Cuma, Nisan 25, 2014

www.portakalbahcem.com

   22Nisan salı günü portakalbahcem.com un davetlisi   olarak  İzmirli blog yazarları   Bostanlı  RCS

cafede bu güzel etkinlik için toplandık. Güzel sohbetler eşliğinde nefis reçeller tadıldı. Taze sıkılmış

portakal suları limonatalar içildi. Portakal ,limonlar portakalbahcemin ürünleriydi. Bergamat ve

kumkuat reçelleri favorilerim arasına girdi.Çok güzel bir kahvaltıydı bu güzel davet için teşekkürler. Ayrıca orda bizimle birlikte olan Şebnem İşgör Hanıma'da çok teşekkürler.

 En kısa zamanda portakallı tariflerimi de sizlerle paylaşacağım..

 
 
 
 

 
 
 
Portakalbahcem.com’da kredi kartı, havale ya da PayPal ile ödeme yapılabildiği gibi, tüketiciler kapıda ödeme seçeneğini de tercih edebiliyor.

Portakalbahcem.com ürünlerini Biyolojik mücadele yaparak doğal döngüye zarar vermeden yetiştiriyor. Siteden satışa sunulan tüm ürünler Finike’deki kendi kontrollerindeki bahçelerinden geliyor.  Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği’nin kabul ettiği GlobalGap (The International Standard for Safe and Sustainable Agricultural) ve T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım uygulamaları belgeleri bulunmaktadır.  
 
 Finike Portakalı’nın Özelliği
 
Finike ovası; mükemmel mikro kliması, alüvyon toprak yapısı ve harika su kaynakları nedeni ile dünyanın en kaliteli narenciye ürünlerinin yetiştirildiği en verimli tarım ovalarından biridir. Finike’nin doğu, batı ve kuzey cepheleri dağlarla çevrilidir. Güneyi, deniz güney rüzgârlarına açıktır. Bu nedenden ötürü rutubet oranı narenciye için gerekli olan seviyededir ve yıllık ortalama %85 gibi yüksek bir nem oranına sahiptir.
Finike Portakalı, doğal dengelerin ideal yapısından dolayı, kendine has aroması ve optimum brix-asidite dengesi ile dünyanın en lezzetli portakallarındandır. Asidite dengesinin optimum olması meyvenin posa miktarının minimum olmasını ve ağızda yerken erimesini sağlamaktadır. İçerdiği su oranı yüksektir. Tüketimi mideyi rahatsız etmez. Brix oranının ideal olması portakalın tatlı ve aromalı olmasını sağlamaktadır. Bütün bu özelliklerinin yanısıra, butik üretim yapısı (Türkiye’deki toplam portakal üretiminin  sadece %10’u), Finike Portakalı’nı diğerlerinden farklı ve ayrıcalıklı kılmaktadır.

 
 
 
http://www.portakalbahcem.com/

5 yorum:

aslı dedi ki...

Çok güzel bir etkinlikti. Reçelleri çok beğendim. Turunç kokularıyla güzel saatler geçirdik. Sevgiler.

Fatosca Tadlar dedi ki...

kesinlikle çok güzel bir buluşmaydı :)) Reçellere bayıldım. Yazın da çok güzel olmuş ablacım :)
Çok öpüyorum seni, kocaman sevgiler...

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Tekrar böyle güzel etkinliklerde buluşmak üzere Özaycım, çok güzel bir gündü :)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Güzel bir etkinlikti kızlar .

pembe kekik dedi ki...

Çok güzel bir etkinlikti birlikte olmak çok güzeldi. Sevgiler.