MALZEMELER
1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su
Ici icin: ( bir gece öncedenhazirlanir dolaba girmez )
2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafıyla):
1/2 bardaktan az irmik
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4 yumurta
1 avuc kuru üzüm
1 avuckuru nane ( isteginize bagli bence süper oluyor )
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.
1 kg un
1 tatli kasigi silme kuru maya
1 yumurtra
125 gr tereyagi veya margarin
aldigi kadar ilik su
Ici icin: ( bir gece önceden
2 pkt hellim rendesi ( rendenin ince tarafıyla):
1/2 bardaktan az irmik
1 tatli kasigi silme kuru maya
3-4 yumurta
1 avuc kuru üzüm
1 avuc
tüm malzeme karistirilir ve mayalanmaya birakilir.
UZERI ICIN
1 yumurta ( cirpilmis )
susam
çorekotu
YAPILISI
Un maya yumurta,tereyagi ve su
7 yorum:
Hellimi çok severimde, hiç böyle kullanmak aklıma gelmedi, ne yalan söyleyeyim.Süper fikir, kesinlikle yapacağım.
elinize sağlık. :) selamlar
Ablacım benim yine döktürmüşsün ellerine sağlık bende istiyorum ;))))
ellerine sağlık değişik bir poğaça olmuş denemek isterim birde gannavuri denir acep?? (cahilliğime verin vallahi duymamıştım daha önce:))
canım senden kıbrıs tariflerini öğrenmek hoşuma gidiyor. ellerine sağlık sevgilerimi gönderiyorum. mutlu pazarlar...
Çok değişik bir tarif gerçekten, özellikle iç malzemesi. Ellerine sağlık.
Tariflerinizi kaçırmamak için izlemeye aldım,bende cok yeni bir blogum banada beklerim :))
Yorum Gönder