annemler her geldıgınde sıparısım oluyordu.Annem bu sefer bu cok sevdıgım tatlının tarıfıyle geldı.Okadar cok sevındım kı anlatamam.Bugun annemle bırlıkte yaptık bende sıcagı sıcagına sızlerle tarıfı paylasmak ıstedım.Umarım deneyıp sızlerde pek begenırsınız.
MALZEMELER
1paket un(ıkıloluk)
1 bardak sıvı yag
1kucuk sana
1bardak seker
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
2-3 parmak cıcek suyu
HARCI ICIN
ogutulmuş cig
badem(cok un gıbı olmasın)
tarcın
seker(agız tadına gore konulur)
YAPILISI
Tum malzemeler karıstırılır ve ıyıce yogrulup kulak memesı kıvamına getırılır.(hamur sert olursa cıcek suyu ıle yumuşatılır.)Ortası acılıp harc ıcıne konulup sekıl verılır.Tepsıye dızılır.150 derecelık fırında pısırılır ust kızarmayacak.Fırından cıkarılınca soguduktan sonra uzerıne cıcek suyu gezdirilip pudra sekeri serpılıp servıs yapılır.
Harcın yapılısı
Bademler ögutuldukten sonra bıraz su konulup yumuşatılır.Daha sonra tarcın ve seker konulup bademlerle karıştırılır.
14 yorum:
canım ellerine sağlık cok nefis görünüyorlar merakımı bağışla çiçek suyu nedir? sevgilerimle
çok değişik bir tatlıya benziyor. izmire gelince bende isterim.
Nefis gorunuyor, ellerine saglik...
Bloglari gezerken rastladim sana takipcinim artik...
Sevgiler...
hmm,güzel bir tarife benziyor.deneyeceklerim arasına not ettim.Emeğinize sağlık..iyi akşamlar.
Canımm değişik bir tarimiş ellerine sağlık denenecekler listesine girdi bileee:)))
Sevgiler,
Evren
mm çok merak ettmim lezzetliye benziyor ellerine sağlık
Nefis olmuş:)..
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler:).
aslı
nefis görünüyor denemeliyim ellerine sağlık canım
çiçek suyu ne
özaycığım afiyetler olsun canım.
kıbrısa gidince ilk yediklerimizden gerçektende.
hayırı ramazanlar çok sevgiler canım İzmire.
yunanistanın kavala kurabiyesine benziyo;elinize sağlık...
Oğulcuğuna mutlu yıllar ve de ellerine sağlık Özay'cığım. Özlüyorum ben senin sesini biliyorsun değil mi?
Merhaba;çiçek suyunu anlayamadım ilk kez duyuyorum nerde satılıyor.
Pilavuna ve içi dolu Kıbrıs'dan gelirken yanımızda hediye olarak getirdiğimiz lezzetlerdendi.Sizin elinizden yediğim içi dolularda çok güzeldi daha da güzeli tarifini yazmışsınız.Paylaşımın için teşekkürler.Sevgilerimle...
Yorum Gönder