Çarşamba, Temmuz 16, 2014

BEŞAMEL SOSLU PATATES PÜRESİ


Beşamel sosun olduğu hangi lezzet çirkin olur .Bu da öyle bir lezzet .Beşamel sos patatesle birleşti ortaya börek tadında bir lezzet çıktı.
MALZEMELER
5adet orta boy patates
5 bardak süt
 3çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kaşar peyniri uzeri için

  •  

    Bir tencereye yağ ile un konulur. Hafif hararetli ısıda yağ, una yedirilir. Devamlı karıştırarak yavaş yavaş süt ilave edilir.Muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılır,
    Patateslerimizi haşayıp iyice eziyoruz.Beşamel sosumuzla iyice karıştırıp tepsimize iyice yayıyoruz.Üzerinede rendelediğimiz kaşarları serpiyoruz.170 fırında pişiriyoruz..

    Hiç yorum yok: