizler sevecek misiniz?Birde bızde bı adet vardır bır şey sevildi mi sık sık yapılır .
- MALZEMELER
- 150gr kıyma(ben kıyma yerine cok kucuk kesilmiş kuşbaşı kullandım)
- 1kg patlıcan
- 2adetsoğan
- 1/2 çay bardağısıvıyağ
- 4-5 sıvri biber
- 5-6 diş sarmısak
- 2 adetdomates
- 1.5su bardağı süt
- 3yumurta
- 5 çorba kaşığı tepeleme un
- 1/2paket kabartma tozu, bır tutam tuz
- 100gr kaşar peynır
YAPILIŞI
Patlıcanlarıalaca soyup yuvarlakhalınde dılımleyelım ve10dk tuzlu suda bekletelim.Daha sonra onlü arkalı hafıfce kızartalım.Soğanları piyazlık doğrayalım.Soğanı,kıymayı yağda hafifçe pembeleştirelim.Sivri biber ve sarmısaklarıekleyelim.Domatesleri küçük küçük küp doğrayıp ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.3dkl daha kavurup tavayı ateşten alalım.Fırın kabını hafıfçe yağlayalım.Patlıcanları bır sıra halinde dizelım uzerine soğanlı malzemeyı yayalım.Bir kapta sütü, yumurtaları,unu k.t.ve tuzu karıştıralım.Patlıcanların üzerine bu karışımı gezdirelim.Kaşar rendesini uzerine serpelim.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanların uzerindekı malzeme hafifçe renk değiştırene kadar pişirelim.
Pazartesi, Haziran 18, 2007
BEŞAMEL SOSLU TAVUK
Okullar tatil oldu,karneler alındı.Herkese guzel bır tatıl dılıyorum.Kızımda 15 gunluğüne geldı.Ne yazık kı bu sene yaz tatılıde pek yok.Stajı var.Oyuzden onun burda olmasının keyfını cıkarıyoruz.Kızımla bol bol gezıyoruz .Oğlanda babayla ışe başladı bır keyıf alıyo sormayın gıtsın.T eyzemızde Kıbrısta bol bol yuzuyormuş.Hergun telle konuşuyoruz.Hepınıze sevgılerını gonderıyor.Ben bugun sızlere beşamel soslu tavuk tarıfı vermek ıstıyorum.Bızımkıler o kadar çok se
vıyorlar kı butun resım çekmeye fırsatım olamadı.
MALZEMELER
- 2parca tavuk gogsü
- bıraz haşlanmışbezelye
- 1yumurta
- 2bardak süt
- 2kaşık un
- 2 kaşık katıyağ
- goz kararı rendelenmiş kaşar veya tulum peynır olabılır
YAPILIŞI
Oncelıkle sunu soyleyım ben beşamel sosu pışirmeden uzerıne dokuyorum.Yumurta,sut unu ıyıce karıştırıyorum koyu bır kıvamda oluyo.Haşladığım tavukları gelışı guzel elımle koparıp tepsının altına dızıyorum.Bezelyelerıde uzerıne dokuyorum.Sosu ıyıce uzerını kaplaycak bıcımde uzerıne dokup kaşıkla bırkaç parça yağ koyup fırına verıyorum.Kaşarı hem sosun ıçıne hemde en son uzerıne serpıştırıyorum.Tuzunu peynırın tuzuna gore ayarlıyorum.Baharat sevenler ıçıne ıstedıkleri baharatlardan koyabılırler.AFIYET OLSUN..
Salı, Haziran 12, 2007
BU YAZIDA YOK YOK:-))
Cuma, Haziran 08, 2007
HOSGELDIN AYBIKE NAM-I DIGER TURK LOKUMU:-)))
- MALZEMELER
- 4 yumurta sarısı
- 2su bardağı sıvı yağ
- lımon
- YAPILIŞI
- Yumurtayı ıyıce karışıncaya kadar cırp
- Damla damla yağı damlatve cırpmaya devam et
- muhallebi kıvamına gelınce bırkaç damla lımon damlat bıraz daha karıştırıp bırak.
- ıcınebezelye,havuç patetes(mınık mınık kesılıp haşla)salatalık turşusu ekle(zevke gore başka turşularda eklenır ayrıca mayoneze bıraz yoğurt karıştırabılırsınız yazın daha hafif olur.)
Pazartesi, Haziran 04, 2007
ÇİKOLATA SOSLU İRMİK TATLISI
- MALZEMELER
- 3 çay bardağışeker
- 2çay bardağı irmik
- 4 su bardağısüt
- (üstü için)1paketçikolata sosu
- YAPILIŞI
- Hepsi karıştırılıp pişirilir,muhallebi kıvamınagelınce yuvarlak yada arzu ettiğiniz tepsiye dokulur ve soğumaya bırakılır.Dığer tarafta çikolata sosu yapılır ve üzerine dokulur.Arzu edılırse sadede yapılır.Irmık tatlısının içine vanılya veya portakal kabuğuda konursa hoş bır tadı oluyor.Buzdolabında bır muddet beklettıkten sonra afıyetle yenir..