Pazartesi, Kasım 28, 2011

ISPANAKLI PEYNIRLI KEK

Merhabalar bugun sızlerla Serapcıgımda gorup gunumde hemen denedıgım bu peynırlı ve ıspanaklı keki paylaşmak istiyorum.O kadar beğenildi ki ust üste birkaç kere şimdiden yapıldı bile.Herkes tarif isteyince hemen dedim paylaşayım.Geçtigimiz haftalar benim için oldukça yorucu geçti bunun sonucu olarakta birazcık hastayım .Ama buralarıda ihmal etmiyeyim dedim.Neyse asagıda tarifi bulacaksınız.Saglıkla kalın diyorum..
Malzemeler
3demet ıspanak
1bardak yogurt(Az yaglı)
1/2su bardagı yağ
2 yumurta
300gr beyaz peynir(ben lor kullandım)
1 adet sogan
1 paket kabartma tozu
5 tepewleme kasık un
Tuz,karabiber,pul biber

Yapılışı
Ispanaklar soganlar minik minik dogranır.Tüm malzemeler karışrırılıp yağlanmış tepsiye yayın.Iyice bastırarak yayın. Üzerine çörek otu ve susam serpin.175-180dereli fırında iyice kızarana kadar pişirin.Kesmek için ılınmasını bekleyin.Aksi halde cıvık olabilir.EEE artık afıyetle yiyin...

Cuma, Kasım 25, 2011

PİROHU

Bu cuma akşamında Kıbrısın yoresel bir yemegini sizlerle paylaşayım dedim.Oldukça lezzetli yani söyleyim .Yapımıda zor degil.
Hamur için malzemeler
1kg un
tuz
su

İçinin malzemeleri
Nor peyniri(Turkıye için lor peyniride kullanılabilir)+kuru nane
250 gr hellim(üzeri için)

YAPILIŞI
Malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklıgında bir hamur elde edilir.Hamurdanyumruk buyuklugunde parçalar alınıp, açabildiginiz kadar büyük iki yufka açılıır.Yufkaların birinin üzerine fındık büyüklüğünde içten belirli aralıklarla konur.Sonra üzerine diger yufkayı örtün..İçler ortada kalacak şekilde cay bardagı ıleparcaları kes.Bütün işlem bittikten sonra derin ve yaygın bir tencerede haşlayın.Haşlanınca servis tabagına alıp üzerine kuru nane ve rendelenmiş hellim serpip afiyetle yiyin...

Perşembe, Kasım 24, 2011

Kuşbaşı etli pilav

Öncelikle tüm Ögretmenlerimizin gününü candan kutluyorum.Bu pilavı annecigim yapmış banada tarif ettı bende hemen uyguladım.Pilavı birazcık severimde bu tarifi kacırmadım.Ben ve evdekilerde pek bir bayıldı.Bakalım sızlerde begenecek misiniz.

MALZEMELER
2bardak pirınç
bir avuç arpa şehriye
4 bardak su
1kahve fincanı dolusu kuş üzümü
1adet sogan
300 gr kuşbası et
tuz ,karabiber,

YAPILIŞI
Pirinçler yıkandıktan sonra arpa şehriyesi ile birlikte kavrulur.Diger taraftan haslanmış ve minik minik kesilmiş etleri soganla kavuralım.Bu işlemler bittikten sonra pilavı yapacagımız tencerenin altına etlerı onun üstünede pırınç ve arpa sehrıyeyı eklıyelım.Son olarak uzumlerı tuzu ve suyunu ekleyıp pilavımızı pişirelim.Ve afiyetle yiyelim ..

Salı, Kasım 22, 2011

Nıvea ıle yenıden



Merhabalar bugun sizlerle nıveanın Q10 Plus Kırışık Karşıtı Gündüz Kremi ve NIVEA Repair&CareOnarıcı Bakım Kremi hakkında bazı bilgiler paylaşmak istiyorum Ama önce nivea bana neleri hatırlatıyor onlardan bahsetmeden geçmek istemiyorum. Daha ben cocukken rahmetli babannecigimle kalmaktan cok hoşlanır mutlu olurdum.. Canım babannecıgım cok bakımlı bir bayandı.Tuvalet masasından ve cantasından niveası eksık olmazdı.Ayrılmaz ikililerdi diyebilirim.Tuvalet masasında o kocaman mavı kutusunda nıvea.Kapagı acılınca mis gibi o kokuyu koklamaya bayılırdım.Cantasında ıse demır kutudaki nıveası.Sabahları yuz yıkandıktan sonra surulen ve gece yatmadan once surulen nivealar.Tabıı sırasını bekleyen ben ..Illa banada surmesını ısterdım oda benı hıç kırmazdı.Dedim ya nivea hep guzellıkleri çagrıştırır bana.Kahvaltı etkınligimizdede bu guzel nivea paketleriyle karsılasmak bana cok hoş bir suprız oldu.Eve gelir gelmez kullandıgım eskı kremlerı bır koseye koyup hemen kullanma asamasına geçtım.Yazımıda bır muddet geçtikten sonra yayınlamayı uygun buldum.Nede olsa ben ve verdigim arkadaşlarda yarattıgı etkiyi görmek istedim.Benim cidim cok hassas ,krem sürdükten sonra gozler sıpır sıpır akmaya baslıyor.Cildime rahatlık yerıne sıkıntı verıyordu kullandıklarım.Niveayı kullanırkende bu tereddutlerle basladım ama korktuklarımın hiçbiri başıma gelmedi cok sükür ki.Arkadaşlardanda olumlu yanıtları alınca gectim yazımın basına.Krem yuzunuzde hiç yaglılık hissi vermiyor.Cildınıze bebek yumuşaklıgı geliyor desem inan ki abartmış sayılmam.Mis gibi kokusundan bahsetmiyorum bile.Nivea ailesine tekrardan burdan tesekkür etmek istiyorum.Eski bir dostla yeniden beni bir araya getirdikleri için.
Yukarda sızlere daha detaylı bılgıler paylaşmak istıyorum.Deneyın derım pişman olmazsınız..

Perşembe, Kasım 17, 2011

CITIR BOREKLER

Bu soguk Izmır sabahından merhabalar.Cıtır boreklerımle sızlerleyım cayın yanında pek bır lezız oluyorlar.Icıne zevkınıze gore kıyma ,patates, lor hatta patlıcan bıle koyabılırsınız.Neyse tarıfımıze gecelim.
MALZEMELER
  • Ikılo yufka
  • sıvı yag
  • ı adet yumurta
  • üzerıne susam veya corek otu

İÇİ

  • peynir ve maydanoz
  • lor ve maydonoz bırazda karabıber
  • kıymalı ıç

YAPILIŞI

  1. Yufkaları dorde ayırıp ıçıne ıçlerı doldurup sekıl verılır.Yufkalara fırca yardımıyla sıvı yag surulur.Tepsıye dızılır.Uzerlerıne yumurta sarısı surulup susam veya corek otu serpılır.180 derecelık fırında pısırılıp cıtır cıtır yenilir.


Salı, Kasım 01, 2011

1.IZMIRLI YEMEK BLOGU YAZARLARI BULUŞMASI







Izmırlı Yemek Blogu yazarları olarak 30 ekım pazar gunu yıne bır blog yazarı olan arkadasımızın cafesınde buluştuk. Yukarıdakı resımlerle sızlere once bır merhaba demek ıstedım. Her zamankı gıbı toplantımız bol kahkahalı ve bol resımlı gectı.Arkadaslar bırbırınden lezız mamalar yapıp getırmışlerdı.Oncelıkle bu gunde emegı gecen Ismet,Tulay,Petek,Sedef ve Fıgene cok tesekkur ederız .Sedefcıgım ogun cok yoruldu adeta bızlere ev sahıplıgı yaptı.Cafede degılde adeta evınde agırlar gıbıydı.Tekrar tesekkurler canım arkadasım. Ayrıca On A Cafe 'yede cok tesekkurler.Zamanın nasıl gectıgını hıç anlayamadık saatler bızlere dakıkalar gıbı oldu.Her toplantıda boyle oluyor ve hıç bu toplantıların bıtmesını ıstemıyoruz.Zaten cogu arkadaslarla o kadar kaynasmısız kı ama yenılerlede hıç kaynasma sıkıntısı gostermeden muhabbetlere dalınıp gıdıldı.Yemege Sedefcıgımın mantısıyla basladıksonra nefıs bırbırınden lezız mamalara gecıldı.Evımıze donerken ellerımız kollarımız dolup tastı.
Bızlerle bırlıkte olan fırmalarımız :
;Dr.Oetker ve bızlerın toplantısına katılan Sevgılı Arzu ve Emıne Hanım
Lezıta'ya yıne bızlerle olan Sevgılı Mıne Hanıma
Yoncaya ve bızlerı yalnız bırakmıyan Cana Hanıma

Pınara
Kırmızı dergısıne
Fotoğraf kursu hediyesiyle Karanlık Oda fotoğrafcılık kursuna, 3 güzel tablosuyla katılan Sevgili Özlem Demircan Prodüksiyon
'a cok cok tesekkur ederız.






























Ve Sedefımın meshur mantısı
Daha nıce guzel toplantılarda hep bırlıkte olmak dılegıyle... Asagıdada blogcu arkadasların lınklerı ve hangı mamalarla katıldıkları var.

1

Tülay Pordoğan ORAL

www.hepleziz.com

Cheseecake (vişneli veya limonlu)

2

Elvan AKINCI

www.bocuruk.blogspot.com

İncirli Kremalı Tatlı

3

Mübeccel KARADAVUT

www.egelidenmiskokulutarifler.blogspot.com

Kalburabastı

4

Zeynep MOĞOL

www.ipekbutikpasta.blogspot.com

Çikolata

5

Figen KARAVAŞ

www.yemekbiz.blogspot.com

6

Petek YALÇIN

www.izmirbutikkurabiye.blogspot.com

Şeker Hamurlu Melek Kurabiye

7

Çiğdem UĞRAŞ

www.ksk60.blogspot.com

Konken Kurabiyesi ( poğaça )

8

Nihal ERBAKAN

www.nihal-birtutamtuz.blogspot.com

Dalgan Döndürmesi ( ısırganotu )

9

İsmet ERTEN

www.lezzetkahvesi.com

Truffe

10

Selcen ŞENOCAK

www.almula2010.blogspot.com

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

11

Sedef DURMUŞLAR

www.sedodanlezzetlitarifler.blogspot.com

12

Handan

www.pudratozu.blogspot.com

Biber Dolma

13

Nigar SARGIN

www.lutenitsa.blogspot.com

Çikolata Soslu Mantar Kurabiye

14

Esma Ç. ERCENGİZ

www.vakitbuldukca.blogspot.com

Kısır

15

Nurdan

www.cevverinmutfagi.blogcu.com

İrmik Helvası ve Un Helvası:)

16

Müjgan DAŞKIN

www.sofrakeyfim.blogspot.com

Tramisu

17

Şeniz AKGÜNDÜZ

www.cocuklarlamutfakta.blogspot.com

Minik Pidecikler

18

Özay TUĞRAL

www.akdenizaksamlari.blogspot.com

Zeytinli Bıdda

19

Hülya BERKEM

www.benimtariflerim.blogspot.com

20

Serap Pulat

www.lezzetlisomunlar.blogspot.com/

Ekmek:) Ekşi Maya Ekmeği

21

Sevlisen Akkuş

www.tatlihayaller.blogspot.com/

Pofuduk Poğaça

22

Şermin Vatansever Kılıç

www.nefiskokular.blogspot.com

Milföy Börek

23

Selda Ercan

www.selservis.blogspot.com/

24

Leyla Güner

www.begonya35.blogcu.com/

25

Özgül Mısırlılar

www.ozguluntarifleri.com Elmalı turta turta