Perşembe, Şubat 23, 2012

PILAVUNA

Merhabalar yine bir Kıbrıs tarifiyle karsınızdayım.Herkese guzel bır hafta sonu diliyorum..

MALZEMELER
1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su
Ici icin: ( bir gece önceden hazirlanir dolaba girmez )
2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafıyla):
1/2 bardaktan az irmik
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4 yumurta
1 avuc kuru üzüm
1 avuc kuru nane ( isteginize bagli bence süper oluyor )
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.

UZERI ICIN
1 yumurta ( cirpilmis )
susam
çorekotu

YAPILISI
Un maya yumurta,tereyagi ve su klasik kulak memesi kivaminda yogrulur ve dinlenmeye birakilir.Mayalandiktan sonra ince bezeler acilir ve avuc icinden buyuk olacak kadar kare seklinde kesilir veya benim gibi pogaca bıcımındede yapılabilir.Icine ic malzemesi konur ve kenarlari kapatilir. Üzerine yumurtasi sürülürdükten sonra susami ve cörekotu serpistirilip önceden isitilmis 180°C deki firinda üzeri kizarana kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir.Afiyetle yenilir....

7 yorum:

ihlamurcum dedi ki...

Hellimi çok severimde, hiç böyle kullanmak aklıma gelmedi, ne yalan söyleyeyim.Süper fikir, kesinlikle yapacağım.

Yağmur İpar Yemeksohbetleri dedi ki...

elinize sağlık. :) selamlar

Nigar SARGIN dedi ki...

Ablacım benim yine döktürmüşsün ellerine sağlık bende istiyorum ;))))

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık değişik bir poğaça olmuş denemek isterim birde gannavuri denir acep?? (cahilliğime verin vallahi duymamıştım daha önce:))

Unknown dedi ki...

canım senden kıbrıs tariflerini öğrenmek hoşuma gidiyor. ellerine sağlık sevgilerimi gönderiyorum. mutlu pazarlar...

Betül İnce dedi ki...

Çok değişik bir tarif gerçekten, özellikle iç malzemesi. Ellerine sağlık.

CAFE MERCİMEK dedi ki...

Tariflerinizi kaçırmamak için izlemeye aldım,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))